شناسهٔ خبر: 71255536 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

مسئول کارگاه داستان‌نویسی «خاتم»:

برای نوشتن داستان‌های دینی باید از قرآن و سنت مدد گرفت

همدان- مسئول کارگاه داستان‌نویسی «خاتم» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان گفت: برای نوشتن یک داستان دینی مناسب از ائمه و بزرگان دین باید از منابعی چون قرآن و سنت بهره گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در همدان، معصومه کریمی صبح شنبه در نخستین کارگاه داستان نویسی خاتم که با حضور اعضای انجمن ادبی و باشگاه سیمرغ همدان برگزار شد اظهار کرد: برای نوشتن یک داستان دینی مناسب از ائمه و بزرگان دین از آن جمله پیامبر خاتم، می‌توان از سه منبع در مورد ایده استمداد کرد و داستان را به کمک آن‌ها به سرانجام دینی رساند.

وی ادامه داد: این سه منبع عبارتند از تجارب دینی نویسنده، توجه نویسنده به تجارب دینی دیگران و سیر نویسنده در منابع دینی که در اینجا منظور قرآن و سنت است.

مربی کانون پرورش فکری همدان فزود: انتخاب وقایع دینی با نظر به منابع سه گانه فوق خللی به باورپذیری داستان وارد نخواهد کرد و روابط جاری در زندگی روزمره را دستخوش تصرفات نویسنده نخواهد ساخت.

کریمی تأکید کرد: می‌توان یک طرح دینی نوشت و تمام کنش‌ها و اتفاقات آن را به گونه‌ای ترسیم کرد که در عین برخورداری از واقعیات و در ضمن وارد کردن مخاطب به یک مسیر دینی، واجد تمام شرایط قابل باور هم باشند و ردپای نویسنده، رشته اتصال مخاطب با شخصیت‌ها و وقایع داستان را سست نکند.

وی در این جلسه بر تحقیق و پژوهش راجع به پیامبر اکرم (ص) و ویژگی‌ها و همچنین وقایع صدر اسلام، تاکید کرد و گفت: باید به موارد مهمی چون سوژه‌یابی برای داستان توجه کنید و چند سوژه از پیامبر نیز مورد بررسی قرار دهید.

گفتنی است؛ مقرر شد جلسه بعدی نقد و بررسی داستان‌ها در اسفند ماه برگزار شود و همچنین یک جلسه نیز به داستانک اختصاص پیدا کند.