شناسهٔ خبر: 71175234 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مروری بر آخرین تحولات فلسطین

از ترس نتانیاهو از بازداشت تا امیدواری بن گویر به شروع دوباره جنگ

منابع خبری اعلام کردند که نتانیاهو از ترس بازداشت، مجبور به تغییر مسیر پرواز خود به سمت واشنگتن شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، منابع خبری اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس بازداشت، مجبور به تغییر مسیر پرواز خود به سمت واشنگتن شده است.

رسانه صهیونیستی معاریو فاش کرد که هواپیمای بنیامین نتانیاهو برای سفر به واشنگتن، مسیر غیرمعمولی را انتخاب کرد تا از ورود به حریم هوایی کشورهایی که تهدید به اجرای حکم بازداشت او کرده‌اند، اجتناب کند.

گفتنی است که در پی صدور حکم بازداشت نتانیاهو و یواو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی توسط دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه، چندین کشور اعلام کرده‌اند که در صورت ورود نتانیاهو به حریم هوایی‌شان، حکم بازداشت او را اجرا خواهند کرد، که همین باعث شد تیم امنیتی او مسیری استثنایی را برای سفرش برنامه‌ریزی کند.

 هشدار رام الله درباره گسترش جنگ و کوچ اجباری فلسطین

تشکیلات خودگردان فلسطین درباره گسترش جنگ و طرح‌های کوچ اجباری هشدار داد.

تشکیلات خودگردان فلسطین بیان کرد: نسبت به گسترش جنگ در کرانه باختری با هدف کوچ اجباری فلسطینی ها هشدار می دهیم و آنرا محکوم می کنیم.

این تشکیلات بیان کرد: از دولت آمریکا می خواهیم که برای توقف حملات اسرائیل که اوضاع را به مرز انفجار می رساند، اقدامی به عمل آورد.

در این بیانیه آمده است: مردم فلسطین هرگونه طرحی، اعم از کوچ اجباری یا ایجاد وطن جایگزین را قاطعانه رد می‌کنند.

 از ترس نتانیاهو از بازداشت تا امیدواری بن گویر به شروع دوباره جنگ

امیدواری بن گویر به سفر نتانیاهو به آمریکا برای شروع دوباره جنگ

ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی مستعفی کابینه نتانیاهو به سفر نخست وزیر این رژیم به آمریکا واکنش نشان داد.

بن گویر مدعی شد: امیدواریم که نتانیاهو از واشنگتن با تصمیم نابودی حماس برگردد نه تصمیم تشکیل کشور فلسطینی در کرانه باختری.

وزیر امنیت داخلی مستعفی کابینه نتانیاهو ادعا کرد: مادامی که حماس برقرار است، اهداف جنگ غزه محقق نشده است.

از سوی دیگر منابع خبری اعلام کردند که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که روز پنجشنبه در دفترش با نتانیاهو دیدار خواهد کرد.

این درحالی است که پیش از این، رسانه صهیونیستی معاریو فاش کرد که هواپیمای بنیامین نتانیاهو برای سفر به واشنگتن، مسیر غیرمعمولی را انتخاب کرد تا از ورود به حریم هوایی کشورهایی که تهدید به اجرای حکم بازداشت او کرده‌اند، اجتناب کند.

 از ترس نتانیاهو از بازداشت تا امیدواری بن گویر به شروع دوباره جنگ

اردوغان: آتش بس در غزه باید دائمی باشد

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به موضع گیری درباره غزه و فلسطین پرداخت و اعلام کرد: آتش بس در غزه باید دائمی باشد.

وی تاکید کرد: اسرائیل در راستای مانع تراشی در مسیر توافق آتش بس غزه به اقدامات تحریک آمیز روی آورده است.

رئیس جمهور ترکیه ادامه داد: ترکیه به حمایت از نوار غزه و مساله فلسطین ادامه خواهد داد.‌

 از ترس نتانیاهو از بازداشت تا امیدواری بن گویر به شروع دوباره جنگ

حرمی کوربین: حامیان اسرائیل باید پاسخگوی خون فلسطینیان باشند

رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس با اشاره به افزایش آمار شهدای غزه تأکید کرد که مقام‌های رژیم صهیونیستی و حامیان آن‌ها باید برای خون تک‌تک فلسطینی‌هایی که به ناحق در این باریکه ریخته شده، پاسخگو باشند.

