به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در خصوص تصاحب نوار غزه را رد کرد و جاهطلبیهای توسعهطلبانه و تهدیدات تعرفهای او علیه شرکای تجاری را «لافزنی» خواند.
رئیسجمهوری برزیل در مصاحبهای با رادیویی محلی در پاسخ به سوالی درباره ترامپ گفت: هیچ کشوری، هر چقدر هم که مهم باشد، نمیتواند همیشه با تمام جهان بجنگد.
ترامپ به تازگی در اظهارات بحثبرانگیزی مدعی شد که «تخلیه جمعیت غزه ضروری است» و پیشنهاد کرد که آمریکا کنترل غزه را در دست بگیرد و این منطقه را به «ریویرا خاورمیانه» (ریویرا شهر ساحلی گردشگری در ایتالیاست) تبدیل کند، طرحی که انتقاد قدرتهای بینالمللی را برانگیخت.
داسیلوا با دفاع از راهحل دو دولتی و تکرار محکومیتهای قبلی خود علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه که آن را «نسلکشی» خوانده بود، گفت: این غیرمنطقی است. فلسطینیها کجا باید زندگی کنند؟ این [طرح ترامپ] چیزی است که برای هیچ انسانی قابل درک نیست.
وی در ادامه تاکید کرد که این فلسطینیان هستند که باید غزه را اداره کنند.
سایمون هریس وزیر امور خارجه ایرلند نیز در واکنش به اظهارات ترامپ در مورد غزه گفت: هر ایدهای برای انتقال مردم غزه به هر جای دیگر، در تضاد آشکار با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود.
این دیپلمات ارشد ایرلندی افزود: اکنون مسیر حرکت به طور کامل مشخص است. ما به راهحل دو دولتی نیاز داریم.
در همین حال، جان سوینی وزیر اول اسکاتلند، طرحهای ترامپ برای غزه را «غیرقابل قبول و خطرناک» خواند و تاکید کرد که «نباید پاکسازی قومی صورت بگیرد».
وی طی پیامی در «بلو اسکای» نوشت: پس از ماهها مجازات جمعی و مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر در غزه، هرگونه پیشنهاد مبنی بر اینکه فلسطینیان باید از خانههای خود تخلیه شوند، غیرقابلقبول و خطرناک است.
وزیر اول اسکاتلند تصریح کرد: پاکسازی قومی نباید انجام شود. تنها یک راهحل دو کشوری مناسب، صلح پایدار را به ارمغان میآورد.
فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در بروکسل به خبرگزاری فرانسه گفت که اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر پیشنهاد «تصاحب» غزه توسط آمریکا «حیرتآور» بود.
گراندی با بیان اینکه اظهار نظر در مورد چنین «مساله حساسی» دشوار است، خاطرنشان کرد: این بسیار غیرمنتظره است، با این حال باید ببینیم که معنای آن به طور مشخص چیست.
ترامپ اخیراً در نشست خبری در کاخ سفید و در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، ادعا کرده بود که «فلسطینیان چارهای جز ترک غزه ندارند.» وی مدعی شد که شرایط زندگی در این منطقه بسیار خطرناک شده و باید راهحلی برای انتقال مردم آن به کشورهای دیگر پیدا شود.
ترامپ همچنین پیشنهاد کرد که آمریکا کنترل غزه را در دست بگیرد و این منطقه را به «ریویرا خاورمیانه» تبدیل کند. وی افزود که کشورهای مصر و اردن باید پذیرای آوارگان غزه باشند و از سرمایهگذاری کشورهای عربی برای اسکان مجدد فلسطینیان در خارج از غزه حمایت کرد.
این پیشنهاد با واکنش شدید کشورهای عربی و رهبران فلسطینی مواجه شد. وزیران خارجه مصر، اردن، عربستان، امارات و قطر، به همراه مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین، در نامهای رسمی به مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعتراض خود را به این طرح اعلام کردند.