به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی در گزارش تحلیلی که به بهانه رونمایی از یک شهر موشکی دیگر ایران منتشر کرد، آورده است طی دهه گذشته، تواناییهای موشکی تهران بهشدت توسعه یافته و در حال حاضر، زرادخانه تسلیحاتی ایران شامل موشکهای بالستیک دقیق، پهپادها و موشکهای کروز است.
«مایا کارلین» کارشناس حوزه امنیت ملی در این موسسه خاطر نشان کرد که حملات هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ نشان داد سپاه پاسداران مجموعهای گسترده از موشکهای بالستیک و کروز در اختیار دارد؛ دوربردترین موشکهای ایران قادرند اهدافی را تا فاصله ۲ هزار کیلومتری (۱,۲۴۰ مایل) هدف قرار دهند.
این مرکز پژوهشی آمریکایی مدعی است: هرچند تهران در حال حاضر موشکهای قارهپیما (ICBM) که توانایی حمله به اهداف بسیار دورتر را داشته باشند، در اختیار ندارد، اما بهوضوح در تلاش برای توسعه آنها است. اوایل این ماه، ایران یک موشک کروز ضدکشتی با برد یک هزار مایل آزمایش کرد. قابلیت فوق به ایران این امکان را میدهد که ناوهای جنگی آمریکا را در دریای عمان و خلیج فارس هدف قرار دهد.
بخش دیگر این تحلیل عنوان می دارد که تنگه هرمز به عنوان آبراهی کلیدی که سالانه نزدیک به یکپنجم نفت جهان از آن عبور میکند، از طریق موشکها یا از طریق تاکتیکهای نامتقارن مانند استفاده از قایقهای تندرو در تیررس ایران قرار دارد.
در پایان گزارش تصریح شده است: با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در منطقه، تواناییهای موشکی رو به رشد تهران، چالشهای بیشتری را برای اسرائیل و ایالات متحده به همراه دارد.