شناسهٔ خبر: 71197857 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رئیس بنیاد شهید در گفتگوی ویژه خبری:

حذف دهک‌بندی جامعه ایثارگری در بودجه ۱۴۰۴

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دهک‌بندی جامعه ایثارگری در دولت چهاردهم و بودجه ۱۴۰۴ حذف شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب ۱۶ بهمن با موضوع «اقدامات و برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران» با حضور آقای سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار و در آن به مشکلات و نگرانی‌های جامعه ایثارگری پرداخته شد. مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:

سؤال: امشب، شب آغاز اسارت جنابعالی است؟ شانزدهم بهمن ماه؟

اوحدی: بله فردا شبی، شب هجدهم بهمن سال ۶۱ اسیر شدم.

سؤال: چند سال در اسارت بودید؟

اوحدی: سال ۶۱ که اسیر شدم، سال ۶۹ آزاد شدم.

سؤال: زمانی که اسیر شدید چند سال داشتید؟

اوحدی: فکر می‌کنم ۲۲ ساله بودم، آن زمان دانشجو بودم و تابستان آن سال آمده بودم که خانواده را ببینم، جنگ شروع شد، آن فضا و شرایطی که آن زمان در کشور حاکم بود، اراده کردیم که به جبهه‌های جنوب برویم. ۲ سال به صورت متناوب در جبهه‌ها بودم، ابتدا جبهه ذوالفقاری آبادان بودم و سال ۶۱ هم عملیات والفجر مقدماتی یک همچنین شب‌ها و روز‌هایی قسمت ما اسارت شد تا سال ۶۹ که به دعای شما و مردم عزیز، آزاد شدیم.

سؤال: شما در ابتدای قبول مسئولیت در بنیاد شهید اشاره کرده بودید که این زیبنده نیست که بعد از ۳۰ سال همچنان ایثارگران نگران بحث شغل شان باشند، نگران مسکن شان باشند. چرا تا الان این مسئله بعد از این همه سال هنوز حل نشده، بالاخره شما برای تأمین این مسائل، از چه راهی این کار را تأمین خواهید کرد؟

اوحدی: سؤال بسیار مهمی را اشاره کردید. بنیاد شهید و امور ایثارگران در مأموریت‌های خدماتی خودش، ۲ مأموریت کلی را می‌توانیم تعریف کنیم، یکی آن رسالت ذاتی و مأموریت بزرگی که ترویج فرهنگی ایثار و شهادت است که به آن هم اشاره می‌کنم و موضوع دوم هم کار‌های خدماتی که وظیفه بنیاد شهید است و باید در خدمت جامعه ایثارگری، به هر حال بحث اشتغال کشور را فرمودید، بحث مسکن را اشاره فرمودید. یکی از موضوعات جدی و اولویت‌های امروز بنیاد شهید، موضوع بهداشت و درمان و خدمات درمانی جامعه هدف است. والدین محترم شهدا هرچه که زمان می‌گذرد، پا به سن می‌گذارند، به دلیل کهولت سن نیاز‌های درمانی آنها بیشتر می‌شود. جانبازان عزیز ما هرچه سن شان بالاتر می‌رود آن آثار دردهایشان بیشتر خودش را نشان می‌دهد. آزادگان عزیز هم همینطور، هرچه که زمان می‌گذرد آن ناراحتی که از دوران اسارت داشته‌اند، خودش را نشان می‌دهد. در حوزه اشتغال و مسکن، آمار مختصری عرض کنم، ۷۶۰ هزار عزیز بزرگوار و مردان بزرگی که در سخت‌ترین روز‌های این کشور، از همه چیزشان گذشتند و امروز در زمره جانبازان بزرگوار این کشور هستند، ۷۶۰ هزار نفر. ۴۳ هزار نفر عزیزان آزاده‌ای داریم که بهترین دوران عمرشان را در دوران اسارت گذرانده‌اند و ۲۲۹ هزار شهید بزرگواری که همه چیزشان را فدا کردند تا امروز این عزمت و استقلال و امنیتی که در کشور شاهد هستیم به برکت خون آن شهدای عزیز است. حالا فرزندان این عزیزان، همسران این بزرگواران، همسران بزرگوار شهدا، فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان، تحت پوشش قانون حمایت قرار می‌گیرند که جمع خانواده‌ای که امروز تحت پوشش بنیاد شهید قرار می‌گیرد، ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است، بالاخره جامعه آماری بزرگی است. آن نکته را هم عرض کردم که واقعاً زیبنده نظام نیست، بالاخره اینها قهرمانان ملی کشور ما بودند، کشور‌های دیگر خیلی‌ها به دنبال قهرمان سازی هستند و بعد هم همه کشور‌ها برای قهرمانان خودشان خدماتی را ارائه می‌کنند. در حوزه اشتغال قانونگذار ظرفیت‌هایی را فراهم کرده که تلاش ما این است که با کمک دستگاه‌های دیگر با انسجام و هماهنگی بتوانیم از این ظرفیت‌هایی که قانونگذار برای ما فراهم کرده، درست استفاده کنیم و شرایط آن را فراهم کنیم. یک نکته اینکه آن مادر آن همسر بزرگوار شهید که همسرش شهید شد و تعداد زیادی از این فرزندان عزیز شهدا بعد از شهادت پدر به دنیا آمده‌اند. مادر و آن همسر شهیدی که هم مادری و هم پدری برای این بچه‌ها کرد، سؤالی که فرمودید، چه دغدغه‌ای بالاتر از تأمین اشتغال و به سامان رسیدن این امانت‌های شهید است، این حداقل کاری است که می‌توانیم انجام دهیم، حتماً همه مردم هم، مردمی که قدرشناس هستند، از این موضوع پشتیبانی می‌کنند. اعتقاد من این است که شهدا، جانبازان و ایثارگران، فقط متعلق به دستگاه بنیاد شهید نیستند، قهرمان‌های ملی هستند که همه دستگاه‌ها و همه ما مردم باید در مقابل آنها احساس مسئولیت کنیم. امیدوار هستم با برنامه‌ای که طراحی کرده‌ایم، در حوزه اشتغال و مسکن، بتوان واقعاً در برنامه ۲ ساله، نگاه ما این است 

<div id="video-display-embed-code_11997401"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4448089/11997401?width=600&height=350"></script></div>

سؤال: الان چند درصد فاقد مسکن هستند؟

اوحدی: متأسفانه ۱۵۰ هزار نفر هنوز فرم جیم این عزیزان سبز است. یعنی هیچگونه زمین یا مسکنی در کل کشور به اینها تعلق نگرفته. البته در همین دوره‌ای که عرض می‌کنم که با چه مسیری داریم جلو می‌رویم، با چه روشی، در بعضی استان‌ها مثل استان یزد، مازندران، قم، ۱۰۰ درصد موضوع مسکن را حل کرده‌ایم. البته قانون برای جانبازان ۲۵ درصد گفتند که امروز در مقابل جانبازان زیر ۲۵ درصد هم مسئول هستیم. حتی جانبازان ۵ درصد عزیز ما، ما بین جانبازان اعصاب و روان که واقعاً مظلوم‌ترین جانبازان ما هستند، بخش عمده‌ای از آنها جانبازان ۵ درصد هستند. شروع کار دولت چهاردهم تفاهم نامه‌ای را، با وزیر راه و شهرسازی، دکتر صادقی که خودشان هم فرزند شهید هستند، امضا کرده‌ایم که برای این ۱۵۰ هزار نفر ظرف ۲ سال در برنامه ۲ ساله بحث مسکن را حل کنیم. تفاهم نامه با حضور همه مدیران کل استان‌های وزارت مسکن در تهران به امضا رسیده. البته عنوان را ننوشته‌ایم تفاهم نامه، نوشته‌ایم تصمیم نامه، یعنی تصمیم قطعی است که باید اجرایی شود. سفر‌های استانی که خداوند توفیق داده که تا امروز ۸ سفر رفته‌ایم و فردا عازم استان گلستان هستم بعنوان نهمین سفر استانی، در سفر‌های استانی ما برش استانی را با استانداران محترم و مدیران کل ذیربط در استان، ما در حوزه اشتغال و در حوزه مسکن یک تفاهم نامه امضا می‌کنیم تا بتوانیم نیاز‌های مسکن، بالاخره مسکن مثلاً استان قزوین را باید حل کنیم، از تهران که نمی‌توانیم به آنجا ببریم. در این سفر استانی یکی از موضوعات جدی برش استانی آن تفاهم نامه اصلی است که امشب که خدمت شما هستیم، در طول این شش ماهه دوره دولت چهاردهم، بیش از ۴ هزار و فکر می‌کنم ۲۲۸ مورد زمین را قطعی کرده‌ایم، تخصیص داده‌ایم. امیدواریم با تأمین تسهیلات مسکن که بالاخره یکی از وظایف نظام است که برای شهروندان خودش مسکن تهیه کند، یا زمین را فراهم کند که ما هم برای جامعه ایثارگران برنامه داریم که تا ۲ سال قطعی کنیم.

<div id="video-display-embed-code_11997402"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4448089/11997402?width=600&height=350"></script></div>

سؤال: در حوزه اشتغال آقای قاضی هاشمی که پیش از جنابعالی مسئولیت داشتند، گفته بودند از ابتدای دولت سیزدهم بیکاری جامعه آماری شان ۱۹ و ۶ دهم است و در مدت ۳ سال دولت آقای رئیسی، در پایان به ۷ درصد رسید؟

