مهدی پیرهادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از شهروندان به دلیل مسافت طولانی از خانه تا ایستگاه مترو به طور معمول تمایلی به پیادهروی یا استفاده از وسایل حمل و نقل پاک نشان نمیدهند در حالی که اگر زیرساخت مناسب برای استفاده از دوچرخه در مسیرهای متروی پایتخت فراهم باشد به طور قطع در مسیر مترو از این وسیله استقبال خواهند کرد.
وی تاکید کرد: تردد شهروندان با دوچرخه و دیگر وسایل حملونقلی پاک میتواند نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا تهران داشته باشد به همین واسطه ایجاد مسیرهای دوچرخهسواری در مسیرهای منتهی به متروی تهران میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
این عضو شورای شهر تهران، افزایش مصرف سوختهای فسیلی به دلیل ضعف در توسعه حملونقل ریلی و خودروهای برقی را یکی از عمده چالشهای اصلی مدیریت انرژی در کشور عنوان کرد.
لزوم توقف تولید خودروهای با مصرف سوخت بالا
پیرهادی در ادامه با انتقاد از برخی خودروهای تولیدی در کشور افزود: معتقدم صنعت خودرو کشور نیازمند اصلاحات جدی است و باید تولید خودروهای بامصرف سوخت بالا هرچه سریعتر متوقف شود زیرا برخی خودروهای داخلی دارای مصرف سوخت بالایی است که در شرایط کنونی به دلیل تولید این نوع خودروها، موضوع بحران انرژی غیرقابل پذیرش است.
این عضو شورای شهر تهران درباره وضعیت معاینه فنی خودروها در این کلانشهر نیز اظهار کرد: نظارت جدی بر معاینه فنی خودروها در پایتخت انجام نمیشود و تنها در برخی معابر این اقدام در حال انجام است که باید این مساله نیز به عنوان یک برنامه در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر توسعه تعداد دوربینهای نظارتی در معابر شهری تهران افزود: دوربینهای دارای قابلیت کنترل معاینه فنی خودرو در معابر با تعداد محدود وجود دارد در حالی که شاهد هستیم بسیاری از خودروهای فاقد معاینه فنی همچنان در سطح شهر تردد میکنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اکنون بسیاری از ایستگاههای مترو تهران به مسیرهای دوچرخهسواری متصل بوده یا در نزدیکی آنها مسیرهایی مناسب برای دوچرخهسواران وجود دارد. مسیرهای دوچرخهسواری میدان ونک تا مترو حقانی، پارک لاله تا مترو میدان انقلاب، خیابان ۱۷ شهریور تا مترو میدان امام حسین (ع)، بوستان جوانمردان تا مترو چیتگر و بلوار کشاورز تا مترو تئاتر شهر از جمله مسیرهای دوچرخه سواری متصل به مترو در پایتخت است.
کارشناسان ترافیک معتقدند که ترکیب مسیرهای دوچرخهسواری در کنار متروی تهران میتواند به عنوان یک روش حملونقل ترکیبی شامل دوچرخه و مترو به کاهش ترافیک و آلودگی هوا کمک میکند بنابراین با همه اقدامات انجام شده هنوز در بسیاری از ایستگاههای مترو پایتخت، امکان ورود دوچرخه وجود ندارد که باید زیرساختهای لازم آن را ایجاد کرد.