به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه امشب (دوشنبه) ۱۵ بهمنماه به جنایات صهیونیستها در کرانه باختری واکنش نشان داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ابراز نگرانی شدید از تشدید حملات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از جمله در اردوگاه جنین، جنایات ارتکابی از جمله قتل غیرنظامیان، بازداشتهای خودسرانه و انهدام منازل مردم را محکوم کرد.
براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، از ابتدای سال جاری ۷۰ نفر در استانهای کرانه باختری، که بیشتر آنها از استان جنین هستند، به شهادت رسیدهاند که در بین آنها، ۱۰ کودک، یک زن و دو پیرمرد هستند.
این رژیم همچنین تاکنون بیش از ۱۰۰ ساختمان را در اردوگاه جنین ویران کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به هشدارهای مکرر مراجع حقوق بشری سازمان ملل متحد از جمله گزارشگر ویژه حقوق بشر فلسطین مبنی بر «گسترش کارزار نسلکشی اسرائیل به کرانه باختری همزمان با آتشبس در غزه و سکوت جامعه بینالمللی»، خواستار واکنش جدی جامعه جهانی بهویژه کشورهای اسلامی و منطقه برای جلوگیری از تکرار جنایات شنیع رژیم اشغالگر در کرانه باختری شد.
بقایی با ابراز تاسف عمیق از استمرار بیعملی سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان در قبال گسترش دامنه نسلکشی فلسطینیان به تمامی سرزمین فلسطین اشغالی، بر ضرورت تحرک جدی همه دولتها برای ایفای مسئولیت قانونی و اخلاقی خود جهت توقف جنایت نسلکشی و دیگر جنایات شنیع بینالمللی تاکید کرد.
وی همچنین وظیفه دیوان بینالمللی کیفری و نیز نهادهای بشردوستانه بینالمللی بهویژه کمیته بینالمللی صلیب سرخ و کمیساریای عالی آوارگان برای عمل به مسئولیتهای قانونی و انسانی خود در قبال فجایع بیسابقه جاری در کرانه باختری و غزه را یادآور شد.
این دیپلمات ارشد ایرانی امروز نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی گفت:
متاسفانه علیرغم برقراری آتشبس در غزه، جنایات و کشتار در کرانه باختری ادامه دارد. این موضوع، نیازمند تحرک جدی جامعه بینالمللی است. کشورهای اسلامی و منطقه باید نسبت به آن تحرک بیشتری داشته باشند، برای اینکه اجازه داده نشود اتفاقاتی که در غزه افتاد، در کرانه باختری تکرار بشود.
وی افزود: همین امروز یا دیروز یک مجموعه از ساختمانها را در جنین منهدم کردند و به نظر میرسد همون الگویی که در غزه برای تخریب و کشتار مردم مورد استفاده قرار گرفت، در کرانه باختری هم در حال انجام است. جامعه بین المللی نباید اجازه بدهد که جنایت و کشتار عادی سازی بشود و روندی که مشخصا در دیوان بینالمللی کیفری شروع شده به نوعی کُند یا مورد خدشه قرار بگیرد.