به گزارش خبرنگار ایرنا، «احمد کرمی» روز سهشنبه در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و نماینده معین استان ایلام در هیأت دولت با جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاهی استان ایلام، اظهار کرد که دانشگاهیان و نخبگان نیازمند ابزارهایی مانند حمایتهای مالی هستند و این حمایتها میتواند در قالب تسهیلات و اعتبارات عمرانی برای ایجاد زیرساختها ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه ما باید از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان برای تقویت بخش صنعت و پیشبرد امور اجرایی استفاده کنیم، افزود: باوجود مشکلات متعدد در استان، شناسایی اولویتها، میتواند روند تکمیل پروژهها را سرعت بخشد و یک پروژه موفق تأثیر بیشتری بر مردم دارد تا اینکه چندین پروژه کوچک بهصورت نیمهکاره باقی بمانند.
استاندار ایلام با تاکید بر لزوم توسعه و اجرای برنامههای جامع توسعهای، یادآور شد که برنامهریزی بلندمدت و اسناد بالادستی برای استان ایلام در دستور کار قرار دارند، با این حال، باوجود نیروی اجرایی کافی، گاهی اوقات این برنامهها به دلیل بیتوجهی به چالشهای اساسی محقق نمیشوند و برای رفع این مشکلات، نیازمند رویکرد مسئلهمحور هستیم.
کرمی با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان ایلام، افزود: این استان از تخصصهای متنوعی برخوردار است و دانشگاهیان و نخبگان باید برای حل مسائل استان در کنار یکدیگر فعالیت کنند.
وی پیشنهاد داد که هر دانشگاه در حوزهای خاص، متولی رفع یک مسئله شود. برای مثال، دانشگاههای استان میتوانند در حوزههای نفت و گاز، کشاورزی و گردشگری نقشی اثرگذار ایفا کنند.
استاندار ایلام همچنین بر ضرورت کاهش فاصله میان دانشگاهها و نهادهای اجرایی تاکید کرد و گفت که این فاصله مانع تحقق برنامهها و پروژهها میشود و برای حل این موضوع، دانشگاهها و دستگاههای اجرایی باید همراستا و هماهنگ عمل کنند چرا که استانداری آماده است از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان برای حل مسائل استان استفاده کند.
کرمی تصریح کرد: شهرستان مهران با جمعیتی حدود ۳۰ هزار نفر، سالانه در ایام اربعین بیش از سه و نیم میلیون زائر را میزبانی میکند و این موضوع ضرورت همکاری و همافزایی همه بخشها برای ایجاد زیرساختهای لازم را نشان میدهد.
نقش دانشگاهها در آینده روشن استان ایلام
رئیس دانشگاه ایلام نیز در این نشست، بر اهمیت نقش نخبگان در تحقق چشمانداز روشن برای کشور تاکید کرد و گفت که این امر تنها با حمایت و همکاری مؤثر نخبگان محقق خواهد شد.
«طاهر علیمحمدی» خاطرنشان کرد که پرورش نخبگان، یکی از برکات انقلاب اسلامی است. با این حال، حفظ این سرمایهها به حمایت گسترده نهادها و دستگاههای ذیربط نیاز دارد.
وی با بیان اینکه حمایت ناکافی از نخبگان به معنای از دست رفتن سرمایههای استراتژیک است، افزود: هر هزینهای در راستای حمایت از استعدادها در واقع یک سرمایهگذاری بلندمدت برای آینده کشور محسوب میشود.
رئیس دانشگاه ایلام با اشاره به مقایسههای جهانی بیان کرد که رتبه کشور در تولید علم و فناوری مطلوب است، اما در تبدیل علم به فناوری و تحقق ارزشهای اقتصادی همچنان با چالشهایی روبرو هستیم. این مسئله، به عزم جدی و پشتیبانی بیشتری نیاز دارد.
علیمحمدی بر ضرورت فراهمسازی زیرساختها و تجهیز مراکز رشد تأکید کرد و گفت: استان ایلام بهویژه به ایجاد آزمایشگاهها و کارگاههای بزرگ نیاز دارد، همچنین باید حمایتهای مالی از طرحها و ایدههای نوآورانه افزایش یابد تا بستر فعالیت مؤثر نخبگان و تبدیل علم به فناوری فراهم شود.
وی در ادامه خواستار تسهیل ارتباط دانشگاهها و صنعت شد و گفت که ارتباطات فعلی میان این دو حوزه بیشتر یکطرفه است. دولت باید با تدوین قوانین کارآمد، این روند را تسهیل کند تا بتوان از ظرفیت نخبگان استفاده بهتری کرد.
رئیس دانشگاه ایلام همچنین پیشنهاد داد که کارگروههایی با حضور نخبگان استان تشکیل شود تا مسائل و پیشنهادات آنها بهصورت مستقیم به مسئولان ارائه شود.
وی تاکید کرد: حمایت همهجانبه از نخبگان باید بهگونهای باشد که تمامی استعدادها زیر پوشش معاونت علمی و فناوری قرار گرفته و ظرفیتهای بالقوه منطقه فعال شوند و امیدواریم با همکاری و تلاش جمعی، شاهد پیشرفتهای چشمگیر در زمینه علم و فناوری استان ایلام و کشور باشیم.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، افتتاح کارخانه فولاد زاگرس ایوان، دیدار با استادان و رئیسان دانشگاههای استان، دیدار از پارک فناوری و مرکز رشد و پروژههای مجتمع فناوری، بازدید از ساختمان نخبگان، حضور در نشست شورای برنامهریزی و رونمایی از چهار محصول دانش بنیان از جمله برنامههای سفر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در استان ایلام است.