اجرای چند دور از تبادل اسیران در چارچوب توافق آتشبس غزه، بار دیگر موضوع آزار و شکنجه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی را به کانون بحثهای حقوق بشری و وضعیت فاجعهبار زندانهای این رژیم آورد.
علائم شکنجه و گرسنگی در اسیران فلسطینی آزادشده
وضعیت بد اسیران فلسطینی پس از آزادی، منعکسکننده شرایط وحشتناکی است که آنها در حبس تحمل کردند؛ به گفته اسیران فلسطینی آزادشده، شکنجه، بدرفتاری و آزارهای تحقیرآمیز روحی و روانی که تا آخرین لحظه ادامه داشت.
بیشتر اسیران فلسطینی در وضعیت جدی سلامتی هستند و هر یک از آنها چندین کیلوگرم وزن خود را به دلیل تحمیل عامدانه گرسنگی از دست دادهاند.
بسیاری از اسیران فلسطینی پس از آزادی، نیاز به انتقال فوری به بیمارستان برای معاینات پزشکی حیاتی داشتند؛ یکی از این اسیران پس از محرومیت از درمان در حین حبس، آینده نامشخصی را در پیش دارد.
این موارد نشان میدهند که رژیم صهیونیستی چگونه زندانهای خود را به شکنجه گاههای نهادینهشده برای اسیران فلسطینی، تبدیل کرده است.
به گزارش الجزیره، انجمن اسیران فلسطینی درپی انجام دور چهارم تبادل اسیران میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که دهها فلسطینی آزادشده از زندانهای رژیم صهیونیستی نشانههایی از شکنجه و گرسنگی دارند.
با انجام هر دور از توافق تبادل اسیران، واقعیت جنایتهای انجامشده علیه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی خود را نمایان میکند.
روایت اسیران فلسطینی آزادشده از دوران حبس
یکی از اسیران فلسطینی آزادشده گفت: ما طی ۱۵ ماه گذشته در معرض وحشیانهترین شکنجهها بودیم؛ اسرائیلیها با ما رفتارهای غیرانسانی داشتند.
یک اسیر فلسطینی تازه آزادشده گفت که یک روز پیش از تاریخ آزادی، نیروهای صهیونیست اسیران فلسطینی را مجبور به تراشیدن موهای سرشان کردند و ممانعت وی از این اقدام سبب ضربوشتمش شد.
وی با بیان اینکه اسیران فلسطینی شرایط بسیار سختی را در زندانهای رژیم صهیونیستی تحمل میکنند، اظهار کرد: شدیدترین شکنجهها، بدرفتاریها و رفتارهای تحقیرآمیز تا لحظه آخر با ما انجام میشد؛ گاهی اوقات به ما دستور میدادند که چهار دست و پا راه برویم.
این اسیر فلسطینی آزادشده همچنین گفت: ما از حقوق اولیه مانند دسترسی به آب محروم بودیم.
اسیر فلسطینی تازه آزادشدهای که از سال ۲۰۰۰ پشت میلههای زندان بود و به حبس ابد محکوم شده بود، گفت: آنها حتی در ساعات پایانی آزادی نیز با اعصاب ما بازی کردند.
وی گفت: براساس برنامهریزی، اسیران فلسطینی که باید آزاد میشدند، در زندان عوفر جمع شده بودند، اما تاریخ و زمان درست آزادی را نمیگفتند.
این اسیر فلسطینی آزادشده با اشاره به تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه اسیران فلسطینی طی ۱۶ ماه گذشته، گفت: گرسنگی، شکنجه، آزارواذیت، ضربوشتم و خوابیدن در سرما مجازاتی معمول بود.
یک اسیر فلسطینی آزادشده اهل کرانه باختری هم گفت: همه اسیران فلسطینی در زندانها بهویژه از سوءتغذیه و ضرب و شتم رنج میبردند.
واکنشها به جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه اسیران فلسطینی
پررنگ شدن موضوع شکنجه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی درپی آزادی برخی از آنها، نهادها، سازمانها و گروههای حقوق بشری متعددی به این موضوع واکنش نشان دادند.
آلبانیز در واکنش به انتشار تصاویری از وضعیت جسمانی اسیران آزادشده فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی، گفت: چندین دهه حبس وحشیانه دستهجمعی فلسطینیها تحت آپارتاید اسرائیل کاملا مستند است.
