مهدی قاسمزاده به تشریح اقدامات آستان مبارک برادر گرامی امام رضا (ع) پرداخت و اظهار کرد: نذورات مردمی، نقش مهمی را در خدماترسانی در عرصههای مختلف این آستان، ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه نذورات مردم، منبعی غنی برای حرمهای ائمه معصومین (ع) و بقاع متبرکه امامزادگان به شمار میآید، گفت: در آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع)، ارائه خدمات در حوزههای مختلف بر اساس نیات عام یا خاص از محل نذورات مردمی، صورت میگیرد.
قاسمزاده تصریح کرد: غذای خدام، فرش، پرده و ضریح حرم مطهر حضرت حسین بن موسیالکاظم (ع)، روشنایی آستان مبارک، اطعام فقرا و برگزاری مراسم ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع)، از جمله اقداماتی است که با پشتیبانی از نذورات مردمی انجام میشود.
وی در ادامه با اشاره به پویشهای صورتگرفته در حوزه نذر در آستان حسین بن موسی الکاظم (ع)، ابراز کرد: تهیه تجهیزات سرمایشی صحن آستان مبارک، نذر قربانی، ویژه عید سعید قربان، اطعام حسینی در ماه محرمالحرام، تهیه 4 هزار اطعام در شب شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)، اجرای طرح اطعام غدیر با مشارکت گروههای جهادی و... از دیگر فعالیتهای این آستان، در حوزه ترویج فرهنگ نذر است.
پویش بزرگ نذر قربانی
قاسمزاده افزود: برگزاری پویش بزرگ نذر قربانی در آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) با همکاری مؤسسه خیریه حضرت خدیجه (س) به مناسبت اعیاد شعبانیه را، از دیگر اقدامات این آستان برشمرد و گفت: در قالب این طرح با ذبح و بستهبندی 56 رأس دام با وزن تقریبی یک تن، تعداد 900 بسته گوشت قربانی در بین محرومین و نیازمندان شهرستان طبس توزیع شد.
وی پویش بزرگ آیین معنوی اهدای ۱۲ هزار گل نرگس شهرستان طبس از آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) به حرم مطهر حضرت علی بن موسیالرضا (ع) را، از دیگر اقدامات این آستان در حوزه نذر دانست و خاطرنشان کرد: سفره حضرت فاطمه زهرا (س) در روز شهادت الگوی زنان عالم، پویش نذر «چایخانه حضرت» در ایام عزاداری ماه محرمالحرام، از دیگر خدمات است که تمام هزینههای آن از نذورات مردمی تأمین شد.
قاسمزاده در ادامه، وقف منزل مسکونی، وقف زمین کشاورزی در روستای کریت، اهدای دو کامیون سنگ ساختمانی، اهدای 1000 متر کاشی، ساخت و اهدای چایخانه، راهاندازی خیاط خانه حرم مطهر و...را از دیگر نذورات مردمی در حوزه نذر به آستان حسین بن موسی الکاظم (ع)، برشمرد.
اقدامات تبلیغی و فرهنگی در حوزه نذر
وی با اشاره به اقدامات تبلیغی فرهنگی این آستان در حوزه نذر، گفت: ارسال پیامک در ایام خاص جهت جذب خیرین و ناذرین در فضای مجازی، تشکیل کارگروه شورای خیرین آستان مبارک و تعیین اعضای مجمع خیرین جهت برنامهریزی مطلوب، استفاده از ظرفیت خاص افراد برای جذب خیرین و ناذرین، راهاندازی دفتر نذورات مستقر در حرم مطهر بهصورت شبانهروزی، بخشهای دیگری از فعالیتهای این آستان، در حوزه نذر است.
راهاندازی سیستم نوین نذورات
قاسمزاده راهاندازی سیستم نوین نذورات در آستان مبارک با همکاری اداره کل نذورات آستان قدس رضوی و راهاندازی کیوسک نذورات در صحن آستان مبارک ویژه ایام خاص را از دیگر اقدامات آستان حسین بن موسی الکاظم (ع) در حوزه نذر، عنوان کرد.
وی گفت: پویش نذر فرهنگی یکی از پویشهای نوین در این آستان است که باهدف بهرهگیری از ظرفیتها و پتانسیلهای فرهنگی شهروندان در زمینههای مختلف جهت شناساندن فرهنگ غنی دینی منطقه ، به خصوص ابعاد شخصیتی حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع)، طراحی شده است.
قاسمزاده ادامه داد: اهدای کتاب، برگزاری نشستهای خودجوش معرفتی توسط متخصصین در زمینههای مختلف فرهنگی، اهدای خون، نشر مطالب مفید فرهنگی در فضای مجازی، برگزاری نشستهای تخصصی ویژه وقف و نذر، نشر مطالب جهت وقف و نذر در فضای مجازی، برپایی روضههای خانگی و تشویق به امر برگزاری آن در آستان مبارک ازجمله اقداماتی است که در قالب پویش نذر فرهنگی، انجام میشود.
پویش نذر ماندگار
مدیر آستان حسین بن موسی الکاظم(ع) با اشاره به اجرای پویش نذر ماندگار در این آستان، اظهار کرد: اهدای دام زنده توسط خیرین ، نگهداری، پرورش و تکثیر جهت اهدای توسط آستان مبارک به مناطق محروم و کم برخوردارجهت اشتغال خانوادههای نیازمند و کاهش میزان فقر در آن مناطق،دیگر فعالیتهایی است که در قالب نذر ماندگار،صورت میگیرد.
وی برگزاری کلاسهای تقویتی ویژه دانشآموزان نیازمند از طریق خیرین، ارائه مشاوره خانواده جهت کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق جذب خیرین، برگزاری کلاسهای معارفی و جذب جوانان و نوجوانان به آستان مبارک با کمک خیرین ، دیدار با خیرین و فعالان اقتصادی خوانسار و دیدار با شهردار میبد و فعالان اقتصادی میبد جهت جذب نذورات را، از دیگر اقدامات آستان حسین بن موسی الکاظم (ع) در حوزه نذر عنوان کرد.