شناسهٔ خبر: 71287759 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مدیر مسئول روزنامه کیهان در برنامه گفتگوی ویژه:

مردم پشتیبان انقلاب هستند

­مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: حضور پرشور مردم در همه صحنه‌ها گواهی می‌دهد که مردم این زمان با سال ۱۳۵۷ تفاوت چندانی ندارند و پشتیبان انقلابشان هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسین شریعتمداری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه بیست و یکم بهمن با موضوع «جشن ۴۶ سالگی انقلاب اسلامی» و آقای بیژن نوباوه وطن عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ارتباط تلفنی با این برنامه، با تبیین انقلاب و اهداف آن، به پرسش‌ها درباره مسائل روز پاسخ دادند. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

مقدمه مجری: آنچه در شهر‌ها و محلات و استان‌ها در اقصی نقاط کشور می‌بینیم آمادگی ایرانیان عزیز و سرافراز است برای خلق حماسه دیگر در ۲۲ بهمن ۱۴۰۳، حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخی کوبنده به همه توطئه‌های بدخواهان خواهد بود.

سوال: در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب به جشن ۴۶ سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی می‌پردازیم و برمی گردیم به ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۸ که شما جوانی حدود ۲۶ ساله بودید و آن روز‌ها و مقطع زمانی کجا بودید و چه کردید و چه حسی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی داشتید؟

حسین شریعتمداری – مدیر مسئول روزنامه کیهان: من در آن موقع وقتی جرقه‌های انقلاب زده شد این‌ها در زندان هم تاثیر داشت و در آن حالت خیلی‌ها باور نمی‌کردند که رژیم شاه با آن همه پشتیبان‌هایی که دارد سرنگون شود، یادم هست سرهنگ زمانی رئیس زندان‌های سیاسی بود، او یک دفعه آمد وسط بند ایستاد و گفت که مطمئن باشید که ما ماندگاریم و بحث‌هایی از این قبیل، اما ۲۲ بهمن وقتی که من از زندان آزاد شدم با بقیه دوستان در کمیته استقبال از حضرت امام (ره) بودیم. تقریبا یک ماهی طول کشید که انقلاب پیروز شد، ۲۲ بهمن همراه بقیه دیدیم که در خیابان‌ها و همیشه با یک نگاه اعجاب آمیز به همه چیز نگاه می‌کردیم، آن چه که چنین اتفاق مهمی رخ بدهد، رخ داد.

سوال: چیزی که انقلاب را سبب شد حضور مردم و یک مثل بسیار مهم است به نقل از همه مسئولین نظام، پای صحبت تمام وصیت نامه شهدا وقتی می‌نشینیم و وقتی صحبت مردم حتی می‌نشینیم عنوان می‌کنند که این انقلاب با همه انقلاب‌ها متفاوت است، برویم سراغ این و قبل از آن بپرسم مردم آن روز‌ها با مردم این روز‌ها چقدر شکل و شمایل شان متفاوت شده است، اعتقادات شان، بسیاری عنوان می‌کنند که اعتقادات، کمی متفاوت شده است، اما همین اگر مصاحبه‌ها را در این زمان که همکاران در ۲۲ بهمن فردا و امشب پخش کردند بشنویم این مردم همان مردم هستند در یک مقطع زمانی متفاوت؟

شریعتمداری: کسانی که معتقد هستند که انقلاب کمرنگ شده است، باید به این پاسخ سوال بدهند که چرا کینه توزی‌ها و برنامه ریزی‌های دشمن علیه انقلاب روزبه روز شتاب بیشتری می‌گیرد؟ یک دفعه حضرت آقا به این نکته اشاره کردند فرمودند که اگر معتقد هستید که ما به بن بست رسیدیم آدمی که به بن رسید خودش می‌افتد چرا این همه سرو صدا می‌کنید و این همه شلوغ می‌کنید.

مردم ما با مردم آن موقع فرقی نکردند، منظورم این است که فرق چندانی نکردند، یک مقدار از تفاوت‌ها، تفاوت‌های طبیعی است. ولی آن چیزی که مربوط به انقلاب می‌شود نه، همچنان سرجاش باقی است. برمی گردیم به آن نکته اول که اشاره کردید که شهید سلیمانی هم در آن گزارش که پخش شد به آن اشاره کرد که این انقلاب با انقلاب‌های دیگر فرق می‌کند.

