شناسهٔ خبر: 71216911 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واکنش ها به کوچاندن اجباری مردم غزه | ماکرون پیشنهاد ترامپ را رد کرد | مواضع ترکیه ، فرانسه تا خطیب مسجد الاقصی

وزیر خارجه ترکیه در واکنش به طرح رئیس جمهور آمریکا درباره کوچ اجباری مردم غزه، تأکید کرد که نه ترکیه و نه کشورهای منطقه این طرح را نمی‌پذیرند.

صاحب‌خبر -

وزیر خارجه ترکیه در واکنش به طرح رئیس جمهور آمریکا درباره کوچ اجباری مردم غزه، تأکید کرد که نه ترکیه و نه کشورهای منطقه این طرح را نمی‌پذیرند.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه تأکید کرد: ایده کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه پذیرفتنی نیست.

وی افزود: پیشنهاد کوچ اجباری فلسطینیان، وقت تلف کردن و پرداختن به آن اشتباه است.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: ما در برابر هر گونه اقدامی در جهت نسل‌کُشی، کوچاندن و انزوای فلسطینیان باشد، می‌ایستیم.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سه شنبه شب (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.

او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانی‌های گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.

در پی این اظهارات ترامپ، برخی کشورهای عربی از جمله عربستان در بیانیه‌ای مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.

برزیل، اسکاتلند و ایرلند نیز طرح «ترامپ» در مورد تصاحب غزه را محکوم کردند

محکومیت گسترده جهانی طرح «دونالد ترامپ» برای تصاحب غزه و اسکان فلسطینیان در کشورهای دیگر در حالی ادامه دارد که برزیل، اسکاتلند و ایرلند نیز امروز (چهارشنبه) به اظهارات جنجالی رئیس‌جمهوری آمریکا واکنش نشان دادند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در خصوص تصاحب نوار غزه را رد کرد و جاه‌طلبی‌های توسعه‌طلبانه و تهدیدات تعرفه‌ای او علیه شرکای تجاری را «لاف‌زنی» خواند.

رئیس‌جمهوری برزیل در مصاحبه‌ای با رادیویی محلی در پاسخ به سوالی درباره ترامپ گفت: هیچ کشوری، هر چقدر هم که مهم باشد، نمی‌تواند همیشه با تمام جهان بجنگد.

ترامپ به تازگی در اظهارات بحث‌برانگیزی مدعی شد که «تخلیه جمعیت غزه ضروری است» و پیشنهاد کرد که آمریکا کنترل غزه را در دست بگیرد و این منطقه را به «ریویرا خاورمیانه» (ریویرا شهر ساحلی گردشگری در ایتالیاست) تبدیل کند، طرحی که انتقاد قدرت‌های بین‌المللی را برانگیخت.

داسیلوا با دفاع از راه‌حل دو دولتی و تکرار محکومیت‌های قبلی خود علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه که آن را «نسل‌کشی» خوانده بود، گفت: این غیرمنطقی است. فلسطینی‌ها کجا باید زندگی کنند؟ این [طرح ترامپ] چیزی است که برای هیچ انسانی قابل درک نیست.

وی در ادامه تاکید کرد که این فلسطینیان هستند که باید غزه را اداره کنند.

سایمون هریس وزیر امور خارجه ایرلند نیز در واکنش به اظهارات ترامپ در مورد غزه گفت: هر ایده‌ای برای انتقال مردم غزه به هر جای دیگر، در تضاد آشکار با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود.

این دیپلمات ارشد ایرلندی افزود: اکنون مسیر حرکت به طور کامل مشخص است. ما به راه‌حل دو دولتی نیاز داریم.

در همین حال، جان سوینی وزیر اول اسکاتلند، طرح‌های ترامپ برای غزه را «غیرقابل قبول و خطرناک» خواند و تاکید کرد که «نباید پاکسازی قومی صورت بگیرد».

وی طی پیامی در «بلو اسکای» نوشت: پس از ماه‌ها مجازات جمعی و مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر در غزه، هرگونه پیشنهاد مبنی بر اینکه فلسطینیان باید از خانه‌های خود تخلیه شوند، غیرقابل‌قبول و خطرناک است.

