شناسهٔ خبر: 71292936 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

ترامپ قصد دارد از فلسطینی‌ها حمایت کند

تاكید ترامپ بر خرید غزه و عدم بازگشت حماس

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: رئیس جمهور آمریکا بار دیگر با وجود مخالفت‌های گسترده بین‌المللی، بر برنامه خود برای کنترل غزه و جابه‌جایی جمعیت فلسطینی تأکید کرد و گفت: آمریکا مصمم است غزه را «خریداری کند و مالک» آن شود.
دونالد ترامپ در هواپیمای ریاست‌جمهوری آمریکا به خبرنگاران گفت که «ما آنها می‌خریم و در کنترل خود می‌گیریم و اطمینان حاصل می‌کنیم که حماس دیگر باز نخواهد گشت.»
او گفت «من وقتی گروگان‌های اسرائیلی دیدم را که باز می‌گشتند به یاد بازماندگان هولوکاست افتادم». او گفت شرایط گروگان «وحشتناک» بوده است.
دو روز پیش حماس در پنجمین تبادل براساس توافق آتش‌بس غزه، سه گروگان اسرائیلی دیگر را آزاد کرد.
 ترامپ در ادامه پرسش و پاسخ با خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری، غزه را به «یک خرابه» بزرگ تشبیه کرد که زندگی در ساختمان‌های آن «امن» نیست و وعده داد که پس از در اختیار گرفتن غزه آن را بازسازی خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره مخالفت دولت‌های عربی با جابه‌جایی جمعیت غزه و اسکان فلسطینی‌ها در کشورهای دیگر همسایه و عربی گفت دلیل این مخالفت آنها است که «هنوز با آنها در این‌باره گفت‌وگو نکرده‌ام.»
او بازگشت فلسطینی‌ها به خانه‌هایشان «اشتباهی بزرگ» خواهد بود.
ترامپ گفت که قصد دارد از فلسطینی‌ها «حمایت» کند و «یک زندگی مسالمت‌آمیز» را برایشان تضمین کند.
این نخستین بار نیست که دونالد ترامپ درباره مالکیت و بازسازی نوار غزه صحبت کرده است.او پیشتر هم گفته بود خواستار انتقال فلسطینی‌ها از غزه و واگذاری این منطقه به ایالات متحده برای توسعه آن شد.نخستین بار پس از طرح این موضوع در دیدار دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، کشورهای عربی و گروه‌های فلسطینی بلافاصله با این پیشنهاد مخالفت کردند. منتقدان انتقال جمعیت غزه را نوعی «پاک‌سازی قومی» توصیف کردند.
با این حال ترامپ با اشاره به دیدارهای قریب‌الوقوع خود با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، گفت که انتظار دارد که آنها پس از صحبت با او با پذیرش آوارگان فلسطینی موافقت کنند.تاریخ دیدارهای دونالد ترامپ با این دو رهبر عربی اعلام نشده اما ملک عبدالله، پادشاه اردن، قرار است روز سه‌شنبه در کاخ سفید با رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.
در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، گفته است که بحث درباره «طرح بیهوده» دونالد ترامپ «بی فایده است» زیرا به گفته او این اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه اسرائیل پشت این پیشنهاد دونالد ترامپ است گفت: «هیچ کس قدرت این را ندارد که مردم غزه را از سرزمین خود بیرون کند.» ترامپ در اظهاراتش در پاسخ به این سوال که آیا فلسطینی‌ها حاضر به ترک غزه خواهند بود گفت که آنها اگر انتخابی داشته باشند و خانه‌ای در یک منطقه امن به آنها داده شود این کار را خواهند کرد.
او تصریح کرد: تنها دلیلی که آنها حرف از بازگشت به غزه می‌زنند این است که جایگزینی ندارند؛ وقتی جایگزین داشته باشند تمایلی به بازگشت به غزه نخواهند داشت.
در عین حال بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از مداخله ترامپ استقبال کرده و وزیر دفاع او به ارتش دستور داده است که برنامه‌هایی را برای خروج فلسطینی‌هایی که مایل به ترک غزه هستند، تهیه کند.
ترامپ در طول سفر خود در پاسخ به این که آیا با ولادیمیر پوتین همتای روس خود صحبت کرده است یا نه، گفت: «نمی‌خواهم درباره‌اش حرف بزنم. اگر هم صحبت کرده باشیم، نمی‌خواهم زودتر از موعد درباره آن بگویم، اما فکر می‌کنم در حال پیشرفت هستیم.»
او گفت: «تصور می‌کنم که در زمان مناسب» با پوتین دیدار خواهم کرد.
دونالد ترامپ چهارم بهمن ماه هشدار داده بود که اگر ولادیمیر پوتین به جنگ اوکراین پایان ندهد، به زودی تعرفه‌های سنگین و تحریم‌های بیشتری را بر روسیه اعمال خواهد کرد.
او در شبکه اجتماعی خود، تروت سوشال، نوشت که تلاشش برای حل و فصل این جنگ «خدمت خیلی بزرگی» به روسیه و رئیس جمهور آن است.
دونالد ترامپ قبلا گفته بود که برای رسیدن به راه حلی برای پایان جنگی که با حمله فوریه ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین شروع شد وارد مذاکره خواهد شد.
ولادیمیر پوتین مکررا گفته حاضر است برای پایان جنگ وارد مذاکره شود، اما اوکراین باید تصرفات ارضی روسیه را که هم اکنون حدود ۲۰ درصد خاک این کشور را در برمی‌گیرد، به عنوان یک واقعیت بپذیرد. او همچنین می‌گوید به اوکراین اجازه نخواهد داد به ناتو ملحق شود.