واقعیت این است که یک تئوری دارد که وقتی انقلاب‌ها به وجود می‌آیند به تدریج کمرنگ و کمرنگ می‌شوند که کم کم به فراموشی سپرده می‌شوند، حضرت آقا در یک سخنرانی به این اشاره می‌کنند ولی همان می‌گویند این تئوری در مورد انقلاب‌ها صدق می‌کند و می‌گویند ما طی این دویست سالی که دویست سال گذشته انقلاب‌هایی داشتیم که به این سرنوشت دچار شده است ولی انقلاب اسلامی با آن‌ها متفاوت است، همین حاج قاسم سلیمانی مطرح کردند.

بهتر آن شد که سر دل دلبران گفته آید در حدیث دیگران، این که از حدیث دیگران می‌گویند به این معنی نیست که، چون فلانی در فلان جاست، حرفی است که یک دو دو تا چهارتای ملموس و محسوسی است.

انقلاب کبیر فرانسه به این دلیل می‌گویند که انقلاب کبیر فرانسه که خیلی سریع اثر گذاشت، سال ۱۷۸۹ پیروز شد البته بعد از حدود ۱۰ سال درگیری‌هایی که بود، سال ۱۸۰۴ یا ۱۸۰۳ ممکن است من اشتباه کنم، ناپلئون بناپارت امپراطور فرانسه شد و قرار بود که با پادشاهی و امپراطوری مخالفت شود ولی ناپلئون آمد، یا انقلاب ۱۹۱۷ شوروی سابق وقتی آقای لنین در مسکو وارد شد، یک تز اقتصادی داد که معروف شد. مدتی بعد یک تزی دیگر داد که با آن متفاوت بود ولی هر دو مارکسیسم بود، خروچف که سرمایه داری را ارائه می‌کرد که آن هم مارکسیسم بود و آقای گورباچف هم که تزی مارکسیستی ارائه کرد و مردم از دیکتاتوری را نمی‌شناختند و از ظلم تزار‌ها به تنگ آمده بودند و این‌هایی که از راه رسیده بود یک افق طلایی ترسیم می‌کردند که داخل هم کسی نمی‌دانست مارکسیسم چیست، یا قرائت‌هایی که از انقلاب کبیر فرانسه پیش آمد.

مردم از ظلم به تنگ آمده بودند و از ظلم قرون وسطی به تنگ آمده بودند، قرون وسطایی که اگر یک نظر متفاوت با آن انجلیل تحریف شده دارد وادار می‌کنند که توبه بکند و چیزی که در آن خیلی رونق داشت گیوتین بود، گیوتین دائما سر می‌زد. مردم از آن به تنگ آمده بودند و نمی‌دانستند این طرف چیست.

در این جا وقتی که امام راحل (ره) از نجف یا از پاریس، نوفل لوشاتو پیام می‌دادند و می‌گفتند که خداوند شهدای شما با شهدای بدر و احد و حنین و کربلا محشور کند، مردم بدر و حنین و کربلا را می‌شناختند و برای شهدای کربلا چشم‌های شان اشک آلود می‌شده است و دل‌های شان داغ دار بوده است یعنی به قول استاد مطهری نکته جالبی داشتند، می‌فرمودند وقتی که حضرت امام ندا به انقلاب بلند کرد، مردم این ندا را در دل خودشان آشنا یافتند، به بیان دیگر باز به قول استاد مردم گم شده هزار و چهارصد ساله خودشان را پیدا کردند.

جان ساورز که اسمش معروف است، جان ساورز رئیس‌ام آی سیکس انگلیس بود،‌ام آی سیکس بخش خارجی اطلاعات و امنیت خارجی دولت انگلیس است و جایگاه خیلی حساسی است، رئیس شورای انگلیس در پنج به علاوه یک بودند و آدم معروفی است، او می‌گوید مشکل ما، این را به این جهت می‌گویم که به مطلب نزدیک‌تر شویم. می‌گوید که مشکل ما با ایران این است که مردم نظام شان را برخاسته از باور‌های شان می‌دانند، بنابراین ما نمی‌توانیم آن جا اپوزیسیون قابل قبولی داشته باشیم، اپوزیسیون به مجردی که به صحنه می‌آید مردم با آن در تضاد برمی آیند.

