شناسهٔ خبر: 71180301 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

شورای حقوق بشر سازمان ملل و آنروا هدف تصمیمات جنجالی ترامپ

یک مقام کاخ سفید اعلام کرد، انتظار می‌رود دونالد ترامپ امروز (سه‌شنبه) تعامل آمریکا با شورای حقوق بشر سازمان ملل را متوقف کند و به توقف کمک‌های مالی به آژانس امدادرسان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) ادامه دهد.

صاحب‌خبر -
شورای حقوق بشر سازمان ملل و آنروا هدف تصمیمات جنجالی ترامپ
کد خبر: 698079
|
۱۴۰۳/۱۱/۱۶ ۱۰:۰۵:۵۹

 این اقدامات با دیدار امروز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن همزمانی دارد؛ در ضمن نتانیاهو مدت‌هاست که آژانس آنروا را به داشتن رویکردی ضد اسرائیلی و دخالت کارمندانش در فعالیت‌هایی علیه اسرائیل متهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ترامپ که در دوره اول ریاست خود بودجه آنروا را قطع کرده بود اکنون ارزش آن را زیر سوال برده و می‌گوید، فلسطینی‌ها باید مذاکرات صلح را با اسرائیل از سر بگیرند و همچنین در ادامه خواستار ایجاد اصلاحات شد.

ترامپ همچنین در دور اول ریاست جمهوری خود از شورای ۴۷ عضوی حقوق بشر سازمان ملل خارج شد و علت این کار را رویکرد و جهت گیری این نهاد حقوق بشری علیه اسرائیل و نبود اصلاحات در این نهاد اعلام کرده بود.

آمریکا در حال حاضر عضوی از این نهاد حقوق بشری مستقر در ژنو نیست.

یک کارگروه شورای حقوق بشر قرار است در ماه اوت سوابق حقوق بشری ایالات متحده را بررسی کند؛ فرآیندی که همه کشورها هر چند سال یک بار تحت نظارت آن قرار می‌گیرند. با اینکه شورا هیچ قدرت الزام آور قانونی ندارد، بحث‌های آن دارای رویکردی سیاسی است و انتقاد می‌تواند فشار جهانی را بر دولت‌ها برای تغییر مسیر افزایش دهد.

ترامپ از زمان ورود مجدد به کاخ سفید، دستور داده تا آمریکا از سازمان بهداشت جهانی و توافق آب و هوایی پاریس خارج شود؛ اقداماتی که در دور اول ریاست جمهوری او هم انجام شد.

«دنی دانون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل این اقدامات ترامپ را مورد استقبال قرار داد و شورای حقوق بشر سازمان ملل را به حمایت از اقدامات ضد یهودی متهم کرد.

وی ادامه داد: «آنروا هم مدت‌هاست که موضع خود را به عنوان یک نهاد بشردوستانه مستقل از دست داده است.»

در این میان، فیلیپ لازارینی، کمیسیونر عالی آنروا گفته که این آژانس هدف کارزار نادرست برای نشان دادن آن به عنوان یک سازمان تروریستی قرار گرفته است.

ایالات متحده بزرگترین کمک کننده آنروا با اختصاص مبالغ ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار در سال بود اما بایدن در ژانویه ۲۰۲۴ کمک مالی را به این آژانس متوقف کرد، زیرا اسرائیل مدعی شد که حدود ۱۲ نفر از کارکنان آنروا در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل دست داشته است.

کنگره هم به طور رسمی کمک به آنروا را حداقل تا مارس ۲۰۲۵ به حالت تعلیق درآورد. آنروا به میلیون‌ها فلسطینی در غزه، کرانه باختری، از جمله بیت قدس، سوریه، لبنان و اردن کمک‌های بشردوستانه، خدمات بهداشتی و آموزشی ارائه می‌دهد.

ممنوعیت اسرائیل بر آنروا در ۳۰ ژانویه به اجرا درآمد و بر اساس آن فعالیت این آژانس کمک رسان در اراضی اشغالی یا ارتباط با مقامات اسرائیل ممنوع شد. آنروا گفته است که در پی این ممنوعیت فعالیتش در غزه و کرانه باختری نیز آسیب خواهد دید.