به گزارش خبرگزاری تسنیم، وهب متقی نیا با با اشاره به اینکه از این مبلغ، 139 همت معادل 71 درصد به بخش کشاورزی، 19 همت معادل 10 درصد به بخش قرض الحسنه و 38 همت به سایر بخش های اقتصادی و خدماتی تخصیص یافته است، افزود: با هدف تامین مالی خرد و ایفای مسئولیت اجتماعی، تا پایان دی ماه، 408 هزار میلیارد ریال تسهیلات خرد به 385 هزار نفر پرداخت شده که از نظر تعداد، 70 درصد کل پرداخت ها را شامل می شود.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات موثر این بانک در سال جاری، جلب موافقت دولت و مجلس شورای اسلامی برای درج افزایش سرمایه 20 هزار میلیارد ریالی در قانون بودجه سال 1403 و رساندن آن به بیش از 357 هزار میلیارد ریال است، اعلام کرد: مبلغ هزار و 380 میلیارد ریال نیز از محل بند «ب» ماده 20 قانون افزایش بهره وری تا پایان سال به سرمایه دولت در بانک افزوده خواهد شد.
متقی نیا تصریح کرد: بر این اساس، سرمایه بانک کشاورزی به مبلغ 359 هزار میلیارد ریال خواهد رسید و این امر در کنار موفقیت این بانک در کاهش 165 هزار میلیارد ریالی اضافه برداشت از بانک مرکزی، موجب تقویت ساختار مالی، کاهش ناترازی و کاهش چشمگیر هزینه های مالی و به تبع آن افزایش سودآوری خواهد شد.
وی در ادامه به نقش ویژه بانک کشاورزی در تامین مالی گندم اشاره کرد و گفت: این بانک تنها تامین کننده منابع مالی گندم است و در سال جاری تا کنون، 12 میلیون تن گندم به ارزش 211 همت خریداری شده که نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش یافته است.
متقی نیا با بیان اینکه در این راستا بانک کشاورزی در یک ابتکار و نوآوری مالی از طریق خرید اوراق مالی اسلامی و انعقاد توافق بازخرید با بانک مرکزی، معادل 50 همت برای طرح خرید تضمینی گندم تأمین مالی کرده است، گفت: 571 شعبه بانک در امر خرید تضمینی گندم به صورت مستقیم فعالیت کرده اند و بیش از 5.5 میلیون تراکنش مالی در این فرآیند ثبت شده است.
وی همچنین به پرداخت 4.4 همت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در سال جاری اشاره کرد و گفت: این رقم نشان دهنده رشد 2.7 همتی معادل بیش از 2.5 برابر مقطع مشابه سال گذشته است.
متقی نیا با اشاره به رشد 94 درصدی تسهیلات قرض الحسنه بانک کشاورزی که به 120 هزار متقاضی واجد شرایط پرداخت شده است، تصریح کرد: این اقدامات در راستای تحکیم بنیان خانواده، جوانی جمعیت، اشتغالزایی مددجویان نهادهای حمایتی و تامین مسکن اقشار کم برخوردار صورت گرفته است.
وی با اشاره به کاهش ریسک اعتباری بانک کشاورزی از 17.7 درصد در سال گذشته به 7.4 درصد در سال جاری، گفت: با تلاش های مستمر در جهت افزایش انضباط مالی، این شاخص بیشترین کاهش سه سال گذشته خود را در دی ماه سال جاری به ثبت رسانده است؛ همچنین مبلغ ضمانت نامه های صادره نسبت به مدت مشابه سال قبل 94 درصد رشد داشته است.
مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در راستای اجرای مصوبات هیأت مدیره و ستاد تسهیل موانع تولید، از ابتدای سال جاری، مبلغ 60 هزار میلیارد ریال از مطالبات غیر جاری متعلق به 25 هزار نفر از خسارت دیدگان ناشی از حوادث غیر مترقبه مورد امهال قرار گرفته است.
