شناسهٔ خبر: 71221903 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار سمنان: از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی استقبال می‌شود

سمنان - ایرنا - استاندار سمنان با اشاره به استقبال از سرمایه‌گذاران توانمند در حوزه انرژی خورشیدی، گفت: «کمیته فنی سرمایه‌گذاران انرژی خورشیدی» در استان تشکیل شد و سرمایه‌گذاران طی مدت یک هفته تعیین تکلیف می‌شوند.

صاحب‌خبر -

محمدجواد کولیوند روز پنجشنبه در آیین آغاز ساخت نیروگاه‌های انرژی خورشیدی به ظرفیت ۷۷ مگاوات در استان سمنان با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور به مناسبت دهه فجر، افزود: برخی سرمایه‌گذاران پول ایرانی دارند و درخواست تبدیل به ارز برای خرید تجهیزات دارند.

وی ادامه داد: پرداخت وام به سرمایه‌گذاران ایجاد نیروگاه خورشیدی کمک‌کننده در تسریع اجرای طرح‌هاست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان هم گفت: ۳۶ مگاوات برق از انرژی خورشید در سمنان تولید می‌شود که ۳۴ مگاوات از آن طی ۲ سال گذشته تامین شد.

استاندار سمنان: از سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی استقبال می‌شود

محمدرضا صادقی افزود: عملیات اجرایی همزمان پنج نیروگاه خورشیدی به میزان ۷۷ مگاوات در نقاط مختلف سمنان آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احداث همزمان پنج نیروگاه خورشیدی به میزان ۷۷ مگاوات در نقاط مختلف استان با حضور وزیر کشور در کنار نیروگاه شهید باکری در شرق سمنان کلنگ‌زنی شد.

بخشی از پنج نیروگاه خورشیدی بزرگ برنامه‌ریزی‌شده برای احداث در سمنان که با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی شد، شامل باران‌نیرو بهسازان دامغان با ظرفیت ۴۰ مگاوات و با سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد ریال، کلران سمنان با ظرفیت هفت مگاوات و با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال، صباباتری با ظرفیت سه مگاوات و سرمایه‌گذاری ۹۰۰ میلیارد ریال، پویا انرژی سمنان به ظرفیت ۱۴ مگاوات و سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد ریال و سیمان شاهرود با ظرفیت هفت مگاوات و سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد ریال است.

به گزارش ایرنا، ۷۵۶ طرح‌ عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال دهه فجر ۱۴۰۳ در استان سمنان بهره‌برداری شده است که از این تعداد ۶۵۹ طرح با ۳۹ هزار و ۸۲۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری مربوط به بخش عمرانی و ۹۷ طرح با اعتبار ۴۹ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال با اشتغالزایی برای یک‌هزار و ۶۱۰ نفر مربوط به بخش اقتصادی است.

سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.