شناسهٔ خبر: 71228325 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نیم نگاهی به فیلم‌های چهارمین روز جشنواره فجر در قم

قم - ایرنا - چهارمین روز جشنواره فیلم فجر در قم با اکران ۶ فیلم دنبال می‌شود که ۲فیلم مهم «اسفند» و «اشک هور» به محوریت شهید علی هاشمی عصر امروز برای علاقه مندان به هنر هفتم به روی پرده می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا ، دوستداران هنر سینما در ساعت ۱۷ امروز پنجشنبه به تماشای «اشک هور» ساخته مهدی جعفری روشن در سینما ونوس خواهند نشست.

تا چند سال قبل نام و نشان مهدی جعفری در سینمای ایران بیشتر به عنوان مدیر فیلمبرداری دیده می‌شد. «به وقت شام» حاتمی‌کیا، «دهلیز» شعیبی، «خط ویژه» کیایی و «اتوبوس شب» کیومرث پوراحمد از جمله فیلم‌هایی بودند که در این سال‌ها با دوربین مهدی جعفری ضبط شده بود.

حالا چند سالی می‌شود که جعفری به وادی کارگردانی قدم گذاشته و در حال فیلمسازی است،او بعد از ساخت۲ تله فیلم «نقش و نقاش» و «بلوگا»، هشت سال قبل «ایستگاه اتمسفر» را ساخت اما عمده شهرت او به کارگردانی «۲۳ نفر» فیلم تحسین شده جشنواره سی‌وهفتم برمی‌گردد، فیلمی که نگاه جدیدی به دفاع‌مقدس داشت و گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی را روایت می‌کرد که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.

این فیلمساز اهوازی ۲سال بعد از ساخت «۲۳ نفر»، سومین فیلم بلند سینمایی‌اش را با نام «یدو» راهی جشنواره سی‌ونهم کرد که هم بهترین فیلم جشنواره آن دوره شد و هم پنج سیمرغ بلورین جشنواره را شکار کرد.

جعفری حالا بعد از چهار سال با فیلم سینمایی «اشک هور» به جشنواره چهل‌وسوم قدم گذاشته است. فیلمی که به برهه‌ای از زندگی شهید علی هاشمی می‌پردازد.

در خلاصه داستان فیلم «اشک هور» آمده است: «سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهوایی‌ها در عمقِ تاریکِ کوچه او را نگران می‌کرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… بیست و دو سال تمام.»

اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه نیز از ساعت ۱۹:۳۰ در سانس دوم سینما ونوس به تماشای فیلم «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی می‌نشینند.

رضا جمالی کارگردان و مستندساز از دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران و همچنین دانش‌آموخته رشته فیلم‌سازی از دانشکده خبر اردبیل است، او حضور در بیش از ۱۴۰ جشنواره ملی و بین‌المللی و کسب بیش از ۷۰ جایزه ملی و بین‌المللی و ساخت ۱۵ فیلم کوتاه داستانی و مستند از جمله فیلم‌های «اجاره خانه»، «بیگ گلین»، «خدا می‌بیند»، «پیرمردها نمی‌میرند»، «بچه مرز»، «این راننده‌ها دست ندارند»، «عروسی مسلم»، «حافظان سوها»، «صدای سارا» و «دیبسیز گول» را در کارنامه هنری خود دارد.

فیلم «سونسوز» نخستین ساخته سینمایی رضا جمالی یک فیلم به زبان ترکی است و بازیگرانی چون مریم مؤمن، حمدالله سلیمی، بهروز الله‌وردی‌زاده، صفت آهاری و ناصر محبی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «در زمان گذشته، مستندسازی به روستای کوچکی می‌آید و در مورد عقیم بودن زنان روستا مستندی می سازد، زنان برای دفاع از حیثیت خود فیلم مستند را می‌دزدند، اما در زمان حال مشخص می‌شود که عقیم بودن از مردان روستاست و زنان هیچ مشکلی ندارند، مستندساز سعی دارد که در فیلم جدید خود حقایق را آشکار کند.»