این یکی از جرایمی است که ماهیت گسترده و نظاممند دارد و دیوان بینالمللی کیفری (ICC) باید تاکنون آن را بررسی میکرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل ابراز امیدواری کرد که دادگاههای داخلی کشورها در حمایت از عدالت بینالمللی اقدام کنند.
کارکنان صلیب سرخ از نحوه برخورد سرویس زندانهای رژیم صهیونیستی با اسیران فلسطینی بهویژه اسیران فلسطینی آزادشده از زندان کتزیوت ابراز خشم کردند.
نهادها و سازمانهای حقوق بشری تاکید دارند که برای پایان دادن به جنایتهای نظاممند و فراگیر رژیم صهیونیستی در قتل، شکنجه و دیگر تخلفات شدید علیه اسیران فلسطینی، همه کشورها و سازمانهای بینالمللی ذیربط باید سریع و با قدرت وارد عمل شوند.
ضمن اینکه، سازمانهای داخلی و بینالمللی درگیر باید فورا اجازه ملاقات با بازداشتشدگان و داشتن وکیل را داشته باشند؛ علاوه بر این، رژیم صهیونیستی باید برای پایان دادن به انواع بازداشتهای خودسرانه، ازجمله بازداشت اداری که نقض آشکار حقوق اساسی بشر و مظهر سیاست سرکوبگرانه برای تضعیف اراده و انسجام اجتماعی مردم فلسطین و در عین حال سلب حقوق قانونی آنهاست، تحت فشار قرار گیرد؛ نهادها و سازمانهای حقوق بشری همچنین بر انجام کلیه اقدامهای قانونی لازم برای تعقیب و محاکمه مقامهای صهیونیست مسئول جنایتهای انجامشده علیه اسیران فلسطینی، انجام شود.
همه کشورها نیز باید به دیوان بینالمللی کیفری برای رسیدگی به این جنایتها کمک کنند.
زنده در گور
ناظر حقوق بشری اروپا و مدیترانه (یورو مد) در گزارشی به نقل از تیم میدانی خود آورده است که رژیم صهیونیستی علاوه بر اجبار اسیران فلسطینی به پوشیدن لباسهای زندان و ضربوشتم و خشونت قبل و در حین سوارشدن در اتوبوس، برای پایین آوردن روحیه اسیران فلسطینی، در اقدامی عامدانه تحقیرآمیز بسیاری از آنها را مجبور به تراشیدن موی سرشان کردند.
در این گزارش آمده است: تمامی اسیران فلسطینی تحت شرایط هولناکی که نظامیان اسرائیلی ایجاد کرده بودند، آزاد شدند.
یورومد در تجزیه و تحلیل خود از اظهارات اسیران فلسطینی آزادشده، با تاکید بر این نکته که شرایط درون زندانهای رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه به شدت وخیم شد، به این نتیجه رسید که اداره زندانهای رژیم صهیونیستی فراتر از شرایط تحت بازداشت بوده و به یک سیاست انتقامجویانه نظاممند علیه تمامی اسیران فلسطینی تبدیل شده است.
اسیران فلسطینی تحت شکنجه شدید، گرسنگی عمدی و سلولهای انفرادی طولانی مدت بهعنوان بخشی از اقدامهای تنبیهی قرار گرفتند که به طرز وحشیانهای پس از جنگ غزه در تلاش برای مجازات آنها به دلیل فلسطینی بودنشان، تشدید شد.
در عین حال، نظامیان رژیم صهیونیستی ضمن شکنجه و ضربوشتم اسیران فلسطینی در ساعات پیش از آزادی، آنها را قبل از آزاد کردن مدتها با دستان بسته در اتوبوسها نگه داشته و مورد تمسخر و فحاشی قرار دادند.
ناظر حقوق بشر اروپا و مدیترانه با در نظر داشتن اظهارات اسیران فلسطینی آزادشده درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی در دوران حبس و پس از آن، اعلام کرد که اقدامهای انجام شده علیه این افراد نقض آشکار حقوق بشر، حقوق زندانیان و بازداشتشدگان است که در قوانین بینالمللی تضمین شده است.