اوحدی: ببینید آمارشان حتماً مستند است، اما قانونگذار در ماده ۲۱ قانون جامع حمایت از ایثارگران، برای جانبازان بالای ۲۵ درصد، ۲۵ درصد از هرگونه جذبی را باید تخصیص بدهیم به جانبازان عزیز که شامل فرزندان بزرگوار شهدا و جانبازان و آزادگان می‌شوند. ۵ درصد جانبازان زیر ۲۵ درصد هستند. در برنامه توسعه هفتم، قانونگذار، مجمع تشخیص، مجلس شورای اسلامی، تکلیفی را برعهده بنیاد گذاشته‌اند که ظرف یکسال از ابلاغ برنامه، بیاییم قانون جامعه خدمات حمایت از ایثارگرانی که ۲۰ و خورده‌ای از عمر آن می‌گذرد را هم در تجمیع قوانین و هم در اصلاح قوانین، کار ویژه‌ای را انجام دهیم. امشب که خدمت شما هستیم، کمیته تجمیع و اصلاح قوانین به صورت مستمر در بنیاد شهید با حضور صاحبنظران حقوقی، مرکز پژوهش‌های مجلس که جای تشکر دارد، حضور پیدا می‌کنند در بنیاد شهید، صاحبنظران، تشکل‌های جامعه ایثارگری، کارگروه‌های حقوقی شان و نگاه ما این است که تا اسفند ماه بتوانیم تجمیع و اصلاح قوانین را تقدیم دولت کنیم و دولت به مجلس برای تصویب بدهد. نگاه ما بر این است که آن جا‌هایی که در طول این ۲۰ سال، موجب شده که همین فرمایشی که شما کردید که چرا این تأخیر اتفاق افتاده بتوانیم مسیر قانونی را طوری طراحی کنیم که هم در حوزه اشتغال بتوانیم سرعت بدهیم و هم در حوزه مسکن بتوانیم شرایط را برای ساخت مسکن فراهم کنیم. البته عرض کنم که بند جیم ماده ۸۷ هم برنامه ششم و تنفیص شد در برنامه هفتم تأکید دارد که دولت مکلف است هر سال آزمونی را برای فرزندان بزرگوار شهدا و فرزندان عزیز جانبازان ۷۰ درصد برگزار کند و اینها را جذب کند. آخرین آزمون امسال اردیبهشت ماه انجام شد

سؤال: در اختصاص به همین عزیزان است یا سهمیه‌ای است در آزمون‌های دیگر؟

اوحدی: خیر در این آزمون دستگاه‌های مختلف، ظرفیت شان را اعلام می‌کنند خواست این جامعه عزیزان فرزندان شهدا و جانبازان. در دولت سیزدهم این آزمون در اردیبهشت ماه برگزار شد، ۱۴ هزار نفر جذب شدند که البته دو سه دستگاه هنوز تأمین اعتبار نشده، امیدواریم آزمون بعدی را در اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار کنیم. برداشت من این است که حداقل برای این دسته عزیزان موضوع اشتغال شان قطعاً برطرف می‌شود.

سؤال: فقط همین مسیر را می‌رود یا اعطای تسهیلات اشتغال زایی، کسی که بخواهد اشتغال ایجاد کند، آنها را هم دنبال می‌کنید؟

اوحدی: بله در بودجه ۱۴۰۳ تبصره‌ای داشتیم برای تسهیلات ویژه با رویکرد اشتغال زایی و در بودجه ۱۴۰۴ هم همین تبصره با یک صرف بیشتری بحمدالله مصوب شد. نمایندگان مجلس مصوب کردند که صندوق اشتغال بنیاد شهید هم در غالب همین تسهیلاتی که اشاره کردید، زمینه اشتغال‌های تعاونی برای آنهایی که می‌خواهند خود اشتغالی داشته باشند را فراهم می‌کند.

سؤال: اشاره کردید به بودجه ۱۴۰۳، اعلام شده بود که برای کمک معیشتی به جامعه ایثارگران، آزمون وسعی برگزار شود که گله خیلی از این جامعه را به دنبال داشت. آیا در بودجه ۱۴۰۴ این حذف شد یا همچنان باقی است؟

اوحدی: از روزی که به بنیاد شهید آمده‌ام، این فرمایش شما واقعاً یکی از گله مندی‌های جدی، بحث دهک بندی بود. یک روز در دولت زمانی که لایحه بودجه را تنظیم می‌کردیم، عرض کردم آیا جانباز قطع نخاعی ما عازم جبهه شدند و این جانباز قطع نخاعی ما قطع نخاع در جبهه شد، آن عزیز بزرگوار اسیری که اسیر شد، کسی آمد دهک بندی کند، بگوید حالا دهک بندی کنیم، آزمون بگیریم. این بچه‌ها شناسنامه هایشان را دستکاری کردند و به جبهه رفتند، حالا این سزاوار است که امروزی که بعد از این درد‌هایی که در این مدت کشیده‌اند، بگوییم دهک بندی کنیم. خوشبختانه دولت چهاردهم هم موافقت کردند و امسال این گلایه مندی جدی که وجود داشت در تبصره ۱۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ برای ۱۴۰۴ برطرف شد. جا دارد تشکر کنم هم از مجلس شورای اسلامی، کمیسیون تلفیق، شورای نگهبان که حتی یک ابهام کوچکی گذاشته بودند که بنیاد شهید آزمون وسع را انجام دهد، شورای نگهبان آن را هم ایراد ابهام کردند، هیئت عالی نظارت که خود بنده هم در مجمع حضور پیدا کردم، تنها مجموعه‌ای که مستثنی شد که به حق هم بود، جامعه ایثارگری بود که دهک بندی و آزمون وسع کاملاً برطرف و حذف شد.

