شناسهٔ خبر: 71226463 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رقابت 23 تیم برای تبدیل خلاقیت به کار و درآمد در طلوع برکت

در سومین روز از رویداد طلوع برکت، تیم‌های ایده‌پرداز با حضور متخصصان و منتورهای حرفه‌ای مسیر درست تبدیل ایده به محصول را تمرین کردند.

صاحب‌خبر -

رقابت 23 تیم برای تبدیل خلاقیت به کار و درآمد در طلوع برکتبه گزارش ایکنا، در سومین و آخرین روز از هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی ـ قرآنی طلوع برکت که امروز پنج‌شنبه 18بهمن به همت مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور (وابسته به جهاددانشگاهی) برگزار شد، 23 تیم تشکیل شده از 100 شرکت کننده در این رویداد بر روی ایده‌های خود کار کرده، اشکالات بوم کسب و کار خود را مرتفع و نحوه ارائه و عرضه درست ایده و محصولشان را به سرمایه‌گذاران و مشتریان آموزش دیدند.

23 ایده مطرح شده در این رویداد در محورهای هوش مصنوعی، گردشگری و توریسم، اقتصاد و بانکداری اسلامی، هنر‌های تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب بازی و بازی‌های رایانه‌ای، سلامت و محصولات غذایی حلال، تولید محتوای چند رسانه‌ای، وب و اپلیکیشن و مد و لباس اسلامی ارائه شده بود. 
از جمله این ایده‌ها تولید نوشیدنی‌های حلال گازدار بر مبنای طب سنتی و ایرانی اسلامی بود که طراحان این ایده در حال ساخت دستگاه‌های تولید کننده نوشیدنی‌های سوداساز هستند تا خانواده‌ها با اطمینال از سلامت محصول، نوشیدنی مورد نظرشان را تهیه کنند.

ایده ساخت عینک بینایی هوشمند که توسط گروه «نورالعین» برای کمک به معلولان طراحی شده است نیز از دیگر ایده‌های کاربردی در رویداد طلوع برکت بود.

از دیگر ایده‌های جالب توجه در این رویداد طراحی دوره «گردشگری و تدبر در قرآن برای نوجوانان» بود که در این ایده با در نظر گرفتن سن خاص نوجوانان طی دوره‌های گردشگری ویژه به آنها نحوه تدبیر در قرآن به ویژه آیات مرتبط با طبیعت به آنها آموزش داده می‌شود.

طراحی بازی‌های هدفمند برای آموزش قرآن، طراحی سجاده خاص سالمندان که به آنها کمک می‌کند در تعداد رکعت‌های نماز شک نکنند، طراحی لباس ایرانی ـ اسلامی، طراحی چت بات جمع‌آوری تجارب مشاغل و افراد تا به نیروهای کار تازه کار کمک کند تا با مهارت بیشتر فعالیت کنند، طراحی اپلیکیشن جهت توانمندسازی افراد توانیاب در زمینه هوازی ـ ورزشی، طراحی چت بات صوتی برای کمک به حافظان قرآن، معماری شخصی، سیستم تشخیص و پیش‌بینی سرطان، طراحی و تولید بازی با رویکرد آموزشی ـ تربیتی اسلامی با کمک هوش مصنوعی، تربیت اسلامی دینی با رویکرد هوش مصنوعی(تیم حق پروران) و ... نیز از دیگر ایده‌های جالب توجه ارائه شده به این رویداد بود.

از صبح امروز 23 گروه این رویداد بر روی جزئیات طرح‌های خود کار کردند و منتورها با حضور در کنار گروه‌ها اشکالات کار آنها را متذکر و به صورت عملی آموزش‌های لازم را ارائه کردند.

نحوه درست تشریح مشکل، آسیب یا نیازی که در جامعه وجود دارد و موجب شده ایده شکل بگیرد، نحوه پیدا کردن مشتریان، نحوه درآمدزایی، نحوه درست ارائه ایده و محصول(پرزنت کردن) مشتری و سرمایه‌گذار، نحوه ایستادن برای پرزنت محصول، ارتباط غیر کلامی سخنران با مخاطبان، اصول تکیه و تاکید بر برخی واژه‌ها در هنگام پرزنت، منظم کردن کلمات و گفت‌وگو، مدیریت زمان ارائه، نحوه تعامل با سازمان‌ها، مزیت خاصی که محصول دارد و نحوه بیان و معرفی این ویژگی‌ها و ... از مباحثی بود که منتورها به طور عملی برای هر گروه تشریح کردند.

مرتضی تسخیری، کارآفرین و تسهیلگر حوزه کسب و کار که منتور رویداد طلوع برکت است پس از راهنمایی گروه‌ها در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص  وظایف اصلی رویدادهای طلوع برکت، گفت: وظیفه اصلی این رویدادها ترویج است. ما با ادبیاتی در دنیا مواجه هستیم که این ادبیات در ایران نیز در حال ترویج است و در بخش‌هایی از تجارت و صنعت ترویج پیدا کرده است ولی در حوزه فرهنگ، دیانت و ... کمتر ترویج داده شده است بر همین اساس رویدادهایی مثل رویداد طلوع برکت که یک رویداد اسلامی ـ قرآنی است ادبیات کمتر ترویج داده شده در حوزه ایده‌پردازی و خلاقیت را به مباحث دینی و قرآنی پیوند می‌زند. 
وی ادامه داد: رویداد طلوع برکت موجب می‌شود ایده‌پردازان بیشتر با ادبیات مربوط به استارتاپ‌ها در حوزه‌های دینی آشنا شوند.

تسخیری در پاسخ به این سؤال که چه عاملی مانع موفقیت اید‌ه‌پردازان می‌شود، گفت شروع نکردن و ادامه داد: مشکلی که داریم این است که ایده‌ها در سطوحی مطرح می‌شوند که شروع نکردنی هستند اما مدل فکری استارتاپی مدلی شروع کردنی است که افراد بتوانند در اندازه‌ها، پول‌ها و شروع‌های کوچک نتایج خوبی به دست بیاورند.

این منتور رویداد طلوع برکت خاطرانشان کرد: ایده‌ها معمولاً برای گروه‌ها، بزرگ تعریف می‌شوند و وقتی ایده‌ای بزرگ طراحی شد دیگر کمتر این تمایل وجود دارد که ایده کوچک شود. در حالی که کوچک شدن ایده بزرگ‌ترین اتفاقی است که باید بیفتد. ایده باید در یک بازار میانه و طرح میانه مطرح و اجرای آن شروع شود ما باید بتوانیم ایده‌های بزرگ را به ایده‌های کوچک محلی قابل اجرا تبدیل و اجرا کنیم، بازخورد بگیریم درآمد کوچک به دست بیاوریم تا این درآمد‌های کوچک زمینه کار بزرگ‌تر را فراهم کنند. 
به گزارش ایکنا، در بخش بعد از ظهر رویداد طلوع برکت امروز نیز سرگروه‌ها به ارائه طرح خود پرداختند و از طرحشان دفاع کردند.

یادآوری می‌شود، مراسم اختتامیه هفدهمین رویداد طلوع برکت عصر امروز برگزار و ایده‌پردازان برتر معرفی شده و این امکان را می‌یابند که با حضور در مرکز رشد واحدهای فناور قرآنی، کمک‌های لازم برای تبدیل ایده به محصول را دریافت کنند.  

انتهای پیام