روز چهارم جشنواره در پردیس سینمایی بازار شهر از ساعت ۱۷ با اکران «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی آغاز می‌شود.

اقباشاوی از دستیاران و برنامه‌ریزان باسابقه سینماست که با ساخت فیلم تاج‌ محل وارد عرصه کارگردانی شد و به شهرت رسید. او اپیزودی از فیلم «هیهات» و سریال «نامه آخر» و فیلم «دخترم الهام» را کارگردانی کرده‌است.

این فیلم روایتگر مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دفاع مقدس برای شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت است، عملیاتی که یکی از بزرگ‌ترین تهاجم‌های ایران به عراق به حساب می‌آید و طی آن سردارانی چون ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. گستردگی این عملیات به همراه شخصیت‌هایی بزرگی که در این نبرد حضور داشتند، خود حکایت از یک پروژه بزرگ دارد که می‌تواند برای مخاطب، غافلگیری‌هایی به همراه داشته باشد.

مخاطبان پردیس سینمایی بازار شهر در سانس دوم از ساعت ۱۹ «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی را تماشا خواهند کرد.

فیلمسازی که ساخت ۲ فیلم «بچه گرگ‌های دره سیب» و «اسکی‌باز» را در کارنامه دارد که هر ۲ متعلق به سینمای کودک و نوجوان بوده و در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان هم با استقبال و تحسین منتقدان روبه‌رو شده‌ بودند.

«خاتی» یک درام اجتماعی زیست‌محیطی است که بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات می‌پردازد؛ موضوعی که چندان در سینمای ایران تجربه نشده و به همین دلیل می‌تواند از فیلم‌های متفاوت در جشنواره امسال باشد.

در خلاصه داستان رسمی فیلم خاتی آمده است: «تراژدی وقتی آغاز می‌شود که محکوم به رفتن می‌شوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دوانده‌ای..»

اولین فیلمی که مخاطبان سینما تربیت در چهارمین روز جشنواره از ساعت ۱۶:۳۰ به تماشا می‌نشینند، «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد است که پیش از این با ساخته‌های دفاع مقدسی خود توانست توجه منتقدان را به خود جلب کند.

این فیلمساز مطرح سینمای ایران با فیلم‌های «پایان خدمت»، «ماهورا»، «برای مرجان» و «شماره ۱۰» در دوره‌های مختلف جشنواره فیلم فجر شرکت داشته و جوایزی را نیز از آن خود کرده‌است.

«شمال از جنوب غربی» با محوریت یک داستان جنگی سیاسی، گامی جدید در تلفیق ژانرهای اکشن و روایت تاریخی در سینمای ایران به شمار می‌رود و داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت می‌کند؛ کامیونی پر از مواد منفجره برای بمب‌گذاری از عراق وارد استان‌های شمالی کشور شده که در مرحله تعقیب و مراقبت، گم می‌شود و قرار است در یکی از نقاط حساس کشور منفجر شود..

فیلم دیگری که طبق جدول اکران چهارمین روز جشنواره فجر در سانس دوم سینما تربیت به روی می‌رود و از ساعت ۱۶:۳۰ اکران می‌شود، «آبستن» به کارگردانی مصطفی و محمد تنابنده‌است.

۲ فیلمسازی که برادر محسن تنابنده هستند و در اولین تجربه فیلمسازی خود، این فیلم را به صورت مشترک جلوی دوربین برده‌اند.

«آبستن» را می توان یکی از فیلم های خاص جشنواره چهل و سوم به حساب آورد؛ چرا که تجربه دوباره فیلمبرداری پلان-سکانس است. پیش از این، فیلم ماهی و گربه هم چنین ایده‌ای در اجرا داشت و فیلم قاعده تصادف هم از ترکیب چند پلان‌سکانس ساخته شده بود.

آثار چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از ۱۵ تا ۲۲ بهمن‌ماه در سینماهای ونوس، تربیت و بازار شهر به نمایش در می‌آید.