به گزارش ایرنا از اعلام روز سهشنبه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در جریان بازدید سفیر سوئیس به سابقه همکاریهای ۲ کشور در حوزه مدیریت بحران اشاره کرد.
علی نصیری گفت: موضوع همکاریهای متقابل سازمان با مجامع بینالمللی سابقهای به قدمت این سازمان دارد و بسیاری از اقدامات از طریق همکاریهای مشترک آغاز شده و اکنون نیز به صورت همکاری متقابل در حال پیشرفت است.
وی ضمن دعوت سفیر سوئیس به بازدید از پایگاههای مدیریت بحران به بخشی از امکانات تهران برای مقابله با شرایط اضطراری و سوابق طولانی همکاریهای مشترک بینالمللی دو کشور اشاره کرد و افزود: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یک تجربه موفق همکاری با کشور سوئیس دارد که مربوط به راهاندازی گروههای دوام است.
به گفته نصیری، این اعضای این گروهها طی سه سال گذشته از ۱۴ هزار نفر به بیش از ۵۰ هزار داوطلب ارتقا پیدا کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این داوطلبان عمومی، ما ده رسته تخصصی هم برای داوطلبان تعریف کردهایم و آمادگی داریم تجربیات خود در این زمینه را به همراه تجربیات عملیاتی و آموزشی در اختیار دیگر کشورها قرار دهیم و از تجربیات مشترک خود با کشور سوئیس نیز در زمینههای مشترک و این همکاری متقابل را در حوزه مدیریت بحران توسعه دهیم.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه با اشاره به مخاطرات ۱۴ گانه تهران از زلزله، سیل، حریق، آلودگی هوا، طوفان، خشکسالی، زمینلغزش و فرونشست به عنوان بخشی از این مخاطرات نام برد.
نصیری ضمن تشریح وضعیت احتمالی بعد از وقوع زلزله به بررسی اقدامات انجام گرفته در حوزه کرونا، ساختار ستاد مدیریت بحران تهران، اقدامات انجام گرفته در قالب فعالیت قرارگاه کالبدی کلانشهر تهران برای افزایش ایمنی، ایمنسازی گودهای رها شده، ارزیابی ایمنی یکپارچه ساختمانهای مهم و بلندمرتبه، عملیات بهسازی در ۶۶ پل اولویتدار، توسعه شبکه شتابنگاری و لرزهنگاری، ارتقای تابآوری کلانشهر تهران از طریق مقاومسازی لرزهای، برنامه فروریزش، مدیریت مخاطرات هواشناختی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران و راهاندازی دبیرخانه HSE پرداخت.
توجه به حوادث خرد در سطح شهر، تدوین نظامنامه HSE شهرداری تهران، پایش وضعیت ایمنی جرثقیلهای برجی، تدوین و بازنگری دستورالعملهای HSE شهرداری تهران، تمرینهای عملیاتی و دورمیزی، برنامه اختصاصی مدیریت تجمعات انبوه، استانهای معین، قطبهای امدادی پنجگانه، برنامه تغذیه اضطراری، آموزش همگانی و آموزش گروههای دوام موضوعات دیگری بود که رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره آنها توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه این جلسه سفیر سوئیس در ایران ضمن تشکر از گزارش ارائه شده با بیان اینکه اقدامات انجام گرفته در تهران در حوزه مدیریت بحران عالی و فراتر از تصور او بوده از نتایج مثبت اجرای پروژه راهاندازی گروههای دوام به عنوان یک تجربه مشترک ابراز خوشحالی کرد.
نادین الیویری لوزانو یادآور شد: ما همواره آماده همکاری در حوزه های مطرح شده و حوزههایی هستیم که ظرفیتش را داریم، باید نیازهای شما را بشناسیم و از تشکیل کارگروه مشترک در زمینه انتقال تجربیات مشترک در حوزه مدیریت بحران هم استقبال میکنم.