به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در بیانیه جبهه مردمی برای آزادی فلسطین آمده است: ما از مواضع رسمی و مردمی اتخاذ شده از سوی کشورهای عربی در مخالفت با طرح اخراج فلسطینیان از نوار غزه تمجید می کنیم.
در ادامه بیانیه آمده است: تاکید میکنیم باید اقدامات عملی و واقعی در برابر این پروژهها انجام داد.
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین افزود: ما از موضع کشور مصر و ابتکار آن برای دعوت به برگزاری یک کنفرانس عربی اضطراری، تشکر میکنیم.
این جبهه افزود: آنچه امروز به آن نیازمندیم اجماع عربی برای اقدامات عملی جهت توقف تجاوز اشغالگران و عقب نشینی آنان از نوار غزه است.
در ادامه بیانیه آمده است: همچنین رفع محاصره و بازگشایی گذرگاهها علاوه بر حمایت از فرزندان فلسطین از طریق ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و آغاز روند بازسازی و مقابله با طرحهای اشغالگران در کرانه باختری، ضروری است.
در این بیانیه همچنین آمده است: مسئولیت کشورهای عربی تنها منحصر به جنبههای بشردوستانه نیست بلکه به نقش آفرینی تاثیرگذار سیاسی برای بازگرداندن وحدت ملی فلسطین به دور از دخالتهای خارجی، توسعه مییابد؛ علاوه بر آن، دسترسی به یک مسیر سیاسی و فلسطینی که با تشکیل رهبری ملی متحد آغاز میشود از دیگر مسئولیتهای کشورهای عربی است.
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین اضافه کرد: تمام جنبشهای مردمی عربی، احزاب، اتحادیهها و موسسات فعال در عرصه زنان و جوانان و دانشجویان عرب را به همراهی با موضع رسمی کشورهای عربی برای مقابله با پروژههای اخراج فلسطینیان و حمایت از ایستادگی ملت فلسطین و مقاومت آن، دعوت میکنیم.
در پایان بیانیه آمده است: ما بار دیگر تاکید داریم که همچنان بر اقدام در تمام سطوح برای تقویت وحدت موضع فلسطینی و پایان دادن به اختلافات و مقابله با طرحهایی که مساله فلسطین را هدف قرار میدهد، ادامه میدهیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، روز ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه و دیگر مناطق و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.
او فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانیهای گسترده ناشی از حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بهانه کرد و به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.
در پی این اظهارات ترامپ، بسیاری از کشورهای جهان بویژه کشورهای اسلامی از جمله، مصر، اردن و عربستان در بیانیهای، مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با رد قاطعانه طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا، بیان چنین فکری را حیرتآور و همراستا با طرح رژیم صهیونیستی برای امحای فلسطین دانست.