واقعیت این است که انقلاب اسلامی، چون بر باور‌های مردم تکیه دارد، مادامی که این باورهاست، انقلاب است، به همین علت است که انقلاب نه فقط کمرنگ نشده است، بلکه انقلاب مان به جهان صادر و تکثیر شده است و نه این که افت کرده باشد.

چند مثال دیگر می‌زنم که فعلا صرفنظر می‌کنم، یک آقایی است به نام آقای بالنشتانگ، کسانی که در رشته‌های علوم انسانی هستند با اسم شان آشنا هستند که یکی از برترین جامعه شناسان آمریکایی که بسیار دشمن است با انقلاب اسلامی مخالف است، یک سخنرانی دارد که مکتوب شده است، می‌گوید من نمی‌خواهم من تحلیل نمی‌کنم، می‌گوید من دارم برداشتم را می‌گویم و از آن هم متاسف هستم که تمام گفتمان‌ها در به مرور ایام کمرنگ شده و از بین رفته است، من نمی‌دانم در این گفتمان ولایت فقیه امام چیست که هرچه می‌گذرد گستره بیشتری پیدا می‌کند. شما به بالنشتانگ توجه نکنید، بیرون نگاه کنید همین جوری است، البته مشکلات هم وجود دارد.

سوال: مشکلاتی که وجود دارد، آقای شریعتمداری اهداف جمهوری اسلامی را که مرور می‌کند می‌رسیم به نقاط برجسته و امیدوارکننده در انقلاب اسلامی و پیشرفت‌های ما در حوزه علوم فضایی، پیشرفت‌هایی که در علوم مختلف مان حاصل کردیم در دفاعی و ورزشی و نظامی و فرهنگی، علی رغم کاستی‌هایی که وجود دارد و ضرب آهنگ‌هایی که تندتر و با سرعت بیشتری دنبال می‌شود، موضوع این روز‌های مردم، سفره مردم و موضوع اقتصاد به نظر می‌رسد که آن طور که باید و شاید پیش نرفتیم، چرا؟

شریعتمداری: فرمود لیس لانسان ما سعی برای آدم جز این که سعی می‌کند نیست، در این زمینه من نظرم خودم را می‌گویم، در این زمینه کوتاهی شده است. منظور این نیست که کار نکردند، ولی بعضا به مسائل جانبی بیشتر از آن چیزی که مورد نیاز مردم است توجه شده است.

چند بار حضرت آقا گفتند که همه مشکلات راه حل درونی دارد ببینید به جای اینکه به راه حل درونی بپردازیم به سراغ عواملی رفتیم به سراغ فاکتور‌هایی رفتیم که حتی ممکن است زیان‌آور هم باشد. من یک نمونه‌اش را بگویم همین روز‌ها مثلاً فرض کنید مذاکره با آمریکا، واقعیت این است که افرادی که وارد این کار می‌شوند باید همه توانشان را بگذارند و ما دیدیم که وقتی توانشان را به میدان می‌آورند کار پیشرفت می‌کند همانطور که ما در عرصه‌های مختلف مثلاً ما در نانو تکنولوژی، صنایع نظامی و خیلی چیز‌های دیگر دستاورد‌های زیادی داشته‌ایم در این زمینه هم است، قیمت ارز را چه کسی تعیین می‌کند؟ چرا چند کانال تعیین می‌کنند، یک مَثَل از تهران قدیم است می‌گویند یک وجب شاخ بهتر از صد گز دم است، دم مگس می‌پراند ولی یک وجب شاخ هم لازم است یعنی شما باید ببینید چه کسانی تعیین می‌کنند، من یک دفعه در دولت اسبق همین آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی بودند ساعت ۸ و نیم شب بود ایشان ان شاالله یادشان باشد، به ایشان زنگ زدم گفتم آقای همتی الان تراکنش خاصی اتفاق افتاده است؟ گفتند نه چطور مگر، گفتم همین الان یک کانال زد که قیمت دلار ۲۰۰ تومان اضافه شده است چه شده است، ایشان گفتند چرا می‌گویی ۸ شب، ۲ و نیم بعد از نصف شب گفتم چه کسی تعیین می‌کند، ببینید اینها بالاخره راه دارد شما اگر در مسیرتان به نقطه‌ای رسیدید که آن نقطه سخت بود، دیواری بود نباید پشت دیوار درجا بزنید باید حرکت کنید البته اتفاقات جانبی زیادی هم افتاده است.

