شناسهٔ خبر: 71165512 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وجود ۱۰۵ قطعه آب‌بندان در ساری

فرماندار ساری با اشاره به اهمیت آب‌بندان‌ها در تأمین منابع آبی ساری و ضرورت بر لایروبی آن‌ها از وجود ۱۰۵ قطعه آب‌بندان در این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، محمدعلی نوبخت ظهر امروز_دوشنبه پانزدهم بهمن_ در جلسه کارگروه تأمین منابع آبی این شهرستان با اشاره به اهمیت آب‌بندان‌ها در تأمین منابع آبی ساری از وجود ۱۰۵ قطعه آب‌بندان در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این آب‌بندان‌ها ظرفیت آبگیری آن‌ها ۹۰ میلیون مترمکعب و مجموع مساحت آن‌ها ۳۶۰۰ هکتار است که نقش مهمی در تأمین آب کشاورزی، حفظ اکوسیستم‌های طبیعی و کنترل سیلاب‌های فصلی دارند.

وی با تأکید بر ضرورت اجرای پروژه‌های احیای آب‌بندان‌ها افزود: تاکنون ۵۱ قطعه آب‌بندان با مساحت ۱۳۲۸ هکتار لایروبی شده است که این اقدام با همکاری جهاد کشاورزی، شرکت آب منطقه‌ای و مشارکت مردمی انجام شده است.

فرماندار ساری با بیان اینکه بر اساس آمار، جهاد کشاورزی در این طرح ۲۷ قطعه به مساحت ۵۷۵ هکتار را لایروبی کرده است، گفت: شرکت آب منطقه‌ای شش قطعه را با مساحت ۳۲۹ هکتار بهسازی کرده و ۱۸ قطعه دیگر نیز با مشارکت مردمی و در سطح ۴۳۰ هکتار لایروبی شده است.

نوبخت با اعلام بر اینکه آب‌بندان‌ها از سرمایه‌های حیاتی این شهرستان محسوب می‌شوند، گفت: با گذشت زمان، این منابع آبی دچار رسوب‌گذاری و کاهش عمق ذخیره‌سازی خواهند شد اما با لایروبی مناسب و بهسازی آن موجب افزایش کارایی آن‌ها در تأمین آب کشاورزی در فصول مختلف سال خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه لایروبی این آب‌بندان‌ها علاوه بر افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی آب، تأثیر قابل توجهی در کنترل سیلاب، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و تأمین آب مورد نیاز کشاورزان در فصل کشاورزی خواهد داشت، مطرح کرد: بسیاری از کشاورزان منطقه به آب‌بندان‌ها وابسته‌اند و لایروبی این منابع آبی، موجب کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی و افزایش راندمان آبیاری در زمین‌های کشاورزی می‌شود.

نماینده عالی دولت در فرمانداری ساری یادآور شد: همچنین، بهره‌گیری بهینه از این آب‌بندان‌ها می‌تواند به توسعه شیلات، گردشگری آبی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه کمک کند.

نوبخت با تأکید بر ضرورت استمرار این روند اظهار داشت: هدف ما این است که با همکاری دستگاه‌های اجرایی متولی و مشارکت کشاورزان و مردم، سایر آب‌بندان‌های شهرستان نیز مورد لایروبی و احیا قرار گیرند تا بتوانیم ضمن مدیریت بهتر منابع آبی، از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی و سیلاب‌ها جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی و تأمین اعتبارات لازم برای ادامه این طرح در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: از تمام کشاورزان، بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی خواستاریم تا با همکاری و هم‌افزایی بیشتر، زمینه‌ای برای توسعه پایدار کشاورزی و مدیریت بهتر منابع آبی مرکز استان فراهم شود.