رژیم صهیونیستی در زندانهای خود از سوءاستفاده، تحقیر، گرسنگی و شکنجه نظاممند هم در دوران حبس و هم پس از آن استفاده کرده است.
این نهاد حقوق بشری هشدار داد که جنایتهای صورتگرفته فقط به جسم اسیران فلسینی آسیب نزده، بلکه اثرهای روانی و روحی وحشتناکی بر اسیران فلسطینی داشته است که سبب تشدید رنج و در نهایت وخامت اوضاع روانی آنها شده است.
یورو مد، ضمن توصیف زندانهای رژیم صهیونیستی بهعنوان گوری برای زندهها، از شواهد متعدد و آشکار درباره سیاست رژیم صهیونیستی خبر داد که ناقض مقررات بینالمللی بشردوستانه است؛ رژیم صهیونیستی با نقض قانون و استانداردهای حقوق بشر به دنبال از بین بردن اراده مردم فلسطین و قرار دادن آنها در معرض بیشترین رنج و تحقیر ممکن است.
- بیشتر بخوانید:
- شکنجه نظاممند اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
- شهادت ۶۸ اسیر فلسطینی بر اثر شکنجه یا سهلانگاری پزشکی در زندانهای رژیم صهیونیستی
- شرایط وخیم اسیران فلسطینی در زندان رامون رژیم صهیونیستی
واکنش نهادهای فلسطینی به جنایت علیه اسیران در زندانهای رژیم صهیونیستی
به گزارش سیانان، جنبش مقاومتی فلسطینی حماس از سوءاستفاده از اسیران فلسطینی آزادشده از زندانهای رژیم صهیونیستی خبر داد.
جنبش مقاومتی فلسطینی حماس در این باره گفت: آزار و شکنجههایی که اسیران فلسطینی تحمل کردند، زشتی آنچه در زندانهای اسرائیل بر اسیران فلسطینی میگذرد، آشکار کرد.
در بیانیه این جنبش مقاومتی آمده است که مقاومت فلسطین با وجود شرایط هولناک غزه ازجمله بمبارانهای بیامان رژیم صهیونیستی و حملههای مداوم منجر به قتلعام بیش از ۴۷ هزار نفر در منطقه تحت محاصره، در ارائه مراقبتهای بهداشتی لازم به زندانیان صهیونیست کوتاهی نکرد.
در این بیانیه آمده است: وضعیت خوب جسمی و روحی زندانیان دشمن، ارزشهای مقاومت و تعهد اخلاقی ما را نسبت به اسیران ثابت میکند، در حالی که اشغالگران جنایتکار فجیعترین تخلفات را در زندانها علیه اسیران ما انجام میدهد.
انجمن اسیران فلسطینی نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که تشدید حجم و سطح جنایتهایی مانند تحمیل گرسنگی، جرایم پزشکی نظاممند، بیتوجهی به بیمارهای پوستی و ضربوشتم در زندانهای رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ این رژیم علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) افزایش یافته است.
براساس این بیانیه، اسیران فلسطینی آزادشده میگویند که شکنجه و ضربوشتم آنها روزها ادامه داشت و در برخی از موارد به شکستگی دندهها منجر میشد.
انجمن اسیران فلسطینی در بیانیه خود تاکید کرد: اشغالگران، تروریسم را علیه اسیران فلسطینی آزادشده و خانوادههای آنها سازماندهی کردهاند؛ اسیران فلسطینی آزادشده و خانوادههایشان در صورت برگزاری جشن آزادی، به مرگ تهدید شدهاند.
استفاده از مجازات حبس بخش از کارزار جنایت جنگی علیه فلسطینیها
جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه اسیران فلسطینی بخشی از کارزار جنایت جنگی و. جنایت علیه بشریت این رژیم بهویژه علیه غزه محسوب میشود.
این جنایتها همچنین، در چارچوب اقدام برای نسلکشی علیه مردم فلسطین در نوار غزه قابل بررسی هستند، جایی که رژیم صهیونیستی به روشی نظاممند و وحشیانه با هدف ریشهکن کردن مردم فلسطین بهعنوان یک گروه، ازجمله از طریق تجاوز، شکنجه و دیگر اشکال خشونت مشغول انجام جنایت است.
انتهای پیام/