فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از برنامههای اصلی ما در ایام دهه فجر و فعالیتی که روی آن تمرکز ویژه ای داشتیم، موضوع «کانون یاران» بود. در سطح کشور، حدود ۶ هزار و ۳۰۰ کانون یار داریم که اعضای نوجوان ما هستند و به عنوان دانشآموزان فعال، رابط میان ما و مدارس خود محسوب میشوند.
وی افزود: نقش کانون یاران، گسترش فعالیتهای کانون پرورش فکری در محیط مدرسه است. این دانشآموزان تحت حمایت مربیان کانون پرورش فکری قرار دارند و تمامی فعالیتهای پرورشی که قابلیت اجرا در مدارس را دارند، توسط کانون یاران و با پشتیبانی مربیان ما در مراکز اجرا میشود.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: به منظور تقویت مهارتهای کنشگری در نوجوانان، دورههای آموزشی فشردهای را برای کانون یاران طراحی شده است. میتوان گفت که تقریباً برای اعضای کانون یاران سراسر کشور هر هفته به صورت آنلاین و مجازی، نشستهای آموزشی برگزار میکنیم و اعضا در این نشستها حضور مییابند.
وی ادامه داد: چهارشنبههای هر هفته به غیر از ایام امتحاناتشان این دورههای آموزشی برگزار میشود. دورهها در راستای تقویت نگرشی، اعتقادی و مهارتی است.
معدنی گفت: یکی از بخشهای مهم مرتبط با اهداف مرکز آفرینشهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسئله توسعه و ترویج کتابخوانی است. در همین راستا، امسال مجموعهای از پویشها و برنامههای متنوع را برای گسترش فرهنگ کتابخوانی اجرا کردیم.
وی افزود: یکی از رویدادهای تأثیرگذاری که توجه بسیاری از نوجوانان را جلب کرد، رویداد «کتابال» بود. در این رویداد، بیش از ۶۰۰ باشگاه نوجوانان دختر مشارکت داشتند. این برنامه یک تجربه ارزشمند بود، چرا که خود نوجوانان با استفاده از روشهای متنوع در راستای ترویج و گسترش کتابخوانی فعالیت و کنشگری داشتند، بهویژه در عرصههای مختلف دیگر این ابتکار توانست اثری مثبت و ماندگار بر جای بگذارد.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ۱۰ گروه از این نوجوانان انتخاب شدند و هم اکنون رویداد «پروانههای بدون مرز» را در پیش داریم. این رویداد با مشارکت گروه مردمی «جمعیت دختران ایران» از دهه فجر آغاز شده است و تا نیمه اسفند ادامه دارد. هدف اصلی این برنامهها آگاهیبخشی و توانمندسازی نوجوانان در مسیر تابآوری و مقاومت است. این فعالیتها آنها را تشویق به جستجو، بررسی و تحلیل تاریخ کشورهایی میکنند که با هدایت رهبران مقاومت توانستند به پیروزی دست یابند. در ادامه این جستجوها و تحلیل ها به جریان ایستادگی و مقاومت کودکان و نوجوانان غزه و لبنان میرسند. این رویداد همزمان با ایام دهه فجر در استان های مختلف در حال برگزاری است. در این رویداد بیش از ۳۱۰ مرکز و سه هزار و ۲۰۰ دختر نوجوان و مربی شرکت کردهاند.