شناسهٔ خبر: 71295883 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

عراقچی: خارجی حق ندارد برای ما تعیین تکلیف کند/ ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت

وزیر امور خارجه گفت: هیچ خارجی نباید برای ما تعیین تکلیف کند. ملت ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت. ایران با حسن نیت وارد مذاکرات هسته‌ای شد، اما طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ظهر امروز در راهپیمایی ۲۲ بهمن در همدان اظهار کرد: انقلاب مردم ایران برای این بود که هیچ خارجی برای ما تعیین تکلیف نکند. هیچ خارجی به مردم، مقامات و رهبران ایران جرأت امر و نهی نداشته باشد.

عباس عراقچی افزود: این استقلالی بود که مردم می‌خواستند و این ارمغان جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: سال گذشته نیز در همین روز در جمع مردم بودم و امسال خداوند توفیق خدمت‌گذاری به عنوان وزیر امور خارجه را به من عنایت کرده است تا سهم خود را در ادای دین به شهدای انقلاب اسلامی و حرکت به سمت آرمان‌های انقلاب ادا کنم.

حضور پرشور مردم، نشانه پایبندی به انقلاب

عراقچی با اشاره به حضور گسترده مردم در سرمای شدید، تأکید کرد: این حضور نشان‌دهنده آن است که مردم هیچ‌گاه انقلاب و ارزش‌های خود را رها نخواهند کرد و همواره پای جمهوری اسلامی و آرمان‌های خود خواهند ایستاد.

وی یادآور شد: ۴۶ سال پیش، انقلاب مردم ایران علیه نظامی مستبد، فاسد و وابسته به بیگانگان به پیروزی رسید.

استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی؛ شعار اصلی انقلاب

وزیر امور خارجه با اشاره به شعار اصلی انقلاب اسلامی، یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی، عنوان کرد: ایران در طول تاریخ خود هرگز مستعمره کشور‌های خارجی نبوده است، اما پیش از انقلاب، نظام حاکم وابسته به خارج بود و مردم احساس استقلال واقعی نداشتند.

وی با اشاره به مصاحبه‌ای از شاه که در آن گفته بود آمریکایی‌ها به او تکلیف کرده‌اند از ایران خارج شود، افزود: انقلاب مردم ایران برای این بود که هیچ خارجی‌ای به ملت ایران امر و نهی نکند و این دستاورد جمهوری اسلامی است.

اصل «نه شرقی، نه غربی»؛ استقلال در سیاست خارجی

عراقچی با تأکید بر اصل «نه شرقی، نه غربی» به عنوان اولین اصل سیاست خارجی جمهوری اسلامی، بیان کرد: این اصل به معنای عدم رابطه با کشور‌های شرق و غرب نیست، بلکه به معنای عدم اتکا به قدرت‌های خارجی است.

وی افزود: ما تنها به خود و مردم خود وابسته هستیم و هیچ بیگانه‌ای جرأت نخواهد داشت به مقامات ما امر و نهی کند.

مقاومت مردم در برابر استکبار

وی با اشاره به حضور مردم در هوای سرد، اظهار کرد: مردم در هیچ شرایطی نظام را تنها نخواهند گذاشت و امروز با حضور خود این موضوع را ثابت کردند.

عراقچی افزود: مسئولان کشور به اتکای همین مردم و تحت رهبری هوشیارانه مقام معظم رهبری، در برابر استکبار ایستاده‌اند و همواره خدمت‌گزار مردم خواهند بود.

موضع قاطع ایران در برابر فشار‌های آمریکا

وزیر امور خارجه با اشاره به موضع قاطع ایران در برابر فشار‌های آمریکا، گفت: ملت ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت. وی با اشاره به سابقه طولانی ایران در تحریم‌های آمریکا، افزود: ایران با حسن نیت وارد مذاکرات هسته‌ای شد، اما طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد.

عراقچی پرسید: چه دلیلی دارد که دوباره وارد مذاکره شویم، در حالی که فشار‌ها و تهدید‌ها ادامه دارد؟

عدم مذاکره با آمریکا؛ تصمیمی کارشناسی

وی با تأکید بر اینکه عدم مذاکره با آمریکا تصمیمی کارشناسی است و نه از روی لجبازی، بیان کرد: سابقه بدعهدی آمریکا در مذاکرات گذشته و تهدید‌های کنونی، دلیل منطقی برای عدم مذاکره است.

عراقچی افزود: هیچ کشوری زیر تهدید و تحریم‌های شدید وارد مذاکره نمی‌شود و اعتماد دوباره به آمریکا عاقلانه نیست.

جشن پیروزی انقلاب و مقاومت غزه

عراقچی با اشاره به جشن پیروزی انقلاب و مقاومت مردم غزه، تصریح کرد: مردم غزه پس از ۱۶ ماه مقاومت در برابر فشار‌های صهیونیست‌ها و نسل‌کشی، موفق شدند اسرائیل را وادار به امتیازدهی کنند.

وی افزود: مقاومت و ایستادگی مردم غزه نتیجه‌بخش بود و اسرائیل مجبور به آزادی اسرا شد.

موضع کشور‌های اسلامی در قبال غزه

وی با اشاره به مواضع کشور‌های اسلامی در قبال غزه، اظهار کرد: بسیاری از کشور‌های اسلامی مواضع خود را علیه اقدامات اسرائیل بیان کرده‌اند و امیدواریم به این مقصد نرسند.

عراقچی با اشاره به جلسه‌ای با رهبران حماس در تهران، گفت: آنها تأکید کردند که مردم غزه مانند درختان زیتون، ریشه در خاک دارند و هرگز سرزمین خود را رها نخواهند کرد./ مهر