 سوال: مثال بزنید، برویم سراغ اینکه چند درصد از مشکلات وابسته به تحریم است، مذاکره می‌تواند آن را حل کند شاید خیلی‌ها سوال کنند مذاکره چند درصد از مشکلات ما را می‌تواند حل کند و کجا به داد ما می‌رسد؟
 شریعتمداری: بگذارید اول من این مذاکره را بگویم، ببینید بیاناتی که اخیراً حضرت آقا داشتند این بیانات شکلش و ابهتش تازگی دارد ولی تقریباً از ۱۰، ۱۲ سال قبل بوده و به فراوانی هم بوده که مذاکره مشکل ما را حل نمی‌کند. ببینید مکانیزم مذاکره این است یعنی ساختارش سه طبقه است بخش پایینی آن کف آن، نقاط مشترک است که دو کشور وقتی می‌خواهند با هم مذاکره کنند، بخش میانی بحث‌ها و گفت‌و‌گو‌ها و بده بستان‌ها است و سقف مذاکره پایان مذاکره است یعنی سقف مذاکره مجموعه‌ای از توافق‌ها است، دو طرف مذاکره کردند و به توافق رسیدند. آمریکا نه این دفعه بلکه همه دفعه آمریکا سقف را از قبل تعیین کرده من خواهش می‌کنم دوستان ببینند نمی‌گوید که بیاییم مذاکره کنیم تا به فلان نقطه برسیم، می‌گوید شما بیایید به این نقاط تن بدهید همین الان یادداشت ترامپ را نگاه کنید ترامپ حدود ۸ تا ۱۰ مورد محور گفته نمی‌گوید که مثلاً بیاییم در مورد موشک‌های بالستیک با هم بحث کنیم، نه، می‌گوید در مورد موشک‌های شما، نمی‌گوید در مورد حضور ما در منطقه و شما در منطقه بحث کنیم می‌گوید در مورد حضور شما در منطقه در واقع این همان چیزی است که ما در برجام داشتیم در برجام اتفاقی که افتاد خود آقایان به وضوح دیدند مگر در برجام قرار نبود که تحریم‌ها را لغو کند؟

سوال: این همان نکته‌ای است که رهبری اشاره کردند که علت این مخالفت حالا در سخنرانی اخیرشان، مذاکرات قبلی است که منجر به لغو تحریم‌ها نشد.
شریعتمداری: بله. ببینید این جا مواردی دارم که یک نمونه اش را عرض می‌کنم، خود آقایان به این اعتراف کردند آقای روحانی می‌گوید آمریکا با زبان و عمل می‌گوید که اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشور‌های شرقی آسیا که منظورش کره شمالی است می‌گوید بیا با ما مذاکره کن، مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند، آقای ظریف راجع به برجام ساعت‌ها مذاکره شد سپس آقای ترامپ با یک امضای سریع آن را باطل اعلام کرد آیا می‌توان با چنین فردی وارد مذاکره شد؟ این حرف آقای ظریف است در مرداد ۹۷ یعنی دو سال از برجام هم گذشته، من اعتراف می‌کنم که اشتباه کردم، حرف آقای ظریف است و به حرف جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا اعتماد کردم، آیا آمریکا آماده است به بطن برجام پایبند باشد؟ روحش به کنار تاکنون واشنگتن هر دو را زیر پا گذاشته و ده‌ها نمونه دیگر، وقتی که شما چنین تجربه‌ای دارید آقا فرمودند بر اساس تجربه، وقتی شما چنین تجربه‌ای دارید چگونه می‌خواهید بروید با او مذاکره کنید، می‌گویید که برگشته خوب یک سوال، همین سه روز پیش تحریم‌های جدیدی را وضع کرد، نوع برخوردش با مسائل دقیقا همین است ببینید باز مسئله موشکی را مطرح می‌کند، تازه در مورد هسته‌ای ببینید تا حالا می‌گفتند مسائل هسته‌ای را باید کاوش‌ها در مورد مسائل هسته‌ای برعهده آژانس است و آژانس باید این کار را بکند آقای گروسی که الان مدیرکل آژانس است، الان آقای ترامپ در این گزارشش می‌گوید باید زیر نظر ما باشد حتی نه آژانس، تمام این‌ها هست.