سؤال: بحث مسکنی که اشاره کردید تا ۲ سال آینده، یعنی ما تا ۲ سال دیگر که این تمام شود، در جامعه ایثارگران یا افرادی که تحت پوشش شما هستند، دیگر کسی مشکل مسکن نخواهد داشت؟

اوحدی: چرا این ۲ سالی که عرض کردم، نگاه ما عمدتاً آن قانون فعلی است که جانبازان بالای ۲۵ درصد است. اما در هر استانی، عرض کردم ۷ استان را ۱۰۰ درصد حل کرده‌ایم، امروز رویکرد این است که مثلاً در استان یزد، نهایت مساعدتی که استاندار داشتند، مدیریت مسکن و شهرسازی داشتند، سازمان برنامه و بودجه داشتند، برویم به سمت جانبازان عزیز ۵ درصد بزرگواری که حق شان است بعنوان شهروند، صاحب خانه شوند. برداشت من این است که با این رویکرد و سرعتی که می‌رویم، برای همه جامعه هدف حتی جانبازان ۵ درصد ظرف ۲ سال این مشکل برطرف می‌شود.

سؤال: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب هم بار‌ها بر آن تأکید داشتند این بوده که رقابتی بین بخش دولتی با بخش خصوصی وجود نداشته باشد. به هر حال بنیاد شما هم جزء بنیاد‌هایی بود که کار تجاری و اقتصادی انجام می‌داد که بخشی از اینها به بنیاد مستضعفان منتقل کرده‌اید. آیا همچنان بنگاه‌هایی دراختیار شما است که کار اقتصادی می‌کنند؟

اوحدی: به هر حال در سنوات گذشته نگاه بر این بود که بنیاد شهید هم وارد مجموعه کار اقتصادی شود و از طریق این بودجه اختصاصی هم بتواند کمک کند به مأموریتی که مأموریت بنیاد تلقی می‌شد. از چند سال گذشته مقام معظم رهبری تأکید فرموده بودند که بنیاد شهید آن رسالت ذاتی و مأموریت بزرگ خودش را که ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است باید بیشتر بها بدهد و کار‌های اقتصادی باید به حوزه‌های دیگری برود، حرف و حدیث هم گاهی از اوقات به دلیل عدم شناخت ایجاد می‌شد که چرا بنیاد شهید دارد کار اقتصادی می‌کند. تمهیداتی فراهم شد، مجموعه سازمان اقتصادی کوثر که کار اقتصادی می‌کرد، ۴۰ شرکت داشت، کاملاً به بنیاد مستضعفان واگذار شد و ما به طور مطلق از فعالیت اقتصادی خارج شده‌ایم. امشب که خدمت شما هستیم، مجموعه بانک دی را داریم که مأموریت ارائه خدمات بیمه‌ای و پشتیبانی از جامعه هدف است که سنخیت با مأموریت دارد در مسیر رویکرد مأموریت بنیاد است. بانک دی است که سال‌ها قبل آن برکتی که حضرت امام گذاشتند و سهامی را برای فرزندان عزیز شهدا و همسران شهدا خریدند، بانک دی هم وجود دارد که روشی را هم برای آینده بانک دی هم در نظر گرفته‌ایم که تا جایی که بتوانیم اگرچه کاملاً زیرنظر بانک مرکزی است و بنیاد شهید دخالتی در بانک دی ندارد، ولی بتوانیم انشاالله ثباتی در سامانه بانک دی ایجاد شود.

سوال: و شما هیچ بنگاه اقتصادی ندارید؟

اوحدی: خیر، البته این را عرض می‌کنم حالا سؤالی که شما فرمودید ما سازمان کوثر داریم، چون سازمان سیاحتی گستره با توصیه مجموعه دستگاه بالا دستی به دلیل این که خدمات به جامعه هدف می‌دهیم همین شش ماهی که ما در خدمت جامعه ایثارگری بودیم فکر کنم اردو‌های حدود ۷۰ هزار نفر از این خانواده بزرگوار را ما توانستیم برایشان اردو‌های سیاحتی و زیارتی فراهم کنیم با نگاه سازمان سیاحتی کوثر نه با نگاه درآمدزایی، اقتصادی با نگاه حمایت از جامعه ایثارگری.

سوال: الان هتل‌هایی که شما دارد که فقط به ایثارگران که خدمات نمی‌دهد؟

اوحدی: ۹۰ درصد خدمات میتوانم واقعاً اینطور عرض کنم که برای جامعه ایثارگری است، بعضی از فصول سال و یا بعضی از شب‌هایی که اتاق‌های ما خالی است امکانات اقامتی است که به بیرون هم خدمات می‌دهند، اما خدمات خدمات اقتصادی برای حوزه دیگر نیست، خدمات که باز به همین جامعه هدف ارائه می‌شود.

