شناسهٔ خبر: 71215484 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

مرگ سفره‌های آب زیرزمینی در ایران

صاحب‌خبر -


در خبر نوشته :
«نگران توزیع انرژی در تابستان هستیم. سطح آب ذخیره‌ی پشت سدها به شدت کاهش یافته است.»

ایران رتبه‌ی چهارم بحران کم‌آبی در بین ۱۷ کشور گرفتار خشکسالی در دنیاست.

سطح و ذخیره‌ی آبهای زیرزمینی به علت برداشت بی‌رویه، و شیوه‌ی کشاورزی سنتی در ایران بسیار کاهش یافته. ما بی نهایت چاه زده‌ایم. زمین‌لرزه، نشست زمین، فروچاله‌های ایجاد شده در ایران همه به علت برداشت بی‌رویه آبهای زیرزمینی است.

در صد سال قبل به ازای هر نفر ۱۷ هزار متر مکعب بارش داشته‌ایم،این سقوط به ۵۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال‌های اخیر رسیده است.

برای تولید یک برگ کاغذ ده لیتر، یک ساندویچ هزار لیتر و یک‌گوشی موبایل ۱۳ تن آب، مصرف می‌شود تا به دست ما برسد.

مصرف‌گرایی به شدت با هدررفت آب مربوط است.

اگر الان دو ساعت قطعی برق روزانه داریم به طور قطع این مشکل در آینده به ساعات طولانی‌تر خواهد رسید.

با این همه خیلی عجیب است که اقدام جدی در این مورد تامین بودجه و زیرساخت‌ها صورت نمی‌گیرد.

چرا از انرژی خورشیدی برای تامین برق در کشوری که نیاکانش همیشه با صرفه‌جویی در مصرف و مدیریت آب در مناطق کویر ایران زندگی می‌کرده‌اند استفاده نمی‌شود؟

چرا اقدام جدی یا هشدار جدی نمی‌بینیم؟

پیام‌های تبلیغاتی فرزندآوری در ایران بیشتر از توجه به اهمیت مسئله‌ی حیاتی آب است که آینده‌ی فرزندان ایران را تهدید می‌کند و ایران را به یک بیابان تبدیل خواهد کرد.

خواهش می‌کنم در مصرف آب صرفه‌جویی کنید و نسبت به هدر رفت آن چه برای خود چه دیگری حساسیت به خرج دهید.