جرمی کوربین دوشنبه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «آمار جان‌باختگان در غزه اکنون به ۶۱ هزار و ۷۰۹ نفر رسیده است. ابعاد واقعی جنایات اسرائیل تازه در حال آشکار شدن است و مقام‌های این رژیم باید برای هر زندگی از دست‌رفته پاسخگو باشند. همین‌طور افرادی که به ارسال تسلیحات ادامه دادند، در حالی که به‌خوبی می‌دانستند در حال کمک به نسل‌کشی هستند

اظهارات کوربین در حالی مطرح شده که موج انتقادات علیه حمایت‌های نظامی غرب از رژیم صهیونیستی، به‌ویژه در انگلیس و آمریکا، افزایش یافته است. طی ۱۵ ماه گذشته، انگلیس میلیاردها پوند سلاح و تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی فروخته و گزارش‌های متعددی حاکی از استفاده این تجهیزات در حملات علیه غیرنظامیان فلسطینی است.

در همین حال چند روز پیش، اعضای گروه «اتحاد مستقل» در مجلس عوام انگلیس، با ارسال نامه‌ای به همیش فالکونر، معاون وزیر امور خارجه انگلیس، خواستار شفاف‌سازی درباره نقش لندن در بحران غزه شدند. در این نامه، نمایندگان از دولت خواسته‌اند تا درباره نقش پایگاه نظامی «آکروتیری» در قبرس در انتقال تسلیحات به اسرائیل و همچنین تعریف دولت از «نسل‌کشی» توضیح دهد.

فالکونر در پاسخ به این انتقادات از نقش دولت در حمایت از آتش‌بس غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه سخن گفته و ادعا کرده است: «ما از اولین روزهای بحران غزه برای کمک به پایان خشونت‌ها و کاهش رنج مردم تلاش کرده‌ایم.» وی در همین پیوند از تخصیص ۱۱۲ میلیون پوند برای کمک به مناطق اشغالی فلسطین خبر داد.

با این حال، منتقدان این پاسخ را ناکافی و کلیشه‌ای دانسته‌اند. کوربین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولت همچنان از پاسخ به پرسش‌های ما درباره تعریف نسل‌کشی، مشاوره حقوقی دریافت‌شده و استفاده از پایگاه آکروتیری خودداری می‌کند. دولت چه چیزی برای پنهان کردن دارد؟»

وی در ادامه تأکید کرد: «پاسخ کلیشه‌ای و غیرشفاف معاون وزیر خارجه به درخواست اولیه ما به‌ شدت ناکافی است و هیچ تلاشی برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های مطرح‌شده انجام نمی‌دهد. ما بار دیگر تأکید می‌کنیم که حق داریم از تمام ابعاد مشارکت و همدستی دولت در نسل‌کشی آگاه شویم

کوربین که از مخالفان سرسخت سیاست‌های جنگ‌طلبانه غرب است، پیش‌تر نیز دولت انگلیس را به همدستی در جنایات جنگی رژیم صهیونیستی متهم کرده و خواستار توقف حمایت‌های نظامی لندن از تل‌آویو شده بود. او در یکی از سخنرانی‌های خود تأکید کرده بود که سکوت و بی‌عملی در برابر جنایت، به‌معنای همدستی است.

کارشناسان و نهادهای حقوق بشری نیز هشدار داده‌اند که ادامه عدم شفافیت دولت انگلیس در مورد نقش آن در بحران غزه می‌تواند پیامدهای جدی حقوقی و سیاسی برای این کشور به همراه داشته باشد.

آنها تأکید دارند که دولت باید به جای ارائه پاسخ‌های کلیشه‌ای، اقدامات جدی و شفاف برای پاسخگویی به افکار عمومی و نمایندگان پارلمان انجام دهد؛ در غیر این صورت، اتهام همدستی در نسل‌کشی و جنایات جنگی می‌تواند به یکی از جدی‌ترین اتهامات حقوق بشری علیه این کشور تبدیل شود.

 

 

انتهای پیام