به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز پنجشنبه در مراسم بهرهبرداری از ۲۰ پروژه احیا و مرمت در پهنه تاریخی تخت فولاد اصفهان افزود: این دیار با برخورداری از هویت دیرینه در ایران باید بیش از گذشته در کتابها و دانشگاهها به همگان معرفی شود.
وی ادامه داد: ظرفیتهای اصفهان باید عملیاتی شود و در همین ارتباط همکاران ما در پژوهشگاه میراث فرهنگی میکوشند تا در کنار کاوشهای جدید خود، نادیدههای آن را کشف کنند.
وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: نسل جوان در کتابهای درسی باید جغرافیایی زندگی خود را بهتر بشناسند و نیاز است که دانشجویان واحدهای درسی برای آشنایی با تاریخ و فرهنگ اصفهان داشته باشند.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: بیتردید با آموزش صحیح و ارائه اطلاعات درست، احساس دلبستگی و تعلق به ایران در جوانان افزایش خواهد یافت و علاقه به مهاجرت کمتر خواهد شد.
وی افزود: تخت فولاد فراتر از یک کالبد فیزیکی برگرفته از آثار تاریخی متعددی است و این پهنه فرهنگی شاخص های مختلف هویت، شخصیت، فقاهت، هنر، شعر، فلسفه، حکمت و عرفان را در خود دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه هویت ایران زمین در تخت فولاد معرفی شده است، گفت: این پهنه فرهنگی تاریخی بعد از وادیالسلام، مکان دفن بسیاری از بزرگان تاریخ است لذا مشاهیر آن را باید بیشتر بشناسیم.
صالحی امیری اظهار کرد: نهادهایی همچون آموزش و پرورش، دانشگاهها، حوزههای علمیه و نخبگان باید بیش از قبل داشتههای ارزشمند فرهنگی تاریخی کشور و اصفهان را به نسل جوان معرفی کنند.
به گزارش ایرنا، امروز با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عملیات مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی و ارزشمند در مجموعه تخت فولاد این شهر به پایان رسید.
برخی بناها مانند تکیه کازرونی که دارای تزیینات نفیس بود، بدلیل بارندگیهای شدید اواخر دهه ۹۰ دچار تخریب گسترده و در زمان حاضر بطور کامل احیا شد.
طرحهای توسعه و احداث نیز در کنار عملیات مرمتی در تخت فولاد اجرا شد که جدارهسازی اطراف آن از جمله این اقدامات بود و علاوه بر تعیین مرز مشخص برای مجموعه، پیوندی هماهنگ با معماری تاریخی آن ایجاد کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز (پنجشنبه) به شهر اصفهان سفر کرد؛ در جریان این سفر تعدادی از طرحهای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح و بهرهبرداری میشود.
تخت فولاد اصفهان با نام «وادی السلام ثانی» دومین قبرستان جهان تشیع و آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی است؛ سالانه دهها هزار گردشگر از این مکان دیدن می کنند.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبههای مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطبهای گردشگری ایران محسوب می شود.