شناسهٔ خبر: 71186599 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

جلالی: گفت‌وگویی میان ایران و آمریکا انجام نشده است

سفیر ایران در روسیه درباره برخی از خبرها در مورد مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا، گفت: همان‌گونه که وزیر امور خارجه ایران گفت، هیچ گفت‌وگویی بین ما و آن‌ها انجام نشده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ در نشستی خبری با عنوان «فصل جدید روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه» به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در محل سفارت ایران در مسکو به شماری از پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های مختلف درباره مهم‌ترین موضوع‌‎های سیاست خارجی ایران پاسخ داد.

تشریح دستاورد‌های اقتصادی سال ۲۰۲۴

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه سال ۲۰۲۵، سال حل‌وفصل مشکلات بانکی، پولی و مالی بین دو کشور است، گفت: بسیاری از بستر‌ها برای گسترش عمیق روابط دور کشور فراهم شده و اراده رهبران دو کشور نیز برای توسعه روابط بالاست.

جلالی گفت: روابط رسانه‌ای دو کشور مهم است، غول رسانه غرب تلاش می‌کند، روایت‌سازی کند که بسیاری از این روایت‌ها دورغین است؛ در این میان باید رسانه‌های دو کشور، روایت‌های صحیحی ارائه کنند.

گفت‌وگویی بین ایران و آمریکا نبوده است

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسش دیگری درباره مذاکرات ایران و آمریکا در دولت ترامپ، گفت: همان‌گونه که وزیر امور خارجه ایران گفت، هیچ گفت‌وگویی بین ما و آن‌ها انجام نشده است.

تاثیر احتمالی دولت جدید آمریکا بر روابط ایران و روسیه

جلالی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر احتمالی دولت جدید آمریکا بر روابط ایران و روسیه، گفت: مطمئن باشید که روابط ایران و روسیه در دوره جدید نیز تعمیق خواهد یافت.

وی گفت: تجربه ایران پس از انقلاب اسلامی را به نوعی شما هم دارید، شما خواستید با غرب همکاری کنید؛ روسیه، چون ملت با اصالتی است، غرب احترامی به استقلال شما نگذاشت؛ ما با روسیه گفتمان مشترک داریم، ما و روسیه ملت با اصالتی هستیم و نه ما و نه روسیه مخالف غرب نیستیم و روابط دو کشور نیز علیه کشور ثالثی نیست، اما روی استقلال و عزتمان پای فشاری می‌کنیم.

همکاری‌های هسته‌ای ایران روسیه

جلالی با بیان اینکه توسعه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در زمینه‌های تولید انرژی، پزشکی هسته‌ای، کشاورزی و تحقیق و توسعه در کلیه حوزه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای یکی از سیاست‌های اصولی کشور است، گفت: تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای، توسعه برنامه‌های تولید رادیو دارو‌های جدید و توسعه برنامه‌های علمی و تحقیقاتی صلح‌آمیز در دستور کار دولت قرار دارد؛ در این راستا همکاری‌های صلح‌آمیز فیمابین ایران و روسیه جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌تواند علاوه بر تامین رفاه و آبادانی برای دو ملت، تاثیرهای به‌سزایی در توسعه روابط دو کشور داشته باشد.

به گفته وی، آغاز مذاکرات قراردادی ۵ مگاوات ظرفیت نیروگاهی بزرگ هسته‌ای و رآکتور‌های کوچک مقیاس جدید که در چهارچوب توافقنامه بین دولت‌ها است، یکی از مواردی است که در این سفر مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

راهگذر شمال - جنوب

سفیر ایران در روسیه با تاکید بر اینکه هدفگذاری ما رسیدن به انتقال ۱۵ میلیون تن کالا از راهگذار شمال - جنوب است، گفت: در حوزه کریدور مشکل در حوزه ریلی رشت آستارا است که توافق نهایی شده است و هماهنگی‌ها بین سه کشور ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان انجام شده و امیدوارم این طرح در سال ۲۰۲۵ آغاز شود.

توسعه روابط با همسایگان

جلالی تاکید کرد: اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط با همسایگان است؛ ما به‌ویژه علاقمند به توسعه همکاری‌ها با کشور برادر و دوست پاکستان هستیم؛ ایران به دلیل موقعیت استراتژیک در حوزه کریدور‌ها حلقه وصل است و ما آماده همکاری با پاکستان هستیم.

وی گفت: همچنین در حوزه انرژی نیز آماده‌ایم انرژی که از روسیه می‌گیریم در اختیار کشور‌های همسایه نیز قرار دهیم.

آینده غزه

سفیر ایران در روسیه درباره آینده غزه، تصریح کرد: راه‌حل برای صلح در منطقه، راه‌حلی نیست که ترامپ و رژیم صهیونیستی می‌دهد؛ ما در فارسی شعری داریم با این مضمون که خون به خون شستن محال آید محال؛ نمی‌شود با کشتار و خون‌ریزی به پیروزی دست یافت؛ حماسه در میانه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تولید شد و رشد کرد.

روابط فرهنگی و گردشگری ایران و روسیه

جلالی با بیان اینکه یکی از ابعاد روابط دو کشور، فرهنگی است، تصریح کرد: اگر روابط سیاسی بر روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور استوار نباشد، پایدار نخواهد ماند؛ خوشبختانه توافقنامه فرهنگی دو کشور در مجالس دو کشور تصویب شده و مبنایی برای این روابط است.

وی اظهار کرد: سال ۲۰۲۵ هفته فرهنگی روسیه در ایران برگزار می‌شود؛ سال گذشته نیز هفته فرهنگی ایران در روسیه برگزار شد؛ می‌دانم در روسیه مسئولان فرهنگی برای حضور فعال در این هفته فرهنگی هستند؛ در حوزه گردشگری نیازمند توسعه روابط گردشگری هستیم، پیش از این رفت‌وآمد‌های مردمی کم بود، اما خوشبختانه در سال گذشته افزایش چشمگیری داشت.

سفیر ایران در روسیه با اشاره به اینکه براساس آمار‌های خود مقام‌های روسی، مقام اول حضور گردشگر در روسیه را چین دارد و ایران در رتبه دوم است، گفت: از نظر گردشگری و اقلیمی ایران و روسیه مکمل هم هستند؛ ایران از سفر تنوع دارد و سفر ارزانی است و در زمستان برای مردم روسیه جنوب ایران مقصد جذابی است و در تابستان گرم، روسیه مقصد جذابی برای گردشگری است.

وی با بیان اینکه روابط گردشگری دو کشور افزایش یافته است، اما هنوز با مطلوب فاصله دارد، تاکید کرد: برای توسعه بیشتر روابط دو کشور در حوزه گردشگری، خوب است روادید گردشگری بین دو کشور لغو شود.

انتهای پیام/