وزیر اول اسکاتلند تصریح کرد: پاکسازی قومی نباید انجام شود. تنها یک راه‌حل دو کشوری مناسب، صلح پایدار را به ارمغان می‌آورد.

فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در بروکسل به خبرگزاری فرانسه گفت که اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر پیشنهاد «تصاحب» غزه توسط آمریکا «حیرت‌آور» بود.

گراندی با بیان اینکه اظهار نظر در مورد چنین «مساله حساسی» دشوار است، خاطرنشان کرد: این بسیار غیرمنتظره است، با این حال باید ببینیم که معنای آن به طور مشخص چیست.

ترامپ اخیراً در نشست خبری در کاخ سفید و در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ادعا کرده بود که «فلسطینیان چاره‌ای جز ترک غزه ندارند.» وی مدعی شد که شرایط زندگی در این منطقه بسیار خطرناک شده و باید راه‌حلی برای انتقال مردم آن به کشورهای دیگر پیدا شود.

ترامپ همچنین پیشنهاد کرد که آمریکا کنترل غزه را در دست بگیرد و این منطقه را به «ریویرا خاورمیانه» تبدیل کند. وی افزود که کشورهای مصر و اردن باید پذیرای آوارگان غزه باشند و از سرمایه‌گذاری کشورهای عربی برای اسکان مجدد فلسطینیان در خارج از غزه حمایت کرد.

این پیشنهاد با واکنش شدید کشورهای عربی و رهبران فلسطینی مواجه شد. وزیران خارجه مصر، اردن، عربستان، امارات و قطر، به همراه مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین، در نامه‌ای رسمی به مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعتراض خود را به این طرح اعلام کردند.

وزارت دادگستری نوار غزه: طرح ترامپ علیه غزه قابلیت اجرا ندارد

وزارت دادگستری نوار غزه به اظهارات جنجالی رییس جمهور آمریکا علیه غزه واکنش نشان داد و گفت طرح ترامپ درباره کوچ اجباری فلسطینیان به کشورهای همسایه همانند سایر طرح ها علیه فلسطینیان، قابلیت اجرایی ندارد و به زباله دادن تاریخ خواهد پیوست.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وزارت دادگستری فلسطین در نوار غزه در ادامه بیانیه خود بر لزوم مخالفت با هرگونه طرح برای اخراج فلسطینیان از سرزمینشان تاکید و اعلام کرد: ما مخالف هرگونه طرح استعماری هستیم که حقوق مشروع فلسطینیان و آزادی اساسی آنان و تاسیس کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس را نادیده می گیرد.

در ادامه بیانیه آمده است، این طرح بخش دیگری از جنایت صهیونیست هاست که به هر شکل ممکن، مردود و غیرقابل اجراست.

وزارتخانه یادشده هشدار داد این طرح و دیگر طرح‌های مشابه به همراه مجریان به زباله‌دان تاریخ خواهند پیوست و بهترین دلیلی که برای صدق این ادعا می توان آورد، شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است.

فرانسه: هرگونه انتقال مردم غزه نقض قوانین بین‌المللی است

وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای در واکنش به اظهارات گستاخانه «ترامپ» تصریح کرد: هرگونه انتقال مردم غزه، نقض قوانین بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه فرانسه امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره تصرف غزه واکنش نشان داد و تأکید کرد که آینده غزه باید در دست دولت فلسطینی باشد، نه در اختیار یک کشور ثالث.

در این بیانیه آمده است که هرگونه انتقال اجباری مردم غزه نقض قوانین بین‌المللی و حمله به خواسته‌های مشروع فلسطینیان است و فرانسه به طور قاطع با این امر مخالف است.

وزارت خارجه فرانسه همچنین خاطرنشان کرد که جابجایی اجباری ساکنان غزه می‌تواند مانعی جدی بر سر راه رسیدن به راه‌حل دو دولتی باشد و بی‌ثباتی را در کل منطقه افزایش دهد.

گفتنی است که دونالد ترامپ در یک نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر صهیونیست های اشغالگر، اعلام کرده بود که واشنگتن کنترل نوار غزه را برعهده خواهد گرفت!

