سمیه رسولی با اعلام این خبر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: اهدای کتاب به مدارس روستاها و محلات کمتربرخوردار شهرهای استان با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان کودکان روستایی و ساکن در محلات کمبرخوردار و همچنین ارتقاء سرانه مطالعه در بین کودکان در جامعه صورت گرفت.
به گفته وی، همزمان با چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی تاکنون در مدارس روستاهای تنگک، عیسوند، دویره، بنار آزادگان، لیلک و همچنین روستاهای جنوب استان به اهدای کتاب به کودکان اقدام شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر سپس با اشاره به اجرای ۲۵۰ برنامه عمومی و ۴۴ برنامه شاخص فرهنگی همزمان با دهه فجر از سوی این نهاد در استان، بیان کرد: از برنامههای شاخص فرهنگی در این دهه میتوان به رونمایی و نقد و بررسی کتاب «مثل گل خوشبو بود» نوشته سیروس فتحی با موضوع و محوریت دفاع مقدس و دفاع از میهن در مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز عالشیهر، معرفی کتابهای انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با موضوع انقلاب و حضرت امام (ره) در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر استان و… اشاره کرد.
رسولی در معرفی برخی از این کتابها توضیح داد: در این دهه کتابهای مهمی معرفی میشود که شامل کتاب «امام آمد» است که داستان این کتاب درباره روزشمار آخرین روزهای حکومت رژیم پهلوی است و زمانی که شاپور بختیار نخست وزیر بوده است، اتفاقاتی روی میدهد که آمدن امام به ایران را رقم میزند. کتاب دیگر «شاه رفت» است که این کتاب نیز راوی اتفاقات و حوادثی درباره خروج شاه از کشور است به همراه انعکاسهایی که این حوادث آن روزها در روزنامهها و در میان مردم داشته است. همچنین کتابهای دیگری مثل «زمستان سبز» نوشته خانم نورا حقپرست نیز معرفی میشود. این کتاب قصه روزهای بهمن ۱۳۵۷ است که با ماجراهای عجیب غریب و جدید انقلاب، روزهایی با حادثههایی تازه برای مردم رقم میزند.
وی همچنین به برگزاری مسابقات کتابخوانی در مراکز فرهنگی هنری کانون در سراسر استان خبر داد و گفت: در هر مرکز یک کتاب برای گروه سنی کودک و یک کتاب برای گروه سنی نوجوان از سوی مربیان انتخاب و به اعضای مرکز معرفی میشود، سپس کتاب از سوی اعضا امانت گرفته و مورد مطالعه قرار میگیرد. این مسابقه بنا بر شرایط به صورت مکتوب چهارگزینهای، مکتوب مشروح، خلاصهنویسی، شفاهی قصه گویی، شفاهی تعریفی و… برگزار میشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر سپس به برگزاری جشنواره قصهگویی همزمان با دهه فجر اشاره و تصریح کرد: این جشنواره در درون مراکز و با استفاده از ظرفیت کتابهای موجود در کتابخانههای مراکز صورت میگیرد و بچهها پس از خوانش و مطالعه کتاب یک قصه را تمرین و آماده میکنند و در جشنواره شرکت میکنند، در واقع کتابها بیس اصلی و زمینه اصلی قصهها و قصهگوییها در کانون هستند.
رسولی دیگر برنامههای شاخص کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در دهه فجر به این شرح معرفی کرد: حضور پیک امید کانون در روستاها و مناطق کم برخوردار، اجرای نمایش عروسکی و جنگ شادی، غبارروبی قبور شهدای گمنام، جشنواره چاووشیخوانی و سرورخوانی، اردوی «حال خوش زندگی» ویژه کودکان و نوجوانان، تولید محتوای انقلابی مخصوص کودکان و نوجوانان و انتشار در فضای مجازی، نمایشگاه عکس مجازی «کودکان در انقلاب ۵۷»، مسابقه پیامکهای انقلابی، پیادهروی صبحگاهی ویژه همکاران، رویداد فرهنگی اجتماعی ۱۰۰ میز ۱۰۰ بازی، برگزاری جشنهای شعبانیه، کارگاه ساخت پرچم، معرفی شخصیت حضرت امام خمینی (ره)،جشنواره سرود، مسابقات کتابخوانی، فضاسازی محیط بیرون و داخلی مراکز، برگزاری جشن ویژه بهمن (انقلاب)، شرکت در راهپیمایی با حضور اعضای کودک و نوجوان، پخش آهنگهای انقلابی، نواختن زنگ انقلاب در مراکز کانون، جشنواره بازی های بومی و محلی، نقاشی خیابانی (لحظه سبز بیداری)، کاشت نهال با نام شهدا، نشست ادبی «خط خورشید» با محوریت «شعر انقلاب»، برگزاری نشست «با یادگاران انقلاب»، ویژهبرنامه برای کودکان با نیازهای ویژه و…