شناسهٔ خبر: 71187926 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استقرار ۵۰ هسته و ۷۸ شرکت پسا رشد فناورانه در استان مرکزی

اراک - ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: ۵۰ هسته و ۷۸ شرکت پسا رشد فناورانه هم‌اکنون در پارک علم و فناوری این استان مستقر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمدعلی داستان روز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر در اراک، با تبریک دهه مبارک فجر، افزود: پارک علم و فناوری استان مرکزی در ۲ دهه گذشته حدود ۷۰۰ هسته فناور تشکیل داده، حدود ۵۰۰ شرکت خارج شده و ۱۲۶ شرکت هم به پسا رشد رسیده‌ است.

وی بیان کرد: در راستای تشکیل هسته فناور در پارک علم و فناوری، افرادی که دارای ایده هستند جمع می‌شوند و یک هسته فناور را تشکیل می‌دهند و تلاش می‌شود تا به شرکت فناور تبدیل شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: یک شرکت فناور می‌تواند سه تا پنج سال در پارک مستقر باشد و بعد باید وارد تجاری‌سازی محصولات شود، سپس به پسا رشد برسد و به شرکت شهرک‌های صنعتی منتقل شوند.

داستان اظهار کرد: افراد می‌توانند در زمینه‌های خلاق، فناورانه و حوزه‌های رسانه و هنر، هسته فناور تشکیل دهند و ایده‌های نوآورانه را رشد و به تجاری‌سازی و درآمد برسند.

وی گفت: پارک علم و فناوری مزیت‌هایی برای شرکت‌های فناور از جمله قانون معافیت مالیاتی دارد تا این شرکت‌ها رشد کنند و دچار چالش‌های مالیاتی نشوند.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: حاکمیت قانون کار مناطق آزاد و ظرفیت شبکه‌سازی، از دیگر مزیت‌ها است.

داستان اظهار کرد: در استان ظرفیت‌های بالایی در عرصه پارک علم و فناوری وجود دارد و با ایجاد ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار فضا، جهش بزرگی در حوزه دانش‌بنیان برداشته است.

وی اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان مرکزی در زمینه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه دوم و در زمینه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان با ۱۸۱ شرکت، رتبه هفتم کشور را دارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: روند جذب و پذیرش ایده و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در این پارک ساده‌سازی شده و بنیاد ملی نخبگان در کنار پارک علم و فناوری حمایت‌های زیادی داشته است.

داستان گفت: بنیاد علوی و بنیاد برکت نیز به شکل ویژه در استان مرکزی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور حمایت دارند.

وی اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان مرکزی در سال جاری ۶۵ میلیارد ریال به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کمک داده و این در حالی است که بنیاد علوی و برکت بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در این راستا کمک داشته‌اند.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: در حال حاضر به شرکت‌های رشد سه میلیون ریال تسهیلات پرداخت می‌شود و می‌توانند تا سه سال تنفس داشته باشد ‌و پس از آن با سود صفر درصد پرداخت کنند.

داستان بیان کرد: بیشتر کمک‌های پارک به شکل وام چهار درصدی است که پنج تا هفت سال باید پرداخت شود..

وی گفت: وضعیت پارک علم و فناوری استان مرکزی به نسبت کشور خوب است، اما وضعیت تا نقطه مطلوب فاصله دارد.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: یک‌هزار و ۱۰۰ متر مربع فضای کارگاهی و ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای آزمایشگاهی در این پارک وجود دارد.

داستان عنوان کرد: طی روزهای آتی عملیات اجرایی ۲ هزار مترمربع کارگاه چند مستاجره آغاز می‌شود که در این راستا ۳۰۰ میلیارد ریال کمک از سوی استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: این طرح مشتمل بر ۱۲ کارگاه است و در مجموع پیش‌بینی شده سه‌هزار و ۶۰۰ متر فضای کارگاهی به پارک و علم و فناوری استان مرکزی اضافه شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: طی فعالیت‌های صورت گرفته ریاست هیات اجرایی منطقه ۲ فناوری کشور به استان مرکزی واگذار شده که شامل استان‌های ایلام، همدان لرستان و مرکزی است.

داستان ادامه داد: بسیاری از مشکلات و معضلات پارک علم و فناوری استان مرکزی تاکنون حل شده و نیاز است برای حل سایر مشکلات، تلاش مضاعفی از سوی دستگاه‌های مختلف صورت گیرد.

۷۰ قطعه زمین در پارک علم و فناوری استان مرکزی آماده واگذاری است

وی گفت: ۷۰ قطعه زمین در پارک علم و فناوری استان مرکزی آماد واگذاری به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان است تا ساخت و ساز شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: آیین‌نامه نحوه این واگذاری به تازگی ابلاغ شده است.

داستان ابلاغ شد: انتظار است مشکل آنتن دهی تلفن به عنوان یک معضل جدی در این پارک‌ حل شود و یک زیرگذر در مسیر دسترسی ایجاد شود.

وی گفت: ۸۰ درصد مشکلات ایجاد زیرگذر در این منطقه حل شده و تنها قدم آخر باقی مانده که انتظار است هرچه سریعتر انجام شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: نخبگان سرمایه‌های اجتماعی کشور هستند و هرگونه حمایت از آنها در راستای حفظ این سرمایه‌ها است.

داستان عنوان کرد: بر اساس مصوبه شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان مرکزی، قسمتی از مرکز ماهور به مجموعه پارک واگذار و تبدیل به مکانی مناسب برای شرکت‌های فناور در حوزه هنر و رسانه شده است.

وی گفت: اعتبار مصوب پارک علم و فناوری استان مرکزی ۳۳۰ میلیارد ریال از محل ملی است که تاکنون ۸۰ درصد آن تخصیص یافته است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: پارک علم و فناوری استان به عنوان دبیرخانه حوزه محیط زیست کشور نیز انتخاب شده و شرکت‌های دانش‌بنیان که توانمندی دارند به صنایع معرفی می‌شوند.

داستان اظهار کرد: طرح دستیار فناور برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در دست اقدام است که به ازای هر ۳۰۰ ساعت، مبالغی در غالب کارورزی به این قشر پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی بیش از ۲۰ میلیون دلار صادرات داشتند و این رقم امسال بیش از این آمار است.