شناسهٔ خبر: 71222866 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین، صادرات نفت آمریکا را در ۲۰۲۵ کاهش می‌دهد

برنا - گروه اقتصادی: با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین بر نفت خام آمریکا، صادرات نفت این کشور در سال ۲۰۲۵ ممکن است برای اولین بار از زمان همه‌گیری کرونا کاهش یابد. برنا - گروه اقتصادی: با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین بر نفت خام آمریکا، صادرات نفت این کشور در سال ۲۰۲۵ ممکن است برای اولین بار از زمان همه‌گیری کرونا کاهش یابد.

صاحب‌خبر -

بر اساس گزارش رویترز، صادرات نفت خام آمریکا که پس از لغو ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۰ برابر شده بود، این کشور را به سومین صادرکننده بزرگ جهان پس از عربستان سعودی و روسیه تبدیل کرد. این موضوع باعث شد که تأثیر کاهش تولید اوپک و متحدانش بر بازار جهانی تعدیل شود.  


با این حال، انگیزه چین برای نفت آمریکا در سال‌های اخیر به دلیل عرضه نفت ارزان‌تر از روسیه و ایران کاهش یافته است. با این وجود، چین در سال ۲۰۲۴ روزانه ۱۶۶ هزار بشکه نفت خام از آمریکا وارد کرده که حدود ۵ درصد از کل صادرات نفت این کشور را تشکیل می‌دهد.  

طبق داده‌های شرکت رهگیری نفتکش‌ها، kpler رشد صادرات نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۴ متوقف شد و تنها با ۰.۶ درصد افزایش به ۳.۸ میلیون بشکه در روز رسید. این در حالی است که شرکت‌های آمریکایی به دلیل نگرانی از تقاضای جهانی، تولید نفت شیل را محدود نگه داشتند.  

مت اسمیت، تحلیلگر شرکت Kpler، با اشاره به اینکه چین سهم قابل‌توجهی در صادرات نفت آمریکا دارد، اعلام کرد که "تقاضای جهانی برای نفت خام آمریکا ممکن است به اوج خود رسیده باشد و تعرفه‌های تلافی‌جویانه چین می‌تواند این روند را تسریع کند."  

حدود ۴۸ درصد از نفت وارداتی چین از آمریکا، از نوع نفت متوسط سنگین بوده که گوگرد بیشتری دارد و برای پالایشگاه‌های آمریکایی مناسب است. تحلیلگران معتقدند که در صورت وضع تعرفه‌های آمریکا بر نفت کانادا و مکزیک، این نوع نفت می‌تواند در بازار داخلی آمریکا به‌راحتی خریدار پیدا کند.  

روهیت راتود، تحلیلگر بازار در Vortexa پیش‌بینی کرده که در صورت اعمال تعرفه‌های آمریکا بر کانادا و مکزیک، صادرات نفت آمریکا در سال ۲۰۲۵ ممکن است به ۳.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. او افزود: "پالایشگاه‌های سواحل خلیج آمریکا به نفت متوسط ترش نیاز دارند."  

حدود **۴۴ درصد از واردات نفت چین از آمریکا، شامل نفت سبک و شیرین** مانند نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) بوده که عمدتاً در ایالت تگزاس تولید می‌شود. تحلیلگران معتقدند که این نوع نفت همچنان می‌تواند در بازار اروپا و هند با قیمت‌های رقابتی مشتری پیدا کند.  

طبق داده‌های Kpler، **بندر نفتی دریایی لوئیزیانا (LOOP)** تقریباً نیمی از صادرات آمریکا به چین را در سال گذشته مدیریت کرده است. علاوه بر این، حدود **۲۵ درصد از صادرات آمریکا به چین از طریق تأسیسات شرکت Enbridge در اینگل‌ساید، تگزاس** انجام شده است.  

یک منبع آگاه از عملیات اینگل‌ساید اعلام کرد: "بازار نفت سبک و شیرین به قدری گسترده و نقدشونده است که انتظار نمی‌رود تأثیر زیادی بر صادرات داشته باشد." وی همچنین افزود که چین در سال گذشته کمتر از ۱۵ درصد از حجم صادرات این پایانه را به خود اختصاص داده بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: