به گزارش ایکنا به نقل از شبکه خبری المیادین، کمیتههای مقاومت فلسطین در بیانیهای تأکید کرد: اظهارات ترامپ مبنی بر کوچاندن ملت ما از غزه و کرانه باختری در راستای چشمانداز رژیم صهیونیستی برای بیرون کردن مردم فلسطین از خاک خود است.
در این بیانیه آمده است: استقبال ترامپ از بنیامین نتانیاهو، جنایتکار جنگی رژیم صهیونیستی، پاداشی به او و رژیم فاشیست اسرائیل به خاطر جنایتها، نسلکشیها و پاکسازیهای نژادی است که این رژیم با حمایتهای آمریکا و غرب مرتکب شد.
کمیتههای مقاومت تأکید کردند: از تمام امت اسلامی میخواهیم که تحرکات عملی و فوری اتخاذ کنند و در برابر خطراتی که ترامپ جنایتکار برای کشورهای منطقه، مردم آن و در رأس آنها مسئله فلسطین ترسیم میکند، متحد شوند.
از سوی دیگر خبرگزاری آناتولی گزارش داد: گروههای حامی فلسطین ساکن آمریکا در مقابل کاخ سفید و در اعتراض به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه و حضور نخستوزیر این رژیم در واشنگتن برای دیدار با ترامپ دست به تجمع اعتراضی زدند.
این راهپیمایی و تجمع اعتراضی در حالی از سوی حامیان فلسطین برگزار شد که ترامپ در دفتر کار خود در کاخ سفید میزبان نتانیاهو بود.
شرکتکنندگان در این راهپیمایی با به اهتزاز درآوردن پرچمهای فلسطین شعار «فلسطین را آزاد کنید» و «میزبانی از مجرم جنگ را متوقف کنید» سردادند.
آنها همچنین بنرهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «نخستوزیر نسلکش»، «نتانیاهو یک مجرم جنگی است» و «اسرائیل میکشد».
همچنین محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن با انتشار پیامی در پلتفرم «ایکس» نوشت: استکبار آمریکا تا زمانی که با تسلیم اعراب مواجه شود کسی را مستثنی نخواهد کرد و این یک بار دیگر تأیید میکند که انتخاب گزینه حمایت از جبهه مقاومت توسط یمن، انتخاب درستی است.
وی با اشاره به مخالفت مصر و اردن با طرح ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اهالی غزه به این کشورها نیز تأکید کرد: اگر مصر یا اردن یا هر دو تصمیم بگیرند که آمریکا را به چالش بکشند، یمن با تمام قدرت بدون هیچگونه حد و مرز و یا خطوط قرمزی در کنار آنها خواهد ایستاد.
الجزیره هم گزارش داد که لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه در پاسخ به سؤالی درباره این طرح ترامپ در یک نشست خبری گفت: پکن همیشه بر این موضوع تأکید داشته است که حاکمیت فلسطینی بر فلسطینیها اصل اساسی برای حکومت غزه پس از جنگ است و ما با انتقال اجباری ساکنان این باریکه مخالفیم.
در عین حال، استیو رید، وزیر محیط زیست انگلیس در واکنش به سخنان جنجالی ترامپ درباره کوچ اجباری فلسطینیان از غزه، تأکید کرد که مردم این منطقه باید بتوانند به خانههای خود بازگردند و از حمایت جامعه جهانی برای بازسازی زندگیشان برخوردار شوند.
وی در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز، با اشاره به وضعیت بحرانی مردم غزه، اظهار کرد: در ۱۴ ماه گذشته، فلسطینیها یک کابوس واقعی را تجربه کردهاند. آنها باید بتوانند به خانههای خود بازگردند و زندگی خود را بازسازی کنند. برای این کار، آنها به حمایت گسترده جامعه بینالمللی نیاز دارند.
استیو رید همچنین تأکید کرد که دولت انگلیس به دنبال ایجاد صلحی پایدار در منطقه است که بر اساس راهحل دو دولتی بنا شود و افزود: صلح واقعی تنها از طریق تحقق راهحلی که در آن اسرائیل در امنیت و صلح با همسایگانش و در کنار یک دولت فلسطینی آزاد و پایدار زندگی کند، امکانپذیر خواهد بود.
