جوان آنلاین: بلومبرگ در گزارشی تاکید کرد، تعرفههای اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بر واردات از کانادا و مکزیک، بازار بسیار بهم پیوسته نفت آمریکای شمالی را مختل میکند و قیمت بنزین را برای آمریکاییها افزایش میدهد. شنبه گذشته ترامپ دستور اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات انرژی از کانادا، علاوه بر تعرفههای عمومی ۲۵ درصدی برای کانادا و مکزیک و ۱۰ درصدی برای چین را امضا کرد که این تعرفهها از فردا سه شنبه آینده اجرایی میشود.
به گزارش فارس، تعرفههای اعمال شده بر کانادا و مکزیک میتواند محمولههای بزرگترین تامین کنندگان نفت خام خارجی به آمریکا را کاهش دهد، تقریباً تمام صادرات نفت خام کانادا به میزان حدود ۴ میلیون بشکه در رو به همسایه جنوبی آن میرسد و حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت نیز از مکزیک به ایالات متحده صادر میشود.
پالایشگاههای غرب میانه آمریکا وابسته به نفت کانادا
در منطقه غرب میانه آمریکا، که ۲۳ درصد از ظرفیت پالایشی آمریکا را شامل میشود، پالایشگاهها به شدت به منابع کانادایی متکی هستند و تولیدکنندگان سوخت را با جایگزینهای کمی مواجه میکنند. تحلیلگران گلدمن ساکس، از جمله سامانتا دارت و دن استرویون، در یادداشت اخیر خود گفتند: تعرفههای گمرکی بر نفت کانادا موجب افزایش ولو موقت قیمت بنزین در غربه میانه آمریکا میشود. مقاماتی در کاخ سفید میگویند که واردات انرژی از کانادا تحت تأثیر نرخ پایینتر (۱۰٪) قرار گرفته است تا فشار صعودی بر قیمت بنزین و سوخت گرمایش خانه کاهش یابد.
کانادا با اعمال تعرفههای متقابل ۲۵ درصدی بر واردات از ایالات متحده به ارزش ۱۵۵ میلیارد دلار کانادا (۱۰۷ میلیارد دلار) پاسخ داد. جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، در یک کنفرانس مطبوعاتی، به طور خاص اقداماتی مانند وضع مالیات یا محدود کردن صادرات انرژی به ایالات متحده را رد نکرده، اما گفته که هیچ بخش یا منطقهای نباید بار اضافی را از پاسخ کانادا متحمل شود.
کاهش سود شرکتها و پالایشگاههای نفت آمریکا
شرکتهای تولید سوخت در آمریکا هفته گذشته هشدار دادند که تعرفهها سود پالایشگاهها را از بین میبرد و بازارهای نفت را دچار نوسان میکند، و مدیران شرکت والرو انرژی یکی از بزرگترین ارائهکنندگان بنزین در ایالات متحده پنجشنبه گذشته گفتند که کارخانههای آمریکایی ممکن است قیمتهای پالایش نفت را کاهش دهند، در حالی که شرکت نفتی آمریکا فیلیپس ۶۶ هشدار داد که قیمتهای نفت خام کانادا سقوط خواهد کرد.
چت تامپسون، رئیس گروه بازرگانی سوخت و پتروشیمی ایالات متحده در بیانیهای که توسط بلومبرگ گزارش شده است، گفت: امیدواریم با همسایگان آمریکای شمالی به سرعت به راهحلی دست پیدا کنیم تا نفت خام، محصولات پالایش شده و پتروشیمیها مشمول تعرفه نشوند قبل از اینکه تأثیر آن به مصرف کنندگان برسد. با این حال مؤسسه نفت آمریکا در بیانیهای اعلام کرده که به همکاری با دولت ترامپ در مورد محرومیتهای کامل از واردات نفت که از توانایی مصرفکنندگان برای تحمل هزینههای انرژی محافظت میکند، مزیت انرژی کشور را گسترش میدهد و از مشاغل آمریکایی حمایت میکند ادامه خواهد داد.
به گفته بلومبرگ، اجرای تعرفههای گمرکی در تعیین تاثیر آن بر بازار اساسی خواهد بود. اگر به تولیدکنندگان اجازه داده شود که نفت را در سواحل خلیج فارس به خریداران غیرآمریکایی بدون تعرفه صادر کنند، آسیب به قیمت نفت کانادا بسیار کم خواهد بود. اما مشخص نیست که این تعرفهها چگونه بر نفت کانادای غربی که از طریق ایالات متحده به پالایشگاههای کانادا در انتاریو و مونترال حمل میشود، تأثیر میگذارد.
قیمت نفت خام کانادا جمعه گذشته در انتظار اعمال تعرفهها کاهش یافته و به کمتر از نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به حدود ۱۵.۵ دلار در هر بشکه رسید که بر اساس قیمتهای شاخص عمومی منتشر شده، بزرگترین تخفیف از ۳۰ جولای گذشته است.
کانادا نیز تنها تا حدی میتواند از تولید خود در برابر تعرفهها حمایت کند آن هم از طریق خط لوله ترانس کوهستانی که اخیراً توسعه یافته است و از آلبرتا تا یک ترمینال دریایی در نزدیکی ونکوور امتداد دارد. این خط توسعه یافته که در ماه مه گذشته شروع به کار کرد، به دلیل هزینههای بالای عبور از آنجا مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما ممکن است به طور گسترده برای افزایش حمل نفت به آسیا، جایی که صادرات نفت معاف از عوارض گمرکی است، برسد به جای اینکه به پالایشگاههای کالیفرنیا برسد.
گروه تجاری انجمن تولیدکنندگان نفت کانادا گفت که پیش بینی اینکه چگونه تعرفهها بر عرضه، تقاضا و الگوهای معاملاتی تاثیر میگذارد دشوار است، اما از این تعرفهها عمیقا ناامید شده است. لیزا پیتون، رئیس انجمن تولیدکنندگان نفت کانادا در بیانیهای گفت: «این تعرفهها روابط ما را تضعیف میکند و احتمالاً هزینهها و تورم را برای مصرفکنندگان آمریکایی افزایش میدهد و در عین حال به اقتصاد هر دو کشور آسیب میرساند».
به گزارش بلومبرگ، صنعت نفت مکزیک که نیمی از صادرات نفت خام خود را به ایالات متحده میفرستد نیز ممکن است تحت تأثیر اعمال تعرفهها قرار گیرد. اگر تولیدکنندگان سوخت ایالات متحده، از جمله والرو، شورون و فیلیپس ۶۶ نفت مکزیک را کنار بگذارند، جایگزین آن بازارهای اروپا و آسیا خواهد بود.
همچنین هزینههای بالاتر سوخت در ایالات متحده به طور غیرمستقیم بر مکزیک که بزرگترین خریدار گازوئیل و بنزین از ایالات متحده است تأثیر میگذارد و این ممکن است مکزیک را تشویق کند که واردات بیشتری از اروپا و آسیا داشته باشد.