سوال: و راجع به بانک دی طبق قانون برنامه هفتم بانک‌هایی که کفایت سرمایه شان کمتر از ۸ درصد بوده آن افزایش سرمایه شان را به بانک مرکزی تقدیم می‌کردند و این فرصت تا ۵ بهمن بود که گذشته این کار به شما انجام دادید؟

اوحدی: می‌خواهم این خبر خوب را خدمت عزیزان جامعه ایثارگری مخصوصاً فرزندان عزیز شهدا همسران بزرگوارشان را عرض کنم که ما ۲ مجمع را در همین ۶ ماه برگزار کردیم، مجمع عمومی سالیانه بانک دی بود که به تاخیر افتاده بود تقریباً دی ماه مجمع برگزار شد، مجمع بسیار آرام و سنگین و وزینی بود تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد صورت‌های مالی بود و مجمع دوممان هم ۲ هفته پیش اتفاق افتاد که بعد از ۳ سال و نیم که بانک دی با سرپرستی اداره می‌شد بعد از ۳ سال و نیم اولین باری است که بانک دی به صورت نظام‌مند صاحب مدیر عامل و هیئت مدیره نظام مندی شد که فعال هستند، اما سؤالی که به درستی فرمودید بانک مرکزی ۹ بانک را اعلام کرد که این موضوع کفایت سرمایه وجود دارد و برنامه تحولی شان را باید ارائه کنند خوشبختانه بانک دی برنامه تحولی شان را به بانک مرکزی اعلام کردند بانک مرکزی مصوب کرد و بانک دی جزء بانک‌هایی شدند که از آن مجموعه لیست خارج شدند به شرط اینکه این برنامه تحولی شان را انجام دهند.

سوال: الان کفایت سرمایه تان به ۸ درصد نرسیده؟

اوحدی: نخیر الان شرایطی که بحمدالله حاکم هست اضافه برداشت مان را با دو سه قرارداد بسیار خوبی که اخیراً بسته شد حدود ۱۵ همت کاهش دادیم امیدواریم هیئت مدیره محترم بانک دی با رویکردی که پیش‌گرفتند بتوانیم در واقع با افزایش سرمایه و تمهیداتی که اتفاق می‌افتد بانک دی را از این شرایط برهانیم.

سوال: پیش بینی دارید که کی به این درصد می‌رسد؟

اوحدی: ببینید من پیش بینی خودم این است که سرعت کار بسیار خوب است هفته پیش مدیر عامل محترم جدید بانک دی و اعضای هیئت مدیره یک همایشی را برای انسجام و اراده جدی و عزم جدی برای حل مشکلات بانکی دی در تهران گذاشته بودند و ۹۲ شعبه داریم و تقریباً ۴۰۰ باجه‌ای که در شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها در بنیاد شهید خدمات می‌دهند که مدیران ۹۲ شعبه و مدیران ستادی آمده بودند معاونین آمده بودند عزم جدی داریم که ان‌شاءالله بتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۴ بانک دی را به نقطه مطلوبی برسانیم و از این شرایط بحرانی خارج کنیم.

سوال: یک موضوع هم بحث اختصاص خودروی داخلی است بر اساس همان قانون جامع حمایت از ایثارگران که دولت موظف است به جانبازان زیر ۵۰ درصد و فرزندان و همسران شهدا را که مشمول این قانون هستند را این خودرو تحویل بدهد چه زمانی اجرا می‌شود؟

اوحدی: ۲ بند در خصوص خودرو در قانون جامع ایثارگران داریم اول این نکته را بگویم که گاهی اوقات وقتی ما می‌گوییم خودرو به جانبازان یا مثلاً خانواده معظم شهدا ممکن است خدای نکرده خودم را عرض می‌کنم به دلیل عدم شناخت تصور بکنم که آقا مثلاً خودرو دارند به جانباز می‌دهند، اما من خدمت مردم عزیزمان که قطعاً با ما هم نظر هستند ببینید آقای خسروی آن جانباز عزیز بصیر ما که از ۲ چشم نابینا است چشمش را داد که چشم جامعه ما بصیر و بینا باشد ۲ دستم هم قطع هست آن جانباز قطع نخاعی که ویلچرش اگر چرخش دچارمشکل باشد باید در خانه باشد جانباز بصیر ما اگر امکان تردد نداشته باشد هیچ راهی برای بیرون آمدن ندارد گاهی این سؤال را می‌کنم می‌گویم که ما برویم توی همین تهران بگوییم همه خودرو‌های تهران می‌دهیم یک نفر حاضر هست قطع نخاع شود تمام خودرو‌ها مال تو، کسی حاضر می‌شود قطع نخاع شود، یک عضوی از بدنش را قطع کنند؟ حق این جامعه عزیز است خوشبختانه در قانون بودجه ۱۴۰۳ موضوع خودرو جدای از قانون جامعه ایثارگران وارد شد به خوبی دیدند مجلس شورای اسلامی، در بودجه سال جاری چهار صد و چهار هم دولت چهاردهم مصوب کردند همین تبصره را و بعد از یک سال و نیمی که ما بحث خودرو جانبازان را می‌کردیم که واقعا صبوری کردند عزیزان جانبازان ما به حمدالله آیین نامه مصوب شد من جا دارد تشکر کنم از وزیر صمت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد امروز خدا را شکر اتاق همفکری خودرو را در بنیاد شهید ایجاد کردیم با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف که هم برای خودرو‌های وارداتی تا جایی که امکان داشتد باشد و در این شرایط اقتصادی که داریم که ارزش تخصیص پیدا کند که مسیر باز شده و در حال جریان است آن قسمت را بتوانیم به تعهدات قانونی خودمان عمل بکنیم و نکته دوم فرمایشی که شما داشتید خودرو‌های داخلی قانون‌گذار مصوب کردند، قانون مجلس است قانون قوانین بالادستی هست که فرزندان عزیز شهدا، همسران بزرگوار شهدا، والدین شهدایی که مشکل حرکتی دارند حتماً باید خودروی داخلی به این عزیزان تعلق بگیرد خوشبختانه ۲ خودروساز عمده ما سایپا و ایران خودرو تفاهم نامه بسیار خوبی را داشتند تعهداتشان را دارند انجام می‌دهند و فرمودید از چه تاریخی شروع می‌شود از هفته قبل به ترتیب اولویت پیامک‌هایی را برای این عزیزان ارسال کردیم که از آن تسهیلاتی که قانون‌گذار در نظرگرفته انشالله بتوانیم.

