به گزارش خبرنگار ایرنا، سرپرست و معاونان اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان روز دوشنبه در نشست خبری اعلام برنامههای دهه فجر در سالن همایش این ادارهکل گزارشی از اقدامها ارایه کردند که در ادامه به آن پرداخته شده است.
صنایعدستی سمنان نیازمند معرفی
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان گفت: شهر کلاتهخیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاههای فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.
سمانه سلطانیپور بیان کرد: ۵۲ رشته فعال صنایعدستی دستی در استان سمنان وجود دارد که نیازمند معرفی است و انتظار میرود رسانهها در این بخش بیش از پش همراهی کنند.
وی بیان کرد: نخستین فروشگاه مجازی استان سمنان با عنوان «دستآفرین» فرصتی بینظیر برای عرضه و فروش برخط صنایع دستی سمنان در سراسر کشور است و رونق این سامانه فروش مجازی نیازمند معرفی است.
به گفته وی، بیست و سوم تا بیست و ششم بهمن ۱۴۰۳ نمایشگاه صنایعدستی در تهران برگزار میشود و برگزاری تور رسانهای برای بازدید از غرفه گردشگری و صنایع دستی سمنان در این نمایشگاه در دستور کار است.
بنای غیرمجاز در عرصه دژ چرمنه باید تخریب شود
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سمنان در این نشست گفت: مردم، شهرداری و میراثفرهنگی سه ضلع حیات بافت تاریخی است.
سروش هاشمی افزود: شهرداری خواستار کاهش بافت تاریخی سمنان است و امید میرود اعضای شورای اسلامی شهر به این باور برسند که بافت تاریخی ارزشمند در مسیر تجاریسازی و رونق گردشگری است.
وی ادامه داد: شهرداری ۲ طبقه از بنای غیرمجاز ساخته شده در عرصه چاله خندق در منطقه محلات ثلاثه را تخریب کرد و میخواهد ۲ طبقه از بنا را باقی بگذارد، اما طبق قانون باید تمام بنا تخریب شود.
تپه چال خندق مربوط به دوران پیش از تاریخ است و در نهم اردیبهشت ۱۳۸۲ با شماره ۸۶۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. در این محوطه دژ تاریخی چرمنه قرار دارد که در دهه ۸۰ شورای اسلامی شهر و شهرداری سمنان، بنا به ادعای مسوولان میراث فرهنگی، بدون گرفتن مجوز از این ادارهکل به ساخت برج دژ چرمنه اقدام کرد.
هاشمی در این باره افزود: اقدام شورای اسلامی شهر و شهرداری سمنان بدون مجوز بود و اکنون باید تمامی بنای ایجاد شده در عرصه بنای تاریخی تخریب شود.
تشکیل ۳۱ پرونده حفاری غیرمجاز در سمنان
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان هم در این نشست گفت: ۳۱ پرونده در زمینه حفاریهای غیرمجاز از فروردین ۱۴۰۳ تا پایان دی تشکیل و ۱۷ دستگاه فلزیاب از حفاران غیرمجاز کشف شد.
سرهنگ باقر صفرزاده افزود: ناوگان یگان حفاظت اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان در سال ۱۴۰۳ نوسازی شد که اقدامی ارزشمند و موثر در ارتقای کیفیت حفاظت است.
وی ادامه داد: شماره تلفن ۰۲۳۳۱۷۰۵ برای دریافت گزارشهای مردمی در طول شبانهروز در زمینه حفاریهای غیرمجاز و آسیب به بناهای تاریخی فعال است.
حضور ۱۳ هزار گردشگر خارجی در سمنان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان گفت: شمار اقامتگاههای بومگردی سمنان از ۹۰ به ۱۱۸ اقامتگاه افزایش یافت که نشان از رونق گردشگری در این استان است.
حمیدرضا حسنی افزود: سفر و رونق گردشگری تابع عوامل مختلف است و ایجاد فضای ایرانهراسی از سوی بدخواهان در رونق گردشگری تاثیر منفی دارد. با این همه مشکلات گردشگری در سمنان رونق خوبی دارد و رو به توسعه است.
وی ادامه داد: شمار اقامت گردشگران خارجی در استان سمنان امسال به ۱۳ هزار نفر افزایش داشت.
وی تاکید کرد: افزایش رویدادهای گردشگری در رونق گردشگری موثر است و باید این مهم مدنظر باشد.
جذب نیروی انسانی در قالب قرارداد شرکتی طبق ضوابط
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان در این نشست گفت: استخدام ۲۱ نفر در بخش ملی و هشت نفر در بخش استانی در قالب طرح شهید زینالدین و سعدالدین در این ادارهکل در دست اقدام است.
نسیبه همتی افزود: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان با کسب مجوزها اقدام به جذب نیروی انسانی در قالب قرارداد شرکتی طبق ضوابط کرده است و منعی در چگونگی جذب وجود دارد.
به گزارش ایرنا، ۲۵ طرح اقتصادی مربوط به ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان با سرمایهگذاری چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال دههفجر ۱۴۰۳ در دست افتتاح است.
۷۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۸۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال دهه فجر امسال در استان سمنان بهرهبرداری میشود.
از این تعداد ۶۵۹ طرح عمرانی است که برای آن ۳۹ هزار و ۸۲۲ میلیارد ریال سرمایهگذاری شد و ۹۷ طرح اقتصادی نیز با اعتبار ۴۹ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال با اشتغالزایی برای یکهزار و ۶۱۰ نفر دهه فجر ۱۴۰۳ در استان افتتاح میشود.