خطیب مسجد الاقصی علیه طرح ترامپ موضع گیری کرد

خطیب مسجدالاقصی در واکنش به طرح ترامپ برای کوچ اجباری اهالی غزه تاکید کرد که فلسطینیان در برابر فشارها ایستادگی خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، شیخ «عکرمه صبری» خطیب مسجدالاقصی، در واکنش به اظهارات ترامپ درباره اخراج فلسطینیان از سرزمین خود گفت: ما بر موضع خود ثابت خواهیم ماند، هرچند که بهای سنگینی داشته باشد.

وی با اشاره به طرح‌های خطرناک ترامپ در زمینه کوچاندن اهالی غزه به مصر و اردن، تاکید کرد: بر کشورهای همسایه واجب است که در برابر این فشارها ایستادگی کنند و تسلیم فشارهای آمریکا نشوند.

امارات: مخالف قاطع هرگونه تلاشی برای کوچاندن فلسطینی‌ها هستیم

وزارت امور خارجه امارات بر مخالفت قاطع این کشور بر هرگونه تجاوز به حقوق مسلم مردم فلسطین و  تلاش برای آواره کردن آنها تاکید کرد.

ایرلند: نیازمند مرحله دوم آتش‌بس و صلح دائمی در غزه هستیم

نخست‌وزیر ایرلند روز چهارشنبه بر ضرورت دستیابی به مرحله دوم آتش‌بس در غزه و دستیابی به صلح دائمی در این باریکه تأکید کرد.

ماکرون پیشنهاد ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان غزه را رد کرد

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز به اظهارات روز گذشته «دونالد ترامپ» درباره کوچاندن اجباری فلسطینیان انتقاد کرد.

وی در سخنانی پیشنهاد ترامپ برای در دست گرفتن کنترل غزه و بازاستقرار فلسطینیان در کشوری دیگر را رد کرد.

حماس: سخنان ترامپ درباره بازسازی غزه دروغ است

عضو ارشد حماس اظهار داشت رئیس جمهور آمریکا هنگامی که می‌گوید به دنبال بازسازی غزه است، دروغ می‌گوید، این آمریکا و تسلیحات ارسال آن بود که موجب نابودی غزه و کشتار مردم فلسطین شد.

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان ممنوع است

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحدهرگونه انتقال یا اخراج اجباری افراد از سرزمین‌های اشغالی، ناقض قوانین بین‌المللی و اکیداً ممنوع است.

با احترام کامل به قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر، ضرورت دارد که به سمت مرحله بعدی آتش‌بس (غزه) حرکت کنیم، همه گروگان‌ها (اسرا) و زندانیان آزاد شوند، جنگ پایان یابد و غزه بازسازی شود.

اظهارات ترامپ در مورد غزه، صدای آلمان را هم درآورد

آلمان مانند شمار دیگری از کشورهای اروپایی، به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا در مورد غزه واکنش نشان داده و تأکید کرد که این باریکه مانند کرانه باختری، به فلسطینی‌ها تعلق دارد.

وزیر اول اسکاتلند: طرح ترامپ درباره غزه خطرناک است

سوینی، وزیر اول اسکاتلند: بعد از ماه‌ها مجازات جمعی و مرگ بیش از 40 هزار نفر در غزه، هر پیشنهادی مبنی بر این که فلسطینیان باید از خانه‌هایشان رانده شوند، غیرقابل‌قبول و خطرناک است.

نباید هیچ گونه پاکسازی قومی وجود داشته باشد، تنها راه‌حل مناسبِ دو کشوری، صلح پایدار را به ارمغان می‌آورد

پاسخ اسپانیا به ترامپ: فلسطینیان باید در غزه بمانند

آلبارس، وزیر خارجۀ اسپانیا: من می‌خواهم در این مورد خیلی واضح بگویم: غزه سرزمین فلسطینیان غزه است و آنها باید در غزه بمانند.

