شناسهٔ خبر: 71250332 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نمایش ۳ اثر در نهمین روز جشنواره فیلم فجر

در نهمین روز از جشنواره فیلم فجر چهار اثر شاه نقش، ۱۹۶۸ و فریاد در سینمای رسانه‌ها در برج میلاد به روی پرده می‌روند.

صاحب‌خبر -

نمایش ۳ اثر در هشتمین روز جشنواره فیلم فجر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما «۱۹۶۸» اولین ساخته امیرمهدی پوروزیری است که به مسابقه تاریخی فوتبال ایران و رژیم صهیونیستی می‌پردازد.

شاه نقش

نمایش ۳ اثر در هشتمین روز جشنواره فیلم فجر

فیلم سینمایی «شاه نقش» جدیدترین ساخته شاهد احمدلو با بازی بهرنگ علوی و هومن برق‌نورد یکی از فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر است که نگاهی به بدنه سینما دارد و درباره خود سینما است. شاهد احمدلو سعی کرده در فیلم جدیدش، به حرفه و شغلی که در گذشته دنیای عجیب و متفاوتی داشته، بپردازد و حالا با بازنمایی دنیای ستاره‌های قدیمی سینما سعی می‌کند ادای دینی به این فضا داشته باشد.

بهرنگ علوی، هومن برق نورد، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت، پوریا میاندهی، مجید علیزاده، مژگان صابری با هنرمندی محمد متوسلانی، عنایت بخشی، مهدی میامی، با حضور افتخاری رضا رویگری، شهین تسلیمی و پژمان بازغی بازیگران این اثر سینمایی هستند.

گریم و شمایل بهرنگ علوی و شباهت او به بهروز وثوقی در یکی از فیلم‌های پیش از انقلاب احتمالاً مخاطب را به حال و هوای همان فیلم‌ها ببرد و همین موضوع شاید یکی از جذابیت‌های فیلم باشد.

در خلاصه داستان این فیلم به تهیه کنندگی علی قائم‌مقامی آمده است: «شهاب و ناصر از هنروران قدیمی سینما قصد دارند در انتخابات صنف خود شرکت کنند. تصمیم این ۲ نفر شروع ماجرا‌هایی می‌شود.»

۱۹۶۸

نمایش ۳ اثر در هشتمین روز جشنواره فیلم فجر

فیلم «۱۹۶۸» به عنوان دومین محصول سینمایی موسسه امام روح‌الله به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و با فیلمنامه‌ای از جواد کتابی و داوود گنجوی آماده نمایش در جشنواره فیلم فجر شده است که فضایی ملتهب دارد و به حواشی یک مسابقه جنجالی در دهه ۴۰ می‌پردازد.

«۱۹۶۸» اولین ساخته امیرمهدی پوروزیری است که به مسابقه تاریخی فوتبال ایران و اسرائیل می‌پردازد. مقطعی که داستان فیلم «۱۹۶۸» در آن اتفاق می‌افتد، سال ۱۹۶۸ میلادی یا سال ۱۳۴۷ شمسی است که در این سال ایران میزبان مسابقات جام ملت‌های آسیا می‌شود. در این دوره تیم ملی کشورمان در مسابقه فینال در مصاف با اسرائیل قرار می‌گیرد و آن بازی را می‌برد. اینکه فیلم به چه وجهی از حواشی یا اتفاقات پس پرده این بازی فوتبال، پرداخته است، نکته کنجکاوی‌برانگیز آن به شمار می‌رود.

امیرمهدی پوروزیری بیشتر به واسطه ساخت آثار مستند شناخته می‌شود و کارنامه او نشان می‌دهد ساخت فیلم‌های مستند و فیلمبرداری در سینما را هم تجربه کرده است. پور =وزیری برای نخستین فیلم سینمایی خود به سراغ سوژه‌ای جذاب و البته ملتهب در گونه سیاسی رفته است.

امیر نوروزی، پادینا کیانی، امیراحمد قزوینی، هادی شیخ الاسلامی، سیامک ادیب، منصور نصیری و لیندا کیانی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند. پادینا کیانی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون متولد سال ۷۲ نقشی محوری در این اثر سینمایی ایفا می‌کند.

فریاد

نمایش ۳ اثر در هشتمین روز جشنواره فیلم فجر

فیلم سینمایی «فریاد» به تهیه کنندگی بهمن اردلان و نویسندگی و کارگردانی محمدرضا اردلان در سکوت خبری ساخته شد.

این فیلم اولین تجربه کارگردانی محمدرضا اردلان بعد از ساخت چندین فیلم کوتاه است. او تهیه‌کنندگی فیلم را به صورت مشترک با بهمن اردلان برعهده دارد. آنها این فیلم را بدون پروانه ساخت سینمایی و با پروانه ویدیوئی تولید کرده‌اند.

بهزاد دورانی، مهرداد ضیایی، علیرضا مهربان، حمید ابراهیمی، یاسین طلوعی، امیرکبوتریان، علی یعوقب بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

در خلاصه داستان فیلم «فریاد» آمده است: «هاوار برای کار وارد مرغ‌داری می‌شود. در مرغ‌داری قتلی صورت می‌گیرد و هاوار ناخواسته درگیر ماجرا‌هایی می‌شود.»