سوال: یعنی تا الان چیزی گذار نشده؟

اوحدی: پیامک‌ها را اعلام کردیم مراجعه می‌کنند.

سوال: شرایطش چطور است باید پرداختی انجام دهند؟

اوحدی: بله قانون‌گذاری اینجوری مصوب کرد که تسهیلاتی را در نظر گرفتند برای این عزیزان با بازی زمانی مشخص که در آن پیامک‌ها اعلام شده میزان تسهیلات چقدر است و به کدام خودروساز کدوم عزیز باید مراجعه کند عرض کردم مشکل اجرایی ندارد پیامک‌هایی که رفتند مراجعه کردند می‌توانند مسیر را انجام دهند.

سوال: چرا این مسیر این قدر کند است؟

اوحدی: عرض کردم این اتفاق باید دهه پیش می‌افتاد و به دلایل مختلفی که من نمی‌خواهم وارد جزئیاتش شوم شاید شرایط خودروسازان ما جواب نمی‌داد یا اینکه شاید مثلاً تسهیلات بانکی اش در قانون بودجه ندیده بودیم به درستی به حمدالله در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم تسهیلاتش دیده شد هم آیین‌نامه اش در همین دولت چهاردهم مصوب کردیم که امیدواریم این سد که شکسته شود شما میدانید که خیلی وقت‌ها من نمی‌خواهم وارد عدد و رقم شوم ولی به حمدالله عدد قابل توجهی هم با ایران خودرو قرارداد بستیم تفاهم امضا شده.

سوال: مجموعاً چه تعداد خودرو باید واگذار شود؟

اوحدی: استان‌ها دارند آمار‌های خودشان را جمع می‌کنند و اولویتی که عرض کردم به ترتیب اولویتی که مادر و فرزندان شهدا آن مشکلاتی عرض کردم مشکلات حرکتی دارند پیامک‌ها دارد می‌رود حالا من نمی‌خواستم عدد را عرض کنم ولی بیش از ۲۰ هزار مورد را در حال جریان است.

سوال: ولی جالب است آقای مهندس ما مثلاً به خانواده ایثارگران می‌خواهیم خودرو بدهیم این قدر که زمان گذشته به قول شما هزار تا شائبه و شایعه هم دنبالش هست و حرف و حدیث، بعد تازه پولش را هم باید بدهد یعنی وام باید بگیرد پولش را بدهد هنوز هم اتفاق نیفتاده و فقط پیامکش رفته.

اوحدی: واقعاً همین که شما می‌فرمایید من آن شهید بزرگواری که امروز ما با دکتر عارف محبت کردند معاون اول رئیس جمهوری بازدید بیش از ۲ ساعتی را همکاران عزیز شما هم بودند که واقعاً صبوری کردند ما از بیمارستان آسایشگاه جانبازان اعصاب و روان که مظلوم‌ترین جانباز ما هستند آنجا بازدید داشتیم جانبازان عزیزی که با آقای عارف صحبت می‌کردند شاید تعداد زیادی شان مشکل مسکن داشتند ببینید شهید بزرگوار ما رفت شهید شد، ۳ هزار روستا بیش از ۱۰ شهر، چند صد هزار خانه شهروندان این کشور را رفتند از اشغال دشمن بعثی آزاد کردند امروز یک وجب مالکیت بر خانه ندارند ما باید تلاش کنیم من آن عرضی که خدمت شما و مردم عزیزمان عرض کرده‌ام دستگاه‌های دولتی که عرض کردم، وزرای محترمی که عرض کردم که واقعاً حل مشکل جامعه ایثارگری یک عزم جدی می‌خواهد که همه دستگاه‌ها می‌خواهند بیایند پای کار، اینکه من در حوزه خودرو تشکر کردم از آقای اتابک آمدند پای کار واقعاً خانم انصاری یک جمله‌ای را ایشان فرمودند که اجازه بدهید من بگویم خانم انصاری رئیس سازمان محیط زیست عرض کنم که ما می‌گوییم که برای خودرو وارداتی جانبازان این استاندارد‌های محیط زیست را بگذاریم خوب ما فقط داریم مانع درست می‌کنیم روزی بود که آلودگی خیلی شدید بود ایشان گفتند این همه آلودگی تهران من بیایم به خودرو جانبازان گیر بدهم به خاطر آلودگی آن هم خودرویی که دارد وارد می‌شود من باورم واقعاً بر این است که به حمدالله امروز عزم جدی و انسجامی وجود دارد که برویم به سمت اینکه مشکل را برای یکبار هم شده حل کنیم اینکه عرض کردم که در یک بازه زمانی ۲ ساله مسکن را با اراده مان حل کنیم واقعاً نگاهمان این است که ان‌شاءالله حل کنیم.

