به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمد امین ناجی روز سهشنبه در چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام (سینوو) که به میزبانی دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است، گفت: اکنون شاهد گسست آموزشی و پژوهشی در برخی کشورها اعم از اسلامی، غیر اسلامی و توسعهیافته هستیم که لازم است این گسست جبران شود و دانشگاه پیام نور در پرتو هماهنگی و همکاری این شبکه مجازی میتوانند با ارائه دورههای تخصصی مهارتی کاربردی و فعالیتهای پژوهشی مشترک به این تهدید، پاسخ داده و این شکاف را کمتر کرده و زمینهساز پرورش نیروی انسانی متخصص و ماهر باشد.
وی افزود: جهان امروز به سرعت در حال دگرگونی و تحولات علمی و پژوهشی است و این تحولات در فضای مجازی هم قابل توجه است، استادان و دانشجویان با مشارکت موثر در آموزش، جریان آموختن را استمرار دادند و ضرورت بهرهگیری از ابزارهای نوین را اثبات کردند اما اکنون با پایداری ابزارهای گوناگون متکی بر هوش مصنوعی و شبکههای اجتماعی در عین سرعت انتقال دادهها و اطلاعات لازم است صحت و قوت مطالب را مورد توجه قرار داد.
رئیس دانشگاه پیام نور ادامه داد: در این میان، پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی ایران و بیش از ۳۵ سال سابقه در دوران پر افتخار جمهوری اسلامی ایران، ضمن پذیرش سالانه ۱۰۰ هزار نفر دانشجو، میزبانی ۴۳۰ هزار دانشجو و بیش از ۲ میلیون دانشآموخته با بهرهمندی از فراتر از سه هزار عنوان کتاب درسی در جریان اجرای عدالت آموزشی در مناطق مختلف کشور، ضمن حفظ انسجام خانوادگی بدون دخالت عنصر مهاجرت، نقش مهم و پرثمری را ایفا کرده است.
ناجی افزود: دانشگاه پیام نور برای آموزش دانشجویان از توانمندی بیش از سه هزار عضو هیات علمی خود بهرهمند است که ۸۶ نفر از آنان در مرتبه علمی استاد تمام و ۴۳۱ نفر در مرتبه دانشیاری هستند و در همه مقاطع سهگانه دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در رشتههای مختلف به آموزش پژوهش و فعالیتهای فناورانه و اجتماعی تمرکز و اشتغال دارند.
وی اضافه کرد: مفتخریم که اعلام کنیم در پیام نور، نظام هماهنگ آموزش و ارزشیابی آموزشی متحد و یکپارچه جریان دارد و این دانشگاه برای انتشار یافتههای پژوهشی اساتید و دانشجویان علاوه بر نشریات ملی و بینالمللی سایر موسسات آموزشی از ۳۴ مجله علمی خود نیز بهرهمند است و از محققان سایر موسسات برای انتشار آثار پژوهشی دعوت میکند.
به گزارش ایرنا، چهارمین مجمع عمومی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام (سینوو) و نمایشگاه همکاریهای علمی و فناوری پیام نور با حضور نخبگان، دانشمندان، روسا و نمایندگان عالی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی از کشورهای اسلامی در دانشگاه پیام نور گشایش یافت.
چهارمین مجمع عمومی سینوو، امروز دوشنبه با حضور نمایندگان ۳۵ دانشگاه از کشورهای اندونزی، مالزی، تایلند، بنگلادش، هند، پاکستان، افغانستان، ترکیه، سوریه، لبنان، اردن، کویت، امارات، عمان، گابن، اوگاندا، بورکینافاسو، مالی، تونس، چاد، ساحل عاج، تانزانیا، نروژ و پاناما و شماری از نمایندگان دانشگاهها و موسسات آموزشعالی ایران آغاز به کار کرد.
آیتالله محسن قمی معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، پروفسور محمد اقبال چودهری هماهنگکننده کامستک (کمیته وزارتی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) از مهمانان ویژه این مراسم هستند.
گفتوگو پیرامون سازوکار پشتیبانی سینوو از برنامههای آموزشی، پژوهشی و زیرساختی برای دانشگاههای کشورهای کمبرخوردار جهان اسلام، ارائه فلوشیپ برای تحصیل مجازی به ۵۰۰ دانشجوی فلسطینی، تامین نیازمندیهای آموزشی و پژوهشی دانشگاههای عضو سینوو، بهرهمندی از ظرفیتهای انجمنهای علوم پزشکی و غیرپزشکی و شرکتهای دانشبنیان برای تولید علم، میزبانی از نخستین المپیاد هوش مصنوعی و نخستین المپیاد ورزشی جهان اسلام و ایجاد نشریات علمی کشورهای اسلامی از جمله برنامههای پیشبینیشده برای این رویداد است.
دانشگاههای مجازی جهان اسلام (سینوو) یک شبکه بینالمللی آموزشی، پژوهشی، دانشبنیان و فناوری وابسته به کمیته وزارتی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) است که وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری جمهوری اسلامی ایران میزبانی از آن را بر عهده دارد.
سینوو با آرمان ایجاد عدالت آموزشی، پایگاهی برای گسترش آموزش همگانی بر پایه فناوری هوشمند و برخط است که با شبکهسازی ظرفیتها، از نیروی آموزش، پژوهش، نوآوری و فناوری در راستای رویکرد کمک به توانمندسازی و پیشرفت کشورهای جهان اسلام بهره میگیرد.