انگلیس هم طرح ترامپ درباره غزه را رد کرد

وزیر خارجۀ انگلیس در واکنش به اظهارات ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه: ما همیشه درباره باور خود صریح بوده‌ایم که باید دو دولت را ببینیم. ما باید شاهد زندگی و شکوفایی فلسطینیان در سرزمین‌های خود در غزه و کرانه‌باختری باشیم.

پاسخ اسپانیا به ترامپ: فلسطینیان باید در غزه بمانند

آلبارس، وزیر خارجۀ اسپانیا: من می‌خواهم در این مورد خیلی واضح بگویم: غزه سرزمین فلسطینیان غزه است و آنها باید در غزه بمانند.

محمود عباس: نوار غزه بخشی اصیل از خاک فلسطین است

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین: ما اجازه خدشه به حقوق مردممان که به خاطر آن دهه‌های طولانی جنگیدیم و جانفشانی‌های بسیاری داشتیم، نخواهیم داد. 

این درخواست‌ها به منزله نقض شدید قانون بین المللی است و ثبات در منطقه، بدون تشکیل کشور فلسطین با پایتختی قدس در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ بر اساس راهکار دودولتی محقق نخواهد شد.

مردم فلسطین از خاک، حقوق و مقدسات خود کوتاه نخواهند آمد و نوار غزه بخشی اصیل از خاک فلسطین در کنار کرانه باختری و قدس شرقی اشغال شده از سال ۱۹۶۷ است.

جهاد اسلامی: طرح ترامپ نسخه جدید «اعلامیه بالفور» است

جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه خود تاکید کرد: اظهارات ترامپ درباره آواره‌سازی ملت ما در غزه، نسخه جدیدی از اعلامیه بالفور است که طبق آن کسی که مالکیتی بر زمین ندارد، چیزی را به کسی که استحقاق آن را ندارد، می‌بخشد.

جنبش جهاد اسلامی با اشاره به دیدار نتانیاهو با ایلان ماسک اضافه کرد: دیدار جنایتکار جنگی با یک تاجر متکبر در نیویورک، حقیقت پروژه آمریکایی-صهیونیستی در منطقه ما را به نمایش گذاشت.

اظهارات ترامپ نشان می‌دهد که دولت او هدایتگر جنگ نسل‌کشی، آواره‌سازی و گسترش اشغالگری به ضرر کشورهای منطقه و ملت‌های آنها است. مواضع و طرح‌های ترامپ برای توسعه اشغالگری صهیونیستی و آواره‌سازی اهالی غزه، اقدامی خطرناک و تنش‌آفرین است./ ایرنا

طالبان: هیچ کشوری حق ندارد درباره فلسطین تصمیم بگیرد

حکومت طالبان در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره کوچ اجباری مردم فلسطین تاکید کرد هیچ فرد یا کشوری حق تصمیم‌گیری درباره سرنوشت مردم فلسطین را ندارد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه حکومت طالبان با انتشار بیانیه‌ای اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کوچ اجباری مردم فلسطین را محکوم کرد و تأکید نمود که هیچ فرد یا کشوری حق تصمیم‌گیری درباره سرنوشت مردم فلسطین را ندارد.

این بیانیه از کشورهای تأثیرگذار و عدالت‌خواه خواسته است تا در برابر چنین توطئه‌ای ایستادگی کرده و مانع از تحقق سیاست‌های مبتنی بر ظلم و اشغالگری شوند.

در بیانیه وزارت خارجه حکومت طالبان آمده است چنین سخنانی نقض آشکار قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود و هیچ فرد یا کشوری حق تصمیم‌گیری درباره سرنوشت مردم فلسطین را ندارد.

بر اساس این بیانیه، حمایت از چنین طرح‌هایی نه‌تنها به معنای پشتیبانی از رژیم صهیونیستی است، بلکه موجب افزایش بحران‌های منطقه‌ای خواهد شد.

گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی نیز اظهارات تکراری ترامپ درباره آوارگی مردم غزه به‌بهانه بازسازی این باریکه را به‌شدت محکوم و تأکید کرده‌اند فلسطینی‌ها 15 ماه زیر بمباران با سلاح‌های آمریکایی، همه توطئه‌ها برای آوارگی را شکست دادند.