به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان-شمسی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه حل مسئله جمعیت و راهاندازی پویش مبارزه با سقط با عنوان نسل حیدری، گفت: کم کم به عنوان گروهی در زمینه فعالیت در عرصه جمعیت شناخته شدیم و شبکه بهداشت با ارتباطگیری با گروه خواستار همکاری در زمینه مبارزه با سقط جنین شد.
بانوی مبلغه ملایری سالهاست فعالیت فرهنگی را آغاز کرده است اما به علت ورود به فضای تدریس چند سالی از این فضا دور مانده و با توجه به احساس مسئولیت بار دیگر از سال ۹۹ با ورود به مباحث حلقههای میانی کار خود را با قدرت آغاز کرده است.
سمیه شمسی فعال فرهنگی شهرستان ملایر همدان در گفتگو با خبرنگار حوزه مسجد و کانون مساجد با اشاره به راهاندازی طرح نهضت مادری در محلات اظهار کرد: گروههایی از مادران جوان در محلات با هدف حل مشکلات فرهنگی، اجتماعی محله و شهر با عنوان طرح مواسات مادری حضرت خدیجه سلام الله علیها در حسینیه طلاب محله گلهای ملایر تشکیل و کار با دعوت از اقشار مختلف محل با مرکزیت حسینیه طلاب آغاز شد.
وی افزود: بانوان فرهیخته با درک عمیق از نیازهای جامعه، با برنامهریزی و اجرای فعالیتهای متنوع، سعی در ایجاد تغییرات مثبت و رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی دارند و مواسات مادرانه به عنوان یک نیروی محرک، نه تنها به ارتقای سطح زندگی در محلات کمک کرده، بلکه الگوی ارزشمندی از ایثار و مسئولیتپذیری را به جامعه معرفی میکند و بانوان شرکتکننده در این طرح، با عشق و همدلی، مسیر جدیدی از همبستگی و مشارکت را برای بهبود جامعه باز کردهاند.
![«نسل حیدری»، ابتکار جمعیتی بانوان مسجدی](https://media.shabestan.news/d/2025/01/16/4/4460975.jpg?ts=1737005291000)
جوانی جمعیت
بانوی کنشگر مسجدی برگزاری دورهمی مادر و کودک را از اقدامات اولیه این طرح برشمرد و گفت: برای حل مشکلات مختلف مانند جوانی جمعیت، تبلیغ چهره به چهره، معرفی الگوهای موفق به صورت عینی، ارتقای فرهنگ مواسات و... در دستور کار قرار گرفت به طور مثال برای مادرانی که در نگهداری فرزندان خود نیاز به کمک دارند همراهیهای لازم صورت میگیرد.
شمسی با بیان اینکه برای شکلگیری گروه به مواسات فکری نیاز داشتیم افزود: برای حل این مشکل علاوه بر مطالعه کتابهای تربیتی به برگزاری دورهمی و مباحثه میپردازیم چرا که دورهمی فضایی برای رشد فکری است و به این ترتیب از محل فراتر رفته و مسائل سطح شهر را برای حل مشکلات مرتبط با آن رصد میکنیم.
وی با اشاره به این مهم که این تلاشها نشاندهنده اهمیت نقش مادران در ساختن جامعهای بهتر و پایدارتر است، گریزی به آماده سازی بستههای فرهنگی با هدف تبیین جایگاه مادر در جامعه و خانواده در سطح شهر زد و گفت: در این راستا حدود ۱۷۰ بسته فرهنگی توزیع شد علاوه بر آن جشنهای خیابانی با محوریت مردمی برگزاریهای دورهمی، راهاندازی گروه کتابخوانی و معرفی کتاب و ... نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی تعداد اعضای گروه مواسات مادری را ۱۴۰ نفر عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا به دنبال مادران جوان و دغدغهمند هستیم پس از عضوگیری کارگروه اقتصادی (تعاونی مردمی) راهاندازی شد و با سرمایههای خرد مادران محصولات ارگانیک، طب سنتی و ... با حذف واسطه تهیه و به فروش میرسد بخشی از سود محصولات برای کارهای فرهنگی، کمک به جبهه مقاومت و ... هزینه میشود.
![«نسل حیدری»، ابتکار جمعیتی بانوان مسجدی](https://media.shabestan.news/d/2025/01/16/4/4460976.jpg?ts=1737005292000)
نسل حیدری
وی گریزی به اقدامات صورت گرفته در زمینه حل مسئله جمعیت زد و با اشاره به راهاندازی پویش مبارزه با سقط به عنوان نسل حیدری، گفت: کم کم به عنوان گروهی در زمینه فعالیت در عرصه جمعیت شناخته شدیم و شبکه بهداشت با ارتباطگیری با گروه خواستار همکاری در زمینه مبارزه با سقط جنین شد و در این راستا دو مادر باردار که قصد سقط داشتند به گروه معرفی شدند و پس از مشاوره اخلاقی، دینی و دادن قول مساعد در زمینههای مالی و عاطفی به آنها، مادران باردار از این اقدام منصرف شدند.
به گفته وی گروه مردمی متشکل از ۲۳۰ نفر عضو با هدف فرهنگسازی و مبارزه با سقط جنین راهاندازی شد پس از منصرف شدن مادران باردار از سقط جنین حمایتهای مالی عاطفی نیز در دستور کار قرار میگیرد در این راستا تاکنون ۱۶ مادر پس از مشاوره از سقط جنین منصرف شدند با توجه به مردمی بودن طرح هر ماه توسط مردم و خیران مبالغی برای کمک به این مادران شامل کمک هزینه ماهانه، درمان و ... جمع آوری و بین خانواده ها توزیع میشود.
بانوی فعال فرهنگی در ادامه اشارهای به راهاندازی تعاونی مردمی زد و گفت:تعاونی با همراهی ۶ مادر با سرمایه اولیه ۳۰ میلیون تومان راهاندازی شد بانوان با راهاندازی بازارچه در مساجد اقدام به فروش محصولات کرده و از سود آن اقدامات فرهنگی، کمک به جبهه مقاومت، کمک به مادران باردار کم بضاعت در دستور کار قرار میگیرد.
پویش آش مقاومت
شمسی با اشاره به کمک به جبهه مقاومت گفت: در اولین قدم بانوان مسجدی اقدام به دوخت ساک وفروش آن، راه اندازی پویش عیدی بچههای ایران کردند و در این راستا برای کمک به جبهه مقاومت بالغ بر ۸ میلیون تومان جمع آوری شد پس از آن پویش هر خانواده ۵۰ هزار تومان پویش آش مقاومت و . ..نیز در دستور کار قرار گرفت.
![«نسل حیدری»، ابتکار جمعیتی بانوان مسجدی](https://media.shabestan.news/d/2025/01/16/4/4460974.jpg?ts=1737005291000)
وی تاکید کرد: طی سه مرحله پخت آش و فروش آن بالغ بر ۲۵ میلیون تومان برای کمک به جبهه مقاومت جمع آوری شد و علاوه بر آن نیز با راه اندازی میز کمک بازارجه و....در باز، کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم جمع آوری میشود و در این راستا نیز بالغ بر ۴۰ میلیون تومان در قالب ایران همدل برای کمک به جبهه مقاومت جمع آوری شده است.
وی گریزی به راهاندازی پویش طلا زد و گفت: بانوان پرتلاش ملایر هم علاوه بر اقدامات ذکر شده در زمینه کمک به جبهه مقاومت با اهدای طلا به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان در این امر خداپسندانه سهیم شدند و همه اقدامات با محوریت حسینیه طلاب انجام میشود.
این بانوی کنشگر مسجدی و فعال فرهنگی در خصوص مهرواره بانور یادآور شد: به صورت اتفاقی کانال محله همدل را در فضای مجازی دیده و چند تا از تجربههای محله مانند مواسات مادری، پخت آش و ...را ارسال کردم و با توجه به داشتن سه گروه و کانال مجازی و بارگذاری همه اقدامات و پشت صحنهها در فضای مجازی فعالیتهای رسانهای مورد توجه قرار گرفت و به عنوان یکی از ۱۰ بانوی برتر در مهربانی بانو معرفی شدم.
![«نسل حیدری»، ابتکار جمعیتی بانوان مسجدی](https://media.shabestan.news/d/2025/01/16/4/4460972.jpg?ts=1737005290000)
شمسی با بیان اینکه گروه مواسات مادری در محله و حسینیه منشا خیر است و به همین علت به دنبال گسترش آن به صورت شبکه سازی در محلات افتادیم اظهار کرد: در دو سال اخیر در سه مسجد نبی اکرم صلوات الله علیه، امام حسین علیه السلام و مسجد سیدالشهدا علیه السلام گروه مادران تشکیل دادیم و ایده و محتواهای مورد نیاز در اختیار مساجد قرار میگیرد.
وی از برنامه های انجام شده به برگزاری اردوی یک روزه مادر و کودک با حضور ۳۵ نفر در پارک بانوان، بر پایی جلسات کارشناسی مامایی، روانشناسی خانواده، تفسیر قرآن، آموزش قرآن، آشنایی بچهها با مساجد، بازی مادر و کودک و ... اشاره کرد و گفت: برنامه ها بر اساس نیاز و مخاطباامن در سه مسجد ذکر شده متفاوت است.
وی شبکه سازی در مساجد را از بزرگترین اهداف پیش رو اعلام کرد و افزود:: به دنبال تکثیر اتفاقات خوب در شهر هستیم و برنامههای انجام شده و پیش رو کاملاً مردمی است.