شناسهٔ خبر: 71273655 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی:

حماسه‌ها و خاطرات ایثارگران دفاع مقدس باید ثبت و به نسل‌های بعدی منتقل شود

سرهنگ پاسدار الهی‌راد گفت: ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس شاهدان عینی واقعی این دوران هستند و حرف‌های ناگفته بسیاری در دل خود دارند که همه آن حرف‌ها، حماسه‌ها و خاطرات تاریخ‌ساز باید ثبت، تهیه و به نسل بعدی منتقل شود تا بستری برای بهره‌مندی آیندگان و تولید اسناد موثق باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان‌ شمالی، سرهنگ پاسدار «مهدی الهی‌راد» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی عصر دیروز (شنبه) در آغاز به کار کارگاه تاریخ شفاهی دفاع مقدس خراسان شمالی که با حضور نویسندگان و پژوهشگران تاریخ شفاهی دفاع مقدس استان و با تدریس «امیرمحمد عباس‌نژاد» استاد تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی دفاع مقدس در سالن جلسات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی برگزار شد. اظهار داشت: ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس شاهدان عینی واقعی این دوران هستند و حرف‌های ناگفته بسیاری در دل خود دارند که همه آن حرف‌ها، حماسه‌ها و خاطرات تاریخ‌ساز باید ثبت، تهیه و به نسل بعدی منتقل شود تا بستری برای بهره‌مندی آیندگان و تولید اسناد موثق باشد.

وی با بیان اینکه دوران دفاع مقدس یک برهه با ارزش از تاریخ پرافتخار و پرشکوه ملت ایران است، افزود: استخراج و ثبت خاطرات شاهدان عینی این دوران هم داری ضرورت است و هم باید با فوریت انجام شود. با گذشت بیش از سه دهه از پایان جنگ تحمیلی، باید تلاش بیشتری را صرف جمع آوری و بهره‌وری از این منابع کنیم. تا بتوانیم این حماسه‌ها را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان شمالی با تأکید بر اینکه ثبت این خاطرات دفاع مقدس، تصریح کرد: هر روز که می‌گذرد با از دست دادن ایثارگران و رزمندگان این دوران، میراث گرانبهایی را از این دوران از دست می‌دهیم. ما در تنگنای زمانی قرار داریم و به همین سبب باید این میراث ملی را در کمترین زمان ممکن به ثبت برسانیم، قدم نهادن در این مسیر متفاوت است و قلم زدن برای شهدا و ایثارگران یک توفیق است.

سرهنگ الهی‌راد بیان کرد: طی سال‌های گذشته نیز با حضور اساتید فرهیخته‌ای کارگاه‌های آموزش تدوین و تاریخ شفاهی دفاع مقدس برگزار شده است که در تربیت نیرو‌های ماهر در راستای جمع آوری تاریخ شفاهی مؤثر واقع شد. استمرار و ارتباط با اساتید و کارشناسان حوزه دفاع مقدس برای جمع‌آوری و ثبت تاریخ شفاهی و تدوین آن اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه تدوین دانشنامه دفاع مقدس در خراسان شمالی اقدامات خوبی انجام شده و کار‌ها به خوبی پیش می‌رود و امیدواریم تدوین این سند به زودی به اتمام برسد، عنوان کرد: تاریخ شفاهی بسیاری از جانبازان و یادگاران دفاع مقدس هنوز جمع آوری نشده و باید با جدیت و تلاش مضاعف به این مهم برسیم. بر اساس بانک اطلاعاتی، سوژه‌های بسیاری از ایثارگران، رزمندگان و فرماندهان و جامعه ایثارگری وجود دارد که باید تاریخ شفاهی آنها جمع آوری شود.  

در ادامه این کارگاه ارتباط وبیناری با سرتیپ دوم پاسدار «عباس بایرامی» رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس برقرار شد که ایشان ضمن تأکید بر اینکه برای جمع‌آوری تاریخ شفاهی گفت: دریافت و ثبت و ضبط روایت درست و دقیق و همچنین مصاحبه‌گری فنی تاریخ شفاهی دفاع مقدس حائز اهمیت است. وسعت جامعه هدف و ایثار ما در کشور و استان خراسان شمالی زیاد است لذا؛ باید نیرو‌های توانمند در این زمینه تربیت شوند تا ثبت و ضبط و تدوین خاطرات و حماسه‌های دفاع مقدس با کار شبکه‌ای منسجم و منظم صورت گیرد. تاریخ شفاهی دفاع مقدس می‌تواند نقاط مخفی دوران دفاع مقدس را به ما نشان دهد.

انتهای پیام/