شناسهٔ خبر: 71184354 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

افتتاح جشنواره تجسمی فجر در شیراز/ صلح، دوستی و جوان‌گرایی رویکرد جشنواره است

کلهرنیا از افتتاح هفدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر در شیراز خبر داد و گفت: صلح، دوستی، گفت‌وگو، استعدادیابی و جوان‌گرایی رویکرد جشنواره است که نسبت به تمام ادوار جشنواره تفاوت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور بهرام کلهرنیا دبیرکل جشنواره، امیر راد دبیر هنری جشنواره و جعفر واحدی دبیر اجرایی جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

افتتاح جشنواره تجسمی فجر در شیراز/ صلح، دوستی و جوان‌گرایی رویکرد جشنواره است

بهرام کلهرنیا دبیرکل جشنواره با بیان اینکه رکورد اتفاقات مختلف در جشنواره امسال شکسته خواهد شد و با وجود زمان کم هیچ کم‌کاری را نکرده‌ایم، اظهار داشت: در سطح دنیا آثار هنری را نگاه‌های متفاوتی ارزیابی می‌شود لذا ما باید سنجه‌های دیگری را باید برای ارزیابی آثار هنری درنظر بگیریم.

دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر از افتتاح هفدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر در شیراز خبر داد و گفت: صلح، دوستی، گفت‌وگو، استعدادیابی و جوان‌گرایی رویکرد جشنواره است که نسبت به تمام ادوار جشنواره تفاوت دارد.

وی با بیان اینکه درباره جوان‌گرایی و حمایت از جوان‌ها آرزوهایمان را به زبان می‌آوریم و در راستای تحقق آن‌ها قدم برمی‌داریم، گفت: ما بخاطر حمایت معاونت هنری وزارت و ارشاد اسلامی جراعت دست به اتفاقات جدید بزنیم؛ به ما ور این جشنواره این فرصت داده شده است تا دیگرگون فکر کنیم و از ارزوی‌های امروز حرف بزنیم؛ وقتی از استعدادیابی حرف می‌زنیم، باید یک سازوکار فراهم شود تا عنوان بورس‌ها و نمایشگاه‌ها برای نمایش و خرید از آثار و افراد فراهم شود. 

کلهرنیا با بیان اینکه برای اولین‌بار آکادمی جشنواره فجر را امیدواریم ایجاد کنیم، گفت: در این آکادمی زمینه حمایت مستمر از هنرمندان و آثار هنری را فراهم می‌کنیم که این اتفاق تعهد بزرگی را می‌طلبد. 

دبیرکل جشنواره هفدهم تجسمی فجر به حضور هنرمندان و انجمن‌ها و تشکل‌های هنری در این جشنواره پرداخت  و عنوان کرد: روز اول با شرط اینکه تشکل‌ها و انجمن‌های هنری در کنار جشنواره حضور داشته باشند، این مسئولیت را قبول کردم؛ چراکه معتقدم آنها هستند که به مسائل جشنواره آگاه هستند.

وی تصریح کرد: در واقع مسئولان جشنواره به این فکر نکردند که جریان اقتصادی با حضور هنرمندان سرشناس در جشنواره فجر شکل می‌گیرد اما ما در این دوره کوشیدیم برای این امر راه حل درست را پیدا کنیم.

دبیرکل جشنواره تجسمی با بیان اینکه توان جشنواره محدود است، گفت: گروهی از هنرمندان پذیرفتند که بیایند و گروهی به من اعتراض کردند و گروهی هم نپذیرفتند. این جشنواره فرصتی برای گفتگو است و همه حق دارند اعتراض و حرف خود را بیان کنند. قبلاً هم عرض کرده بودم که جشنواره تجسمی فجر در بین هنرمندان جا نیفتاده است.

 وی از تلاش برای شکل‌گیری کاخ هنرهای تجسمی خبرداد و افزود: در این ارتباط از آقای رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ تقاضا داریم که زمینی به نام جشن فجر برای حضور انجمن‌ها و تشکل‌ها پیش‌بینی شود و در اختیار مجموعه قرار بگیرد.

کلهرنیا از ایجاد مرکز آکادمی جشنواره خبر داد و عنوان کرد: هنرمندان زیادی هستند که حرفی برای گفتن دارند که باید فرصت بروز داشته باشند و برای دیگرگونی و پیشرفت پرسش کنند.

وی اظهار داشت: ما داوری در جشنواره نداریم چون ارزش‌گذاری آدم‌ها را نخواهیم داشت، چراکه همه عزیزانی که در فجر شرکت می‌کنند، حقوق برابر دارند. ما همه معلم هستیم و می‌کوشیم آثار را به لحاظ کیفی بررسی کنیم نه به این لحاظ که چه کسی برتر است. در این دوره تلاش کردیم آثاری روی دیوار بروند که لازمه این منظور، کیفیت آثار است.

کلهرنیا تصریح کرد: در واقع ما نمی‌کوشیم هنرمندان را در مقابل هم قرار دهیم بلکه به برابری عدالت و شرف اعتقاد داریم. دوستان دوره‌های قبل باید پاسخ بدهند که بر چه اساسی برگزیدگان را انتخاب کردند وقتی پروتکل‌های دقیقی برای سنجش نداشته‌اند.

در ادامه نشست، جعفر واحدی دبیر اجرایی جشنواره تجسمی فجر و مدیر موسسه هنرهای معاصر در پاسخ به پرسشی درباره محل دائمی بزای جشنواره و بودجه جشنواره هفدهم گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی ما محل برگزاری جشنواره است و اصولاً بحث پول مساله دوم ما بوده است‌. موضوع محل دائمی جشنواره‌ها هر سال برای ما مشکل‌ساز است و سبب می‌شود زمان ما اتلاف و هزینه زیادی از ما کسر شود. این موضوع امسال هم خیلی برای ما چالش داشته و به همین دلیل برای اختصاص مکان‌هایی برای جشنواره با سازمان زیباسازی صحبت‌هایی شده است.

وی با بیان اینکه بودجه جشنواره ۱۷ میلیارد بودجه پیش‌بینی شده است که تا ۷۵ درصد آن محقق شده است، ادامه داد: هدف‌گذاری ما رقم بیشتری است و تا محقق نشود نمی‌توانیم همه کارها را به سرانجام برسانیم. در واقع بودجه ایده آل ما برای برگزاری جشنواره تجسمی فجر بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان است.

انتهای پیام/ 121