سوال: بحث ارز برای واردات خودرو‌های اتومات خارجی آن فرمودید که حل شده؟

اوحدی: من تشکر کردم از آقای فرزین عزیز که نهایت محبت را ایشان داشتند.

سوال: یک بحث هم بحث پرونده‌های پزشکی جانبازان و خانواده‌های آنهاست که باز این پرونده خیلی به‌کندی پیش می‌رود حالا توی آن موضوعات فرمودید که دستگاه‌های مختلفی حالا به دلایل مختلفی خود خودروسازان مشکل داشتند اینجا مشکل چیه؟

اوحدی: روزی که ما وارد بنیاد شهید شدیم به دلایل مختلف که را نمی‌خواهم بهش بپردازم ما صف ۶۰ هزار نفری جانبازان و یا عزیزانی را داشتیم که برای درصدی جانبازی و یا آن نکته که شما فرمودید والدین شهدا، حق پرستاری شان باید بیاید توی همین کمیسیون پزشکی خوب روزی که وارد شدیم با دوستان نشستیم به جمع بندی رسیدیم برنامه زمان بندی تهیه کردیم که تا ۱۵ بهمن ماهی که دیروزی که روز جانباز بود تصمیم گرفتیم که موضوع کمیسیون پزشکی باید به روز شود، با چیزی حدود فکر می‌کنم ۹۰ پزشک قرارداد بست معاون بهداشت درمان و ما. کمیسیون پزشکی را از تهران بردیم توی استان‌ها هر هفته ۲ بار کمیسیون پزشکی در یک استان تشکیل می‌شد ۴ جلسه کمیسیون پزشکی، که خدا را سپاسگزاریم که برای اولین بار موضوع کمیته پزشکی ما به روز شد و از امروز هر عزیز جانبازی یا هر موضوع حق پرستاری که به کمیسیون پزشکی ارجاع شود ان‌شاءالله ظرف حداکثر یک هفته پاسخ می‌گیرد.

سوال: پس آن که تا نیمه بهمن مشخص کردید انجام شده؟

اوحدی: بله انجام شده امروز هم خدمت آقای عارف این عرض را داشتم امروز بعضی از جانبازان عزیز اعصاب و روان ما نگاهشان بر این بود که مثلاً نسبت به تجدید نظر در کمیسیون پزشکی درخواست داشتند همان‌جا خدمت آقای عارف تصمیم گرفتیم که هفته آینده کمیسیون پزشکی در آسایشگاه‌های جانبازان و دیگر نخواهیم این عزیزان را بکشیم تا بنیاد یا از شهرستان‌ها بکشانیم به مرکز استان یک اتفاق بسیار خوب دیگر هم در این بازه ۶ ماه افتاد ما با ۱۲۰۰ پزشک معتمد در سراسر کشور قرار داد بست معاونت بهداشت درمان ما که ما یک پایش سلامت عمومی انجام دادیم که تا این لحظه‌ای که ما خدمت شما هستیم ۱۲۰ هزار دیدار از جامعه ایثارگری در منازلشان اتفاق افتاده این پزشکان معتمد در سراسر کشور پایش تخصصی سلامت انجام دادیم برای عمدتاً جانبازان عزیزی که قطع نخاع بودند یا بیماری خاصی داشتند والدین شهدای عزیزی که با کهولت سن مواجه هستند یا بیماری خاصی دارند که به حمدالله بیش از ۲۰ هزار مورد هم آن پایش سلامت تخصصی اتفاق افتاد که پزشکان متخصص ما بودند در کنار این‌ها من این نکته را عرض کنم در بیمه دی پزشکان عمومی را مستقر کنیم و یک شماره تلفن مرکز تماس ملی ایجاد کردیم ۱۶۷۱. بیمه دی که گاهی اوقات به دلیل کم بودن مراکز درمانی جامعه معزز ایثارگری یعنی مجبور بودند به مراکز درمانی مراجعه دیگر کنند خودشان هزینه کنند به مراکز درمانی که غیر طرف قرارداد بودند گاهی اوقات چهار ماه پنج ماه طول می‌کشید تا هزینه هایشان مسترد شود امروز اعلام کردیم و خواستیم مطالبه گری هم بکنند جامعه ایثارگری که حداکثر ظرف ۷۲ ساعت پرداخت هرگونه هزینه باید انجام شود، دوم مدیر عامل بیمه دی ما تکلیف شد به ایشان که تعداد مراکز درمانی را باید بیش از ۱۱ هزار مرکز درمانی برسانند جا دارد تشکر می‌کنم از تامین اجتماعی که قرارداد با ۴۲۰ مرکز و درمانگاه و بیمارستان تامین اجتماعی هفته پیش منعقد شد امشب که خدمت جنابعالی هستیم خدار و شکر به عدد ۱۱ هزار رسیدیم یعنی دیگر لازم نیست واقعاً آن خانواده عزیز شهید ما از چابهار یا به خاطر کمیسیون پزشکی بیاید زاهدان و یا برای مثلاً موضوع درمانش بکشد ۷۰۰ کیلومتر زاهدان بیاید و یا از شهر‌های کوچک سعی کردیم که حتی در شرایط کوچک مراکز درمانی را شرایطش را بیشتر فراهم کنیم که آن پدر و مادر شهیدی که کهولت سن هم دارند نخواهند یک مسیر طولانی بروند.