ترامپ: صبر آمریکا در مورد آتش‌بس تمام خواهد شد
دونالد ترامپ،  اعلام کرد که پس از مشاهده تصاویر منتشره از آزادی گروگان‌های اسرائیلی توسط حماس، در حال از دست دادن صبر خود نسبت به توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس است.
وی با تشبیه شرایط جسمی این گروگان‌های آزادشده به یهودیان در اردوگاه‌های مرگ آلمان نازی گفت: «آن‌ها شبیه جان‌به‌در بردگان هولوکاست هستند. وضعیت‌شان وحشتناک است. آن‌ها به‌ شدت لاغر شده‌اند».
وی که در هواپیمای ایر فورس وان با خبرنگاران صحبت می‌کرد، افزود: «نمی‌دانم تا چه زمانی می‌توانیم این وضعیت را تحمل کنیم... در نهایت صبر ما لبریز خواهد شد.»
دونالد ترامپ با اشاره به توافق آتش‌بس گفت: «می‌دانم که توافقی وجود دارد... گروگان‌ها کم‌کم آزاد می‌شوند، اما وضعیتشان بسیار وخیم است.»
واکنش ترامپ به تصاویر سه گروگانی که روز شنبه آزاد شدند و ظاهری نحیف داشتند، ابهام تاز‌ه‌ای در خصوص پابرجا ماندن توافق آتش‌بس ایجاد کرده است.
‌الی شرابی ۵۲ ساله و ایهاد بن امی ۵۶ ساله که در کیبوتص بئری ربوده شده بودند به همراه اور لوی شهروند ۳۴ ساله اسرائیلی که در جشنواره موسیقی سوپرنوا ربوده شده بود، سه گروگانی هستند که در مرحله اول آتش‌بس آزاد شدند.
شرایط جسمی این سه نفر از ۱۸ گروگان قبلی که تحت این آتش‌بس آزاد شده بودند، بسیار وخیم‌تر به نظر می‌رسید.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، هم گفت که دیدن وضعیت گروگان‌های نحیف‌شده «تکان‌دهنده» است و این موضوع بررسی خواهد شد. 
 

برچسب‌ها: