شناسهٔ خبر: 71275094 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سفیدی برف میهمان آذربایجان‌غربی در نیمه زمستان؛ روایت همت همگانی برای عبور از بحران

ارومیه- ایرنا- روزهای ابتدایی نیمه دوم زمستان امسال در آذربایجان‌غربی شاهد بارش برف قابل توجهی بودیم که علاوه بر شکرگزاری مردم برای این نعمت الهی، مشکلاتی را هم در جاده ها و در داخل شهرهای استان به وجود آورد که البته زیاد حاد نبود و با اقدامات دستگاه های مسوول و حضور شبانه روزی دهها نفر در جاده ها و سطح شهرها، این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، فصل سرد امسال نظیر چندین سال اخیر برای آذربایجان غربی که به بارش های زیاد و منابع آبی غنی خود شهره است، زیاد مساعد نبود و از ابتدای فصل پاییز تا نیمه بهمن ماه، هرچند در برخی روزها شاهد بارش هایی بودیم ولی این بارش ها کفاف نیازهای آبی استان را نمی داد و همه مسوولان و مردم نگران از آینده آبی این خطه از کشور بودند.

اوایل بهمن ماه بود که گزارش های هواشناسی از ورود یک سامانه بارشی بسیار قوی به آذربایجان غربی در اواسط این ماه داد ولی مردم بازهم به این گزارش ها کم اعتنا شدند و با توجه به سابقه کم بارشی در استان، فکر می کردند که این بار نیز زمین را فقط سفید خواهد کرد و رخت برخواهد بست.

با ورود ابرهای تیره و باران زا از مرزهای نوار غربی به شهرهای مختلف مرکز و جنوب استان، قضیه جدی تر شد و این ابرها نوید بارشی خوب می داد؛ نخستین قطرات برف نیمه زمستانی امسال، عصر چهارشنبه ۱۷ بهمن بر زمین آمد و دیگر تا صبح جمعه و در برخی مناطق تا جمعه شب قطع نشد.

این بارش تقریبا بی وقفه در طول حدود ۴۰ تا ۵۰ ساعت در آذربایجان غربی، شیرینی های خاص خود را داشت و علاوه بر کشاورزان که همیشه از بارش های پاییزی و زمستانی خوشحال می شوند، خانواده ها و کودکان و نوجوانان هم از این همه بارش که تاکنون ندیده بودند، به شوق آمدند.

اما در کنار این شور و ذوق خانوادگی و کودکانه، بارش سنگین برف در شهرهای مختلف به ویژه ارومیه و همچنین جاده های آذربایجان غربی بروز مشکلاتی را موجب شد که منع تردد چندباره در گردنه قوشچی و مسیر ارومیه – سلماس، گردنه های جنوب استان، مسیر مرز تمرچین و الزام رانندگان به استفاده از زنجیرچرخ برای جلوگیری از بروز مشکل در جاده های برف گیر و گردنه ها، اسکان بسیاری از مسافران در مساجد روستاها و همچنین راهدارخانه ها، مشکلات مربوط به تردد در شهرهای بزرگ به ویژه ارومیه از جمله در مناطق کوهستانی جنوب و جنوب شرقی این شهر، انباشت شدن برف در همه سطح شهر ارومیه، خیابان ها، کوچه ها و معابر و همچنین بروز تصادف های متعدد از جمله این مشکلات بود.

نزدیک به ۱۰۰ درصد جاده های آذربایجان‌غربی زیر پوشش برف؛ همه راه های بین شهری بازگشایی شده است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی در این خصوص به خبرنگار ایرنا با ابراز خرسندی از بارش سنگین برف در استان گفت: با ورود این سامانه بارشی، همه اکیپ های راهداری در استان آماده باش بودند و اقدامات لازم برای پیشگیری از مشکلات در دستور کار قرار گرفته بود.

ارسلان شکری افزود: در حدود چهار روز گذشته بیش از سه هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و بین شهری، هشت هزار کیلومتر راه روستایی و یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه آنتنی مرزی به صورت کامل تحت پایش راهداران بود و بخش وسیعی از این راه ها، برف روبی و نمک پاشی شد.

وی با اشاره به آماده بودن ۶۸ راهدارخانه بین راهی، مرکزی و سیار استیجاری اظهار کرد: ۶۸ اکیپ با ۴۲۲ دستگاه راهداری ثابت و ۲۰ دستگاه راهداری استیجاری در این مدت پای کار بودند.

سفیدی برف میهمان آذربایجان‌غربی در نیمه زمستان؛ روایت همت همگانی برای عبور از بحران

وی با اشاره به اینکه راهداران با وجود خستگی قابل توجه شکرگزار این نعمت الهی بودند، ادامه داد: در این مدت ارتفاع برف در گردنه ها حدود نیم متر بود و همین امر کار را برای راهداران سخت می کرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی اضافه کرد: با تلاش راهداران، تمام راه های بین شهری، گردنه های اصلی بین شهری و راه های فرعی بازگشایی شده و تردد در این راه ها ادامه دارد.

شکری در خصوص راه های روستایی نیز گفت: راه ۲ هزار و ۸۰۰ روستا هم که اکثرا تحت تاثیر این برف قرار داشتند، بازگشایی شده و فقط تعداد کمی باقی مانده است که در دستور کار بازگشایی هستند.

امدادرسانی پلیس به بیش از ۹۰۰ خودرو گرفتار برف در آذربایجان‌غربی

فرمانده انتظامی آذربایجان غربی هم با اشاره به امدادرسانی پلیس به بیش از ۹۰۰ خودروی گرفتار در برف طی روزهای اخیر گفت: با توجه به اینکه بارش برف باعث یخبندان و لغزنده شدن جاده های استان شده و همچنین برودت هوا، رانندگان از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند.

سردار رحیم جهانبخش افزود: با توجه به اینکه در روزهای گذشته، بسیاری از رانندگان زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی به همراه نداشتند، در برف گرفتار شده و باعث بروز ترافیک در برخی از نقاط شده بودند.

نجات یک‌هزار و ۳۴۳ نفر توسط هلال احمر آذربایجان‌غربی؛ ۹ مادر باردار در جمع نجات‌یافتگان

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر آذربایجان غربی با اشاره به تلاش بی وقفه امدادگران این نهاد طی سه روز گذشته گفت: در شبانه روز گذشته که بارش ها تشدید شد، یک هزار و ۳۴۳ نفر در راه مانده در جاده های مختلف استان نجات داده شدند که ۹ نفر از آنها مادر باردار بودند.

حمید محبوبی افزود: برای نجات این افراد، ۵۷ عملیات توسط امدادگران انجام و این تعداد افراد در قالب ۵۷۹ دستگاه خودرو از بین برف و کولاک نجات یافتند.

وی اضافه کرد: همچنین در این عملیات ۲۹ نفر مصدوم به همراه ۱۹ نفر دیگر توسط عوامل پایگاه های امداد و نجات به مراکز درمانی انتقال یافتند.

سفیدی برف میهمان آذربایجان‌غربی در نیمه زمستان؛ روایت همت همگانی برای عبور از بحران

مدیرعامل هلال احمر آذربایجان‌ربی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۳ بسته غذایی در بین سرنشینان خودروهای گرفتار در برف و کولاک و افراد اسکان داده شده توزیع شد.

محبوبی گفت: طی این مدت، ۱۷۵ نیروی عملیاتی، ۴۸ دستگاه آمبولانس و ۵۷ دستگاه خودروی کمک دار هلال احمر فعال بودند.

لزوم بسیج همگانی در برف‌روبی خیابانی

استاندار آذربایجان غربی هم که در یک روز، دو جلسه ستاد بحران تشکیل داد، بر شکل گیری گروه‌های جهادی برای برف روبی خیابانی تاکید کرد.

رضا رحمانی با قدردانی از اعضای ستاد مدیریت بحران استان و تمامی افرادی که در این ایام شبانه روز برای حل مشکلات مردم تلاش کردند، اظهار کرد: گروه‌های جهادی تشکیل و با همکاری تمامی دستگاه‌ها، خیابان‌های شهربرف روبی شود تا از یخ زدگی خیابان‌ها جلوگیری کنیم و مانع از ایجاد مشکل در تردد مردمی باشیم.

وی با بیان اینکه باید بهره وری و کارآمدی را در مدیریت بحران‌های مختلف ارتقا داد، افزود: در ذخایر استراتژیک و تامین مایحتاج مردم هیچگونه مشکلی در استان نداریم و نباید به برخی ناملایمتی‌های فضای مجازی در خصوص بحرانی جلوه دادن بارش برف اتکا کرد چراکه همه مدیران و مسوولان پای کار بوده و همه چیز تحت کنترل ستاد بحران است.

سفیدی برف میهمان آذربایجان‌غربی در نیمه زمستان؛ روایت همت همگانی برای عبور از بحران

استاندار آذربایجان‌غربی اضافه کرد: فضای مجازی باید در بحران‌ها مدیریت شود و از این فضا برای اطلاع رسانی دقیق به مردم بیشتر استفاده کرد چراکه مردم با استفاده از رسانه‌ها از اخبار روز با خبر می‌شوند و از این رو قدردان رسانه‌های جمعی مدیریت بحران در استان هستیم.

رحمانی با اشاره به ملزومات پس از بحران بیان کرد: کمبودها در مدیریت بحران بررسی و دستگاه‌های خدمات رسان به ماشین آلات جدید باید تجهیز شوند.

وی خطاب به مسوولان حوزه شهری گفت: تمامی مسیرهای آبگرفته شده را تصویر برداری کرده و در زمان غیر بارانی و تابستان، همه آنها را رفع کنید.

برف روبی طی بیش از دو روز و جمع آوری درختان شکسته در سطح شهر ارومیه

شهرداری ارومیه هم با به کارگیری بیش از یک هزار و ۲۰۰‌ نیرو و ماشین‌آلات سبک و سنگین با هدف تسهیل در تردد شهروندان و پیشگیری از یخ‌زدگی معابر در حال انجام عملیات برف‌روبی است.

از زمان آغاز بارش برف، تیم‌های معاونت خدمات شهری شهرداری ارومیه وارد عمل شده‌اند و عملیات برف‌روبی را در سطح معابر ۵گانه آغاز کرده‌اند.

بازگشایی معابر به ترتیب از اصلی‌ترین مسیرها شروع و پس از آن خیابان‌های فرعی پاکسازی می‌شود؛ عملیات برف‌روبی همچنان ادامه دارد و شهرداری ارومیه تمام تلاش خود را برای فراهم آوردن شرایط مناسب جهت تردد راحت‌تر شهروندان به کار می‌برد.

خدمات‌دهی ناوگان حمل‌ونقل عمومی در شرایط پس از بارش برف در ارومیه

رییس سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری ارومیه از تداوم خدمات‌رسانی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و پایانه های مسافربری در شرایط پس از بارش سنگین برف در سطح شهر ارومیه خبر داد.

فخرالدین معصوم‌زاده با اشاره به اهمیت تردد ایمن شهروندان در روزهای برفی گفت: با تلاش شبانه‌روزی همکاران در حوزه حمل‌ونقل عمومی، خدمات‌دهی به مسافران شهری و بین شهری بدون وقفه ادامه دارد و تمهیدات لازم برای کاهش مشکلات ناشی از برودت هوا و لغزندگی معابر اتخاذ شده است.

سفیدی برف میهمان آذربایجان‌غربی در نیمه زمستان؛ روایت همت همگانی برای عبور از بحران

وی با تأکید بر نقش حمل‌ونقل عمومی در تسهیل تردد شهروندان افزود: ناوگان اتوبوس‌رانی و تاکسیرانی شهری همچنان در تمامی مسیرها فعال است.

وی با قدردانی از شهروندان برای همکاری در استفاده بهینه از حمل‌ونقل عمومی، از آنان خواست در صورت بروز هرگونه مشکل، موضوع را از طریق سامانه‌های ارتباطی این سازمان گزارش دهند.

با توجه به همه گزارش های ارائه شده، این وضعیت برفی در آذربایجان غربی به صورت خوبی مدیریت شد و با وجود بارش تا ۴۰ سانتی متری حتی در داخل شهرها به ویژه ارومیه، روند خوب خدمت رسانی را داشتیم؛ هرچند ضعف هایی نیز در خصوص پیش بینی های مربوط به خدمت رسانی به شهروندان نیز وجود داشت که می توان با مدیریت بهتر و انجام فعالیت های بهبود وضعیت معابر و ایجاد آبراه هایی برای جذب و مدیریت آب های سطحی در زمان بارش های با حجم زیاد، از بروز بحران جلوگیری کرد.

هرچند داشتن روحیه همکاری بین شهروندان نیز در این خصوص بسیار موثر است و می توان با راه اندازی گروه های مردمی، در زمان بحران از این گروه ها استفاده بهینه داشت.