سوال: کسانی که اعتراض دارند نسبت به آن درصد جانبازی شان آنها چه زمانی را باید اختصاص دهند برای رسیدگی به این اعتراضات؟

اوحدی: آیین‌نامه ما سقفی را تهیه کرده که مثلاً چند بار می‌توانند این اعتراض را اعلام کند عرض کردم از فردا هر عزیزی که در هر استانی مراجعه کند به دفاتر بنیاد شهید ظرف یک هفته تا ۱۰ روز باید کمیته پزشکی ما، که دیگر صف ایجاد نکنیم، چون اگر این طولانی شود به قول شما ان‌شاءالله باز آن صف ایجاد میشود ما نگاه مان بر این است که ظرف ۱۰ روز پاسخ دهیم.

سوال: و یک موضوع هم راجع به پرداخت حق پرستاری جانبازان بالای ۷۰ درصد بود که می‌گفتند بعد از شهادت و فوت این قطع می‌شود در صورتی که مثلاً خانواده‌های اون‌ها پدر مادر فرزندان همسر ممکن است که نیاز مبرمی داشته باشند که این پرستاری اتفاق بیفتد ضمن اینکه در مستمری شان هم تاثیر می‌گذارد اگر قطع شود این را هم بنا شد که قطع نشود؟

اوحدی: این هم باز واقعاً آن نکات بسیار مهمی است که به واقع باید حل کنیم دوره قبلی که بنده توفیق در بنیاد شهید داشتم آمدیم مصوبه شورای هیئت امنای بنیاد را گرفتیم و اعلام کردیم که عزیزان جانبازی که به رحمت خدا می‌روند شهید تلقی میشوند با حکم شرعی مقام معظم رهبری تاکید کردیم که همسران بزرگوار اینها که کار بزرگی می‌کنند ۳۰ سال شما یک جانباز را از روی ویلچر بردارید بگذارید روی تخت کار‌های استحمام به خدا کار‌های سنگینی است یعنی همسران بزرگوار جانبازان عزیز ما به خدا قسم گاهی دردشان از خود جانباز بیشتر می‌شود امروز که ما خدمت دکتر عارف بودیم جانبازان غیور زنان کشورمان که ۱۷ جانباز قطع نخاع داریم می‌گفتند که همسران مرد ما هم همین مشکل را دارند خوب جانباز اگر به شهادت می‌رسید و به رحمت خدا می‌رفت براساس قانون حق پرستاری قطع می‌شد حق پرستاری کی؟ این همسر بزرگواری که ۳۰ سال زحمت کشیده و زندگی اش را با این عدد بسیار پایین حق پرستاری بسته. برای یک مدتی پایدار شد ایراداتی گرفتند من امروز خدمت آقای دکتر عارف خواهش کردم که ما مجدداً در هیئت امنایی که قبل از پایان سال تشکیل می‌شود مجدد قول می‌دهیم که ایشان حق پرستاری را مجدد پایدار کنند. خلاصه عرض می‌کنم خاطره‌ای از جانباز بزرگواری که شهید شد همسر این جانباز بزرگوار آمد دفتر من ایشان می‌گفتند که آقای اوحدی ۳۰ سال با این جانباز بزرگوار همه همسران جانبازان می‌گویند این را و یک بی‌احترامی نکشیدم، اما یک رازی در دل خودم است عرض کردم چی؟ فرمودند من دردی داشتم که ۳ سال به جانباز نگفتم من خودم سرطان خون داشتم شیمی درمانی می‌کردم و نمی‌خواستم دردی بر درد جانباز باشد اونجا بود که ما حق پرستاری را برقرار کنیم و متاسفانه بعد از یکسال این همسر بزرگوار جانباز هم به رحمت خداوند رفتند قدرشناس این جامعه باشیم که آب می‌رود. والدین شهدای ما امروز حدود مثلاً هشتاد نود هزار نفر، ۶۵ هزار نفر هستند جانبازان عزیز قطع نخاع ما هفته پیش ۳ جانباز عزیز مان به شهادت رسیدند.

سوال: این شایعه که مطرح شد که کارت سازمان صلیب سرخ جهانی را به ایثارگران جانبازان می‌دهند غرامت جنگی قرار است پرداخت شود این را تایید می‌کنید؟

اوحدی: صد درصد تکذیب می‌شود، معمولاً ایام روز جانباز روز آزادگان شایعاتی مطرح می‌کنند شما می‌دانید که سازمان صلیب سرخ جهانی و سازمان ملل آنچه که اصلا در ذهنشان نیست رسیدگی به آزادگان و جانبازان و حقوق حقه اینهاست و صد درصد تکذیب می‌شود و خواهشم این است که توجهی به این شایعات نشود.

<div id="video-display-embed-code_11997403"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4448089/11997403?width=600&height=350"></script></div>