سوال: آقای نوباوه به جمع ما اضافه شدند، آقای شریعتمداری نکته‌ای را گفتید اظهارات متناقض مقامات آمریکایی راجع به جمهوری اسلامی ایران، اشاره کردید به وضع تحریم‌های ظالمانه جدید در گفتارشان و در بیانشان عنوان می‌کنند که در کنار مردم ایران هستند، پیام تبریک می‌فرستند و اشاره می‌کنند که دلسوز مردم ایران هستند و در طرف دیگر وضع تحریم‌های ظالمانه را دارند، آقای نوباوه سلام بر شما، آستانه جشن ۴۶ سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی هستیم راجع به ابعاد مختلف انقلاب داریم صحبت می‌کنیم و از مردم در اشکال مختلف دعوت می‌کنیم که فردا یک حضور تاریخی داشته باشند و یک برگ بسیار تاریخی دیگر را در تقویم انقلاب اسلامی ثبت کنند، آن چه که ما اشاره می‌کنیم که بیایید کجا‌ها تاثیرگذار خواهد بود، در حوزه اقتصاد، در سیاست، در دفاعی و نظامی ما چقدر تاثیرگذار خواهد بود؟
­ آقای بیژن نوباوه وطن عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: خیلی سوال مهمی پرسیدید من آن سال‌ها که خودم خبرنگار بودم یک جور نگاه مشترک داشتیم خودمان را آماده می‌کردیم برای راهپیمایی و من خاطرم است از همان سال ۵۹-۶۰ که این کار را انجام می‌دادیم همیشه همین بحث مطرح بود آیا مردم می‌آیند یا نمی‌آیند یا چگونه می‌آیند، کم می‌آیند یا زیاد، تجربه شخصی من این را می‌گوید حتما دوستان یک مقدار قدیمی‌تر هم این را به خوبی به یاد دارند هرگز حتی یک سال ما شاهد بی توجهی مردم به مسائل انقلاب به خصوص حضورشان در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن نبودیم این خیلی جالب است حتی آن زمانی که تهدید می‌کردند ما را بمباران می‌کنند، صدام تهدید می‌کرد، آمریکایی‌ها به نحوه‌های گوناگون تهدید می‌کردند، آقای جان بولتون معاون رئیس جمهور آمریکا با شجاعت خیلی زیاد در بین منافقین صحبت می‌کرد می‌گفت قطعا ایرانی‌ها چهلمین سال انقلابشان را نخواهند دید و آن سال مردم حتی بیش از همیشه آمدند یا حتی سال قبل تهدید‌ها کم نبود یا بر ما تمام نشده، این بحث همیشه مطرح بوده ولی این علت دارید بگذارید همان اول آقای شریعتمداری هم فرمودند ما دوست نداریم از این خارجی‌ها زیاد حرف بزنیم ولی بعضی وقت‌ها از زبان خود این‌ها شنیدن بعضی از مسائل خیلی راهگشا است. همانطور که بایدنی که همیشه ادعا می‌کرد من ایران را چنین می‌کنم، چنان می‌کنم در یک کلمه سوال کردند که الان بهترین وقت ضربه زدن به ایران است ایران ضعیف است، گفت چه کسی گفته که ایران ضعیف است این از زبان فردی که در یک سیستمی بزرگ شده که می‌خواهد بگوید این بزرگ دنیا است این ارباب است و بقیه دنیا رعیتش هستند این حرف را زدن یعنی یک حرف کوچکی نیست. 
آقای رابرت کاپلان یک نویسنده بزرگی است من از نزدیک هم ایشان را دیدم برای نیویورک تامیز، واشنگتن پست می‌نویسد ایشان دو سه روز پیش مصاحبه قشنگی کرده در جمع کسانی که از او سوال می‌کنند، این ایرانی‌ها چرا این قدر مقاوم هستند و چگونه‌اند، ایشان اولین جمله شان خیلی زیباست مردم باید افتخار کنند که از زبان دشمنشان این جور تعریف می‌شوند، می‌گوید به خاطر این است که ایرانی‌ها یک کشور واقعی هستند کشوری که قرن‌ها سابقه تمدنی دارد حالا قیاس می‌کند با کشور‌های اطراف من نمی‌خواهم اسم همسایگان را بیاورم که این‌ها اصلا هویت ندارند به صد سال نمی‌رسند بعد می‌گوید این مردم همیشه در دفاع از سرزمینشان و دفاع از کشورشان حرف اول را زدند و بحث‌های دیگر هم می‌کند و این را می‌گوید که یکی از دلایلش این است که ایرانی‌ها به این راحتی شکست نمی‌خورند، در طول این ۴۴ سال انقلاب شما ببینید ما یک روز توقف در رشد و پیشرفت نداشتیم. 

