شناسهٔ خبر: 71224668 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اصفهان دارای بیشترین پروژه‌های فجر در کشور است

اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت: یک هزار و ۳۵۸ پروژه خاص ایام دهه فجر در اصفهان وجود دارد که در مقایسه با سایر استان‌ها، بیشترین تعداد محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی جمالی‌نژاد روز پنجشنبه در مراسم بهره‌برداری از ۲۰ پروژه احیاء و مرمت در پهنه آرامستان تاریخی «تخت فولاد» اصفهان افزود: پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده در این ایام، تنها مختص شهر اصفهان نیست بلکه بطور متوازان در تمام شهرستان‌های استان پراکنده است و نیکوکاران نیز در شماری از آنها سهیم بوده‌اند.

وی اضافه کرد: سه محور اصلی توسعه استان یعنی گردشگری، هوش مصنوعی و انرژی‌های جدید جزو مطالبات کشوری ماست.

استاندار اصفهان ادامه داد: برگزاری رویدادهای گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است و در همین پیوند «رویداد بزرگ گردشگری تور اپراتورها» با حضور فعالان و اپراتورهای گردشگری از کشورهای مختلف، پنجم اسفند سالجاری با هدف توسعه این صنعت در اصفهان برگزار خواهد شد.

جمالی‌نژاد تصریح کرد: هدف ما با حضور کارشناسان و استادان صنعت گردشگری، تبدیل استان اصفهان به قطب گردشگری کشور است.

شهردار اصفهان نیز در این مراسم گفت: ما سه ماموریت برای خودمان تعریف کرده‌ایم که صیانت از «اصفهان دیروز» یعنی همان بافت تاریخی و فرهنگی، نخستین ماموریت محسوب می‌شود.

علی قاسم‌زاده تصریح کرد: آرامستان تخت پولاد، پهنه با ارزش تاریخی فرهنگی این دیار است و از لحاظ قدمت و برخورداری از سبک‌های معماری و انواع بناها همچون مدرسه، چله‌خانه، تکیه و مقبره‌، آرامستانی استثنایی و شاخص در جهان به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: کلانشهر اصفهان یک هزار و ۹۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد که ۷۵ هکتار آن در تخت فولاد واقع است.

شهردار اصفهان ابراز امیدواری کرد که مرمت و احیای ۲۰ بنا در تخت‌ فولاد، گامی اثربخش در حفاظت از این آرامستان تاریخی باشد.

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امروز در مراسم پایان عملیات مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی و ارزشمند در مجموعه تخت فولاد این شهر شرکت کرد.

برخی بناها مانند تکیه «کازرونی» واجد تزیینات نفیس بدلیل بارندگی‌های شدید اواخر دهه ۹۰ دچار تخریب گسترده شده بود که در زمان حاضر بطور کامل احیاء شده است.
طرح‌های توسعه و احداث در کنار عملیات مرمت از جمله جداره‌سازی اطراف تخت فولاد در زمره اقداماتی است که علاوه بر تعیین مرز مشخص، پیوندی هماهنگ با معماری تاریخی آن ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز(پنجشنبه) به شهر اصفهان سفر کرد؛ در این سفر تعدادی از طرح‌های حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان به مناسبت چهل‌ و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح و بهره‌برداری می‌شود.

تخت فولاد اصفهان با نام «وادی السلام ثانی» دومین قبرستان جهان تشیع و آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی است؛ سالانه ده‌ها هزار گردشگر از این مکان دیدن می‌کنند.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطب‌های گردشگری ایران محسوب می شود.