شناسهٔ خبر: 71187659 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مرکزی یکی از ۵ استان برتر کشور در حوزه تاریخ و فرهنگ اعلام شد

اراک- ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: این استان با پیشینه‌ای غنی و آثار تاریخی فراوان، به‌عنوان یکی از پنج استان برتر کشور در حوزه تاریخ و فرهنگ شناخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود مرادی‌نراقی روز سه‌شنبه در نشست خبری، افزود: این استان با داشتن شهرهایی چون اراک، خمین و محلات، نه تنها کانون تحول تاریخی ایران است بلکه مهد بسیاری از تمدن‌ها و شخصیت‌های بزرگ در تاریخ کشور نیز به شمار می‌رود و از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی این استان می‌توان به آثار باستانی، بناهای تاریخی و میراث ناملموس اشاره کرد که همواره محققان و گردشگران را به خود جذب می‌کند.

وی ادامه داد: تصمیم کلان در مدیریت کشوری موجب شده تا ظرفیت گردشگری استان مرکزی دیده نشود اما اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای معرفی هرچه بیشتر این ظرفیت‌ها برنامه‌های مدونی تدوین کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: برخی کشورها با جعل تاریخ به جذب گردشگری می‌پردازند اما استان مرکزی با داشتن ظرفیت گردشگری گوناگون در این حوزه منحصر به فرد است و اگر کوتاهی انجام شده با همکاری رسانه‌های استان، معرفی ظرفیت استان صورت گیرد.

مرادی نراقی ادامه داد: علت اینکه ظرفیت گردشگری استان معرفی نشده، نگاه ویژه به صنعت استان بوده است.

وی بیان کرد: برای آنکه زیرساخت‌ها توسعه یابد، باید نگاه مدیران استانی تغییر کند تا ظرفیت گردشگری، برجسته شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: در سیاست کلان ضروری است تا مدیران استانی در فصل بودجه‌ریزی، میراث فرهنگی را تقویت کنند.

مرادی‌نراقی، درباره توسعه گردشگری در حوزه روستایی نیز گفت: در سیاست‌های محلی، لازم است تا با آموزش دهیاران، ظرفیت گردشگری استان افزایش داده شود.

وی با اشاره به موانع گردشگری در استان مرکزی تاکید کرد: خودتحقیری گردشگری در جای جای استان مرکزی باید رفع شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

مرادی نراقی اضافه کرد: شهر اراک نیازمند، واحدهای بوم گردی نیست اما در اطراف اراک لازم است بومگردی در مناطق روستاهایی توسعه یابد.

وی درباره ساخت برج شیشه‌ در اراک گفت: یکی از بناهایی که از قبل در اراک بوده همین مجموعه است که زمین آن در اختیار نیروی انتظامی است و این ملک خریداری و میراث به عنوان پروژه فرهنگی، ساخت خانه موسیقی و نگارخانه را در آن پیش‌بینی کرده است.

وی درباره مرمت و نوسازی خانه تاریخی میرزا علی طراخوری مقدم در اراک افزود : بخشی از این خانه، تاریخی محسوب نمی‌شود و میراث فرهنگی اجازه نوسازی و بازسازی در این بخش را ندارد اما بخش تاریخی آن در دستور کار مرمت قرار دارد.

افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری استان مرکزی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: سرمایه‌گذاری در ابعاد بزرگ و کوچک مقیاس در استان درحال انجام است که نمونه بزرگ مقیاس آن در ساوه با ۷۰۰ هزار میلیارد ریال در دستور کار است.

مرادی‌نراقی اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه میراث فرهنگی با موانعی مانند تامین آب، برق و زیست محیطی مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: برای تامین منابع تسهیلاتی در حوزه گردشگری کمبود وجود دارد و برخی طرح‌های گردشگری استان به علت افزایش نرخ تورم با مشکل مواجه شده‌اند.

بیمه ۱۸۵ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان مرکزی

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: این تعداد بیمه شده از ظرفیت سال‌های گذشته هستند که در فهرست بیمه هنرمندان استان قرار گرفتند.

الهام سیمایی افزود: افراد مشمول بیمه به سازمان تامین اجتماعی، معرفی و مطابق سهمیه، بیمه هنرمندان قطعی می‌شود.

وی بیان کرد: کم‌توجهی برخی هنرمندان و نداشتن همکاری با این اداره کل، موجب شده تا سهمیه بیمه هنرمندان صنایع دستی، سوخت شود.

بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، سیاحتی، مذهبی و فرهنگی در استان شناسایی شده که ۸۸۲ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.