سوال: همین خودش علت عصبانیت دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران است علیرغم به کارگیری همه ابزار‌ها برای توقف این نظام مردمی، اما می‌بینند که هرچه اتخاذ می‌کنند باز هم پرشتاب و پرقدرت دارند ظاهر می‌شوند در کنار نظام و هم پای نظام هستند، در جایی که احساس خطر می‌کنند پشت ولایت فقیه و پشت نظامشان می‌ایستند.
نوباوه وطن: دقیقا ماجرا این است ما همیشه سابقه تمدنی مان همین را می‌گوید، شما ببینید الان در علوم مختلف این کشوری که رزم آرای خائن در زمان ۲۸ مرداد می‌گوید ایرانی‌ها آفتابه نمی‌توانند بسازند به مصدق می‌گفت شما می‌خواهید جلوی انگلیس بایستید، الان شما صحبت از این می‌کنید که جزو ده کشور علمی دنیا هستیم، ما به لحاظ میانگین جی دی پی یا میانگین دانشجو‌ها و دانش آموزانمان الان در تولید علم جزو کشور‌های اول تا سوم هستیم، ببینید شوخی نیست این کشور از کجا به کجا رسید، در بحث نانو تکنولوژی، در بحث هوافضا، بیوتکنولوژی جزو اول‌های دنیا هستیم الان محصولات شما را کشور مقتدر آلمان اینقدر ادعای صنعتی دارد، ژاپن ببینید این پیشرفت از کجا آمده این در همان روحیه است و این روحیه را غربی‌ها هم می‌فهمند الان شما ببینید حرف‌هایی که البته آقای شریعتمداری توضیح نسبی دادند، چون من آمریکا را می‌شناسم می‌خواهم به مردم عزیز بگویم این نیست که شما فکر کنید یک دفعه فردی به نام آقای ترامپ خلق می‌شود، من شش ماه پیش با شبکه افق مصاحبه کردم گفتم قطعاً ترامپ رئیس جمهور است علتش چیست، دستگاه حاکمیتی آمریکا هم در دوره اولش تصمیمش بر این بود، چون مشکلات اقتصادی دارد در حال افول است خودش هم می‌گوید ما می‌خواهیم اول دنیا باشیم یعنی افول کردیم بعد این فرد فقط شما نگاه کنید حتی تهدیداتش نسبت به دنیا، به کانادا و مکزیک و پاناما اینطور تهدید می‌کند برای چه؟ اینها نیاز است اینها دارند بلوف می‌زنند آمریکا در حال افول است آمریکا نمی‌تواند با کسی بجنگد سیاستش این است که باید آرام بکند و پشت قضیه برود دنبال اهداف اقتصادی خودش، چون آمریکا پول نداشته باشد هیچ چیز نیست حتی تکنولوژی اش به دردش نمی‌خورد ببینید این بحث‌هایی که در مورد مذاکره آقای شریعتمداری اشاره کردند خیلی فراتر از این است، حضرت آقا هم یک جمله کوتاه و خیلی زیبا فرمودند با همین لحنی که بنده عرض می‌کنم، دلیلش چیست؟ جلویش هم می‌گویند تجربه.
 
سوال: با آقای شریعتمداری راجع به این نکته مهم که شما هم الان اشاره کردید صحبت کردیم، یک جمع‌بندی بفرمایید.
 نوباوه وطن: می‌خواهم بگویم انقلاب ما را با این رفرم‌هایی که در سایر کشور‌ها اتفاق افتاده، ایشان صحبت از انقلاب کبیر فرانسه و روسیه کردند هیچ کدام از اینها مبتنی بر ایدئولوژی نبوده حضرت آقا روز مبعث این را اشاره کردند سه محور را گفتند هم دفاع سرزمین، هم هویت ملی و هم ایدئولوژی، چون ایران این سه را با هم دارد و این سه انگیزه را دارد دقیقا همان امام حسین که شما فرمودید، خیلی تراژدی‌های بزرگ در تاریخ بود، چرا امام حسین (ع) مانده، چون انتخابی کرد که با آگاهی بود با انتخاب بود، انقلاب ما هم به همین دلیل شما مطمئن باشید مردم بدانند هیچ آسیبی از این سو به انقلاب نمی‌خورد ولی خودمان از داخل باید بیشتر تحرک داشته باشیم.

