به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران سهشنبه شب با حضور در گفتوگوی ویژه خبری درباره آزمون وسع برای جامعه ایثارگران اظهار کرد: «در جریان تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۴، این موضوع را مطرح کردم و گفتم آیا زمانی که جانباز قطع نخاعی ما عازم جبهه شد و در جبهه دچار قطع نخاع شد، کسی او را دهکبندی کرد؟ آیا وقتی عزیزان ما به اسارت دشمن درآمدند، دهکبندی انجام شد؟ اصلا این افراد با دستکاری شناسنامههایشان به جبهه رفتند. آیا سزاوار است که امروز بعد از این همه درد و رنج، ما بخواهیم آنها را دهکبندی کنیم؟»
وی افزود: «خوشبختانه، دولت چهاردهم موافقت کرد و این مشکل جدی که در تبصره ۱۲ سال ۱۴۰۳ مطرح بود، برای سال ۱۴۰۴ برطرف شد. لازم است از مجلس شورای اسلامی، کمیسیون تلفیق، و شورای نگهبان تشکر کنم. حتی یک ابهام کوچک که در این زمینه گذاشته بودند و اشاره داشت بنیاد شهید آزمون انجام دهد، توسط شورای نگهبان ایراد گرفته شد و رفع شد. همچنین در هیات عالی نظارت نیز که خود بنده توفیق حضور داشتم، تنها مستثنایی که مورد پذیرش قرار گرفت، مربوط به جامعه ایثارگران بود و این حق به آنها داده شد که آزمون وسع و دهکبندی کاملاً برطرف شود.»
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه درباره وضعیت مسکن ایثارگران و اینکه آیا تا دو سال آینده هیچ کدام از این افراد بدون مسکن نخواهند ماند، گفت: «این مسئله به قانون فعلی برمیگردد که بیشتر جانبازان بالای ۲۵ درصد را در اولویت قرار داده است. اما در هفت استان کشور، مشکل مسکن جامعه هدف بهطور کامل حل شده است. بهعنوان نمونه، در استان یزد با نهایت مساعدت استانداری، شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه، به سمت تأمین مسکن برای جانبازان ۵ درصد نیز پیش رفتهایم. حق این عزیزان است که بهعنوان شهروند صاحب خانه شوند.»
اوحدی ادامه داد: «با این رویکرد و سرعتی که در پیش داریم، انشاءالله ظرف دو سال آینده، حتی جانبازان ۵ درصد نیز مشکل مسکن نخواهند داشت و تمام جامعه هدف تحت پوشش بنیاد شهید، صاحب خانه خواهند شد.»
معاون رئیس جمهور با اشاره به موضوع بهداشت و درمان جامعه ایثارگری گفت: والدین شهدا هرچه زمان میگذرد و پا به سن میگذارند، به دلیل کهولت سن نیازهای درمانی آنها بیشتر میشود. جانبازان عزیز ما هرچه سن شان بالاتر میرود، آثار دردهایشان بیشتر نمایانگر میشود. آزادگان عزیز هم همینطور، هرچه که زمان میگذرد آن ناراحتی که از دوران اسارت داشتهاند، خودش را نشان میدهد.
اوحدی با بیان اینکه در حوزه اشتغال قانونگذار ظرفیتهایی را فراهم کرده است، گفت: تلاش ما این است که با کمک دستگاههای دیگر با انسجام و هماهنگی بتوانیم از این ظرفیتهایی که قانونگذار برای ما فراهم کرده، درست استفاده و شرایط آن را فراهم کنیم. چه دغدغهای بالاتر از تأمین اشتغال و به سامان رسیدن امانتهای شهدا است. این حداقل کاری است که میتوانیم انجام دهیم، شهدا، جانبازان و ایثارگران، فقط متعلق به دستگاه بنیاد نیستند، قهرمانهای ملی هستند که همه دستگاهها و همه ما مردم باید در مقابل آنها احساس مسئولیت کنیم. امیدوار هستم با برنامهای که در حوزه اشتغال و مسکن، طراحی کردیم موفق باشیم.
انتهای پیام