رشیده طلیب، نماینده دموکرات و فلسطینی ـ آمریکایی ایالات متحده درباره این طرح دونالد ترامپ تصریح کرد: فلسطینیها به جایی نمیروند. این رئیس جمهور تنها به دلیل حمایت ۲ حزبی در کنگره برای تأمین مالی نسلکشی و پاکسازی قومی میتواند این چرندیات متعصبانه را به زبان بیاورد. وقت آن رسیده است که همکاران من از راهحل ۲ دولتی صحبت کنند.
کریس وان هولن، سناتور دموکرات ایالات متحده نیز گفت: پیشنهاد ترامپ برای بیرون راندن ۲ میلیون فلسطینی از غزه و به دست آوردن «مالکیت» با استفاده زور، صرفاً پاکسازی قومی با یک نام دیگر است. این اظهارات به ایران و دیگر دشمنان بهانه میدهد و در عین حال، شرکای عرب ما را در منطقه تضعیف میکند.
وی ادامه داد: این، با چندین دهه حمایت ۲ حزبی آمریکا از راهحل ۲ دولتی در تضاد است. کنگره باید در برابر این طرح خطرناک و بیپروا بایستد.
به گزارش رویترز، همچنین شورای حمایت از مسلمانان ایالات متحده در مورد روابط اسلامی آمریکا در بیانیهای با انتقاد شدید از این اظهارات دونالد ترامپ واکنش نشان داد و تأکید کرد که غزه متعلق به مردم فلسطین است، نه ایالات متحده.
این گروه افزود: اگر مردم فلسطین به نحوی به زور از غزه اخراج شوند، این جنایت علیه بشریت جرقه درگیری گستردهای را خواهد زد، میخ نهایی را بر تابوت حقوق بینالملل خواهد کوبید و آنچه را که از وجهه و جایگاه بینالمللی ملت ما باقی مانده است، از بین میبرد.
مؤسسه عربی آمریکا نیز ضمن رد این رویکرد تصریح کرد: اگر رئیسجمهور ترامپ واقعاً علاقهمند به ایجاد دوران صلح در خاورمیانه بود، از تعیین سرنوشت مردم فلسطین در سرزمین تاریخیشان و مطابق با قوانین بینالمللی حمایت میکرد، نه صحبت از انتقال اجباری و غیرقانونی آنها.
پل اوبرین، مدیر اجرایی سازمان عفو بینالملل آمریکا هم اظهار کرد: اخراج همه فلسطینیها از غزه به معنای نابودی آنها بهعنوان ملت است. غزه خانه آنهاست. مرگ و ویرانی غزه نتیجه کشتار هزاران نفر از غیرنظامیان توسط دولت اسرائیل است که اغلب با بمبهای ایالات متحده انجام میشود.
کریس مورفی، سناتور دموکرات ایالات متحده نیز طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با تأکید بر اینکه «حمله آمریکا به غزه منجر به کشتار هزاران سرباز آمریکایی و دههها جنگ در خاورمیانه خواهد شد» نوشت: این، مانند یک شوخی بد و بیمارگونه است.
همچنین «جیک اوچینکلوس» نماینده دموکرات آمریکایی در گفتوگو با شبکه نیوز نِیشن گفت: این پیشنهاد با بیپروایی مطرح شده و غیر منطقی است.
او تأکید کرد که این اظهارات مرحله دوم آتشبس میان اسرائیل و حماس را خنثی میکند و افزود: ما باید به انگیزههای ترامپ نگاه کنیم. مثل همیشه، وقتی ترامپ یک موضوع سیاسی را پیشنهاد میکند، مسئله پارتیبازی و مبتنی بر منافع شخصی مطرح است.
نماینده دموکرات با اشاره به ترامپ و «جارد کوشنر» داماد یهودی او گفت: آنها میخواهند این مکان را به استراحتگاه تبدیل کنند.
انتهای پیام