سوال: ممنون از شما، ما راجع به ادعا‌های آمریکا صحبت کردیم که چقدر صادقانه است و الان هم داریم دعوت می‌کنیم برای مردم برای این که فردا بیایند برای فردای خودشان، راجع به این موضوع هم بفرمائید آقای شریعتمداری.
شریعتمداری: من دو نمونه می‌گویم، آقای توماس فریدمن که یکی از برجستگان علوم هسته‌ای و از نزدیکان کاخ سفید است چند سال قبل یک مصاحبه‌ای داشتند می‌گفت که مشکل ما با ایران اصلا مسئله هسته‌ای نیست مشکل ما این است که ایران نه فقط بدون رابطه با ما بلکه در حال تخاصم و دشمنی با ما به بزرگترین قدرت علمی و نظامی منطقه تبدیل شده است این یک مشکل، اما در مورد بخش قبلی اشاره کوتاهی بکنم، آقای ریچارد نفیو که به معمار تحریم‌ها معروف است هفته قبل مقاله‌ای دارد خطاب به ترامپ می‌گوید ما برای مقابله با ایران سه گزینه داریم، دقت کنید سه گزینه برای مقابله، گزینه اول گزینه نظامی است حتما نتیجه نمی‌دهد، گزینه دوم حمله به تاسیسات هسته‌ای است آن هم نتیجه نمی‌دهد ضمن این که ایران تاسیسات هسته‌ای اش بومی است دانش را نمی‌شود با بمباران از بین برد، اما در عین حال که ایران هم ساکت نمی‌نشیند و پاسخ‌هایی خواهد داد، می‌گوید تنها راه مقابله با ایران مذاکره است آمریکا می‌گوید تنها راه مقابله، مذاکره است این جا بعضی‌ها می‌گویند که برای رفع مشکلات مذاکره می‌کنیم، اما در مورد این که گفتید ترامپ عوض شده و می‌گوید من بهتر شدم، از کجا می‌گویند؟ همین چند وقت پیش ترامپ نگفت برای دفاع از مردم غزه باید آن‌ها از غزه بروند به مصر یا اردن بروند و زندگی خوبی داشته باشند این همانی است که هزاران تن بمب روی سر مردم غزه ریخته، کدام یکی را می‌خواهیم قبول کنیم و این که فردا بیاییم، فردا آمدن ما در حقیقت دفاع از مردم غزه است، دفاع از خون شهدا است، شما یقین داشته باشید دشمن روی این محاسبه می‌کند هر کس هرگامی که که برمی دارد تیری است که به سمت دشمن شلیک می‌شود و هرگاه این حضور کمرنگ باشد که خوشبختانه تا به حال نبود یعنی ببینید مردم هوشمند هستند موضوعات را از هم تفکیک می‌کنند می‌دانند که مشکلات دارند ولی می‌دانند که مشکلات به انقلابشان ربطی ندارد، ۲۲ بهمن به دفاع از انقلاب می‌آیند، عملکرد‌ها یک حساب جداگانه‌ای دارد این دو را از هم منفک می‌کنند بنابراین طبیعی است که ان شاالله با حضور پررنگ خودشان مثل همیشه زیر بمباران این‌ها آمدند، من یک دفعه آمدم صبح زود بود ۲۲ بهمن قبل از این که برویم تظاهرات آمدم دیدم که یک بقالی بود نزدیک خانه این بقالی، چون خانه اش کرج بود روز‌های تعطیل، تعطیل بود من دیدم باز است گفتم شما مگه کرج نیستید چطور الان باز هستید، گفت راستش از بس که این‌ها گفتند ما می‌زنیم و می‌زنیم، بس که صدام گفته ما بمباران می‌کنیم ما گفتیم یک چراغ هم روشن باشد یک چراغ است و واقعا مردم این گونه به صحنه و به میدان آمدند.