مصطفی بیک مداح روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، جمعیت در معرض خطر در این روستاها را قابل ملاحظه دانست و افزود: بیس از ۳۳۰ هزار نفر شامل ۸۶ هزار خانوار روستایی در این مناطق ساکن هستند که خطری بالقوه برای امنیت اجتماعی سیستان و بلوچستان بوده و نیازمند برنامه ریزی نهادهای تصمیم گیر برای کاهش خطرات بلایای طبیعی به ویژه سیل در این استان است.
وی جنوب سیستان و بلوچستان را کانون بحران سیل در استان خواند و تصریح کرد: در ۲ سال گذشته در ۱۱ روستای جنوب استان طرحهای ایمن سازی دایک حفاظتی، سیل بند و کانال هدایت آب های سطحی و بازنگری طرح هادی روستایی اجرا شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان تهدید گرگروک و فرسایش آبی خاک در اثر سیلاب را در استان بسیار جدی برشمرد و خاطرنشان کرد: گرگروک ها نظام جمعیتی و اقتصادی روستاهای جنوب این منطقه را تحت الشعاع قرار داد و اراضی بسیاری در ۳۰۰ روستای بلوچستان کاربری مسکونی و کشاورزی خود را از دست داده و یا دچار نقصان شدهاند.
وی ادامه داد: با استفاده از اعتبارات استانی و ملی در روستاهای؛ غلام محمد بازار، نوبندیان، عارف آباد، کلانی پایین، کلانی بجار، سیتار محمود، نوبندیان بلوچی، پزم تیاب و سندسر بهسازی و اصلاح گرگروک ها و دیگر طرح های ایمن سازی اجرا شده است.
بیک مداح اظهار کرد: بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با هماهنگی اداره کل روستایی و عشایری استان طرح های مطالعاتی جابجایی روستاهای در معرض خطر و مکانیابی مجتمع علی روستایی جدید، مبتنی بر طرح های هوشمند سازی خود اشتغالی و پویایی اقتصادی روستاها را مورد پشتیبانی قرار میدهد.