متقی نیا با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون، 279 فقره تسهیلات راکد و بلاتکلیف به مبلغ 29 هزار میلیارد ریال به چرخه تولید بازگردانده شده است، افزود: میزان تحقق اهداف در زمینه واگذاری املاک مازاد نیز تا پایان دی ماه سال جاری نزدیک به 60 درصد به ارزش 4 هزار و 974 میلیارد ریال بوده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی در ادامه، آمارهای مربوط به عملکرد این بانک در شبکه بانکی را ارائه کرد و افزود: تا پایان آبان 1403، سهم بانک کشاورزی از کل سپرده های ریالی شبکه بانکی 4.7 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه تا پایان آبان 1403، مجموع تسهیلات پرداختی شبکه بانکی به بخش های اقتصادی سه هزار و 294 همت بوده است، گفت: این بانک تنها نهاد مالی تخصصی بخش کشاورزی است که با بیشترین سهم مشارکت در تأمین مالی بخش کشاورزی تا پایان آبان ماه، 62 درصد تسهیلات پرداختی نظام بانکی به فعالان این بخش را تأمین کرده است که این سهم با احتساب منابع پرداختی بابت تأمین مالی خرید تضمینی گندم به 92 درصد رسیده است.
متقی نیا افزود: در مجموع 189 همت معادل 5.7 درصد کل تسهیلات به بخش کشاورزی پرداخت شده و این نسبت نشان می دهد تسهیلات تزریق شده متناسب با سهم 10 درصدی این بخش در تولید ناخالص داخلی کشور نیست.
وی به رشد 35 درصدی سرانه سپرده شعب در پایان آذرماه 1403 در مقایسه با پایان دیماه سال گذشته و رشد 55 درصدی سپرده های مردمی اشاره کرد و اظهار داشت: سرانه سپرده ارزی شعب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 120 درصد رشد داشته است.
متقی نیا همچنین به موفقیت های اخیر بانک در زمینه ارائه خدمات بانکی به ویژه با استفاده از فناوری دیجیتال و معرفی پلتفرم پالیز بانک کشاورزی در جشنواره شهید رجایی به عنوان اقدام برجسته بانک ها در سال 1403 اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی با هدف گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و دانش بنیان، استقرار نظام تحول دیجیتال در خدمات بانکی و ارائه خدمات مبتنی بر فناوری را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به عملیاتی شدن پلتفرم پالیز، از حضور 17 زنجیره فعال در این پلتفرم خبر داد و به توسعه برخی دیگر از خدمات الکترونیک بانک کشاورزی از جمله سامانه پرداخت غیرحضوری تسهیلات آسان اشاره کرد.
متقی نیا با اشاره به ابزارهای نوین تامین مالی، نظیر گواهی اعتبار مولد گام و کیف پول دیجیتال نوینکست، اظهار داشت: بانک کشاورزی در تلاش است تا از طریق این ابزارها، مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی را مرتفع کند.
وی از صدور بیش از 683 هزار چک الکترونیکی از ابتدای سال تاکنون به عنوان یک اقدام پیشرو در بانک کشاورزی نام برد و از رشد 80 درصدی مبلغ و 70 درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری این بانک تا پایان دی ماه 1403 خبر داد.
متقی نیا همچنین به اقدامات بانک در جذب منابع و پرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت: در این راستا بانک کشاورزی بسته اعتباری گندم و تسهیلات قرض الحسنه طرح احسان را نیز ارائه داده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی در خصوص فعالیت های بانک کشاورزی در پرداخت یارانه نقدی خانوارها نیز اظهار داشت: در سال 1402، بیش از 2 میلیون خانوار یارانه های نقدی خود را به ارزش بیش از 298 هزار و 243 میلیارد ریال از بانک دریافت کرده اند و در سال 1403 نیز مبلغ 256 هزار و 624 میلیارد ریال یارانه نقدی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.
متقی نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات بانک کشاورزی با دانشگاه ها و سازمان های مختلف، گفت: به زودی تفاهم نامه سه جانبه ای با پارک فناوری پردیس و صندوق توسعه فناوری های نوین امضا خواهیم کرد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان نیز تصریح کرد: تخصیص اعتبار برای حمایت از استارتاپ ها و فین تک ها از جمله اقدامات این بانک در راستای هوشمند سازی کشاورزی و تکمیل زنجیره خدمات بانکی است.
متقی نیا گفت: صندوق بیمه کشاورزی به عنوان تنها متولی پرداخت غرامت به خسارت دیدگان در بخش کشاورزی، با تحت پوشش قرار دادن ریسک بیش از 14 فعالیت این بخش، تاکنون حدود 49 هزار و 179 میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت کرده است و روند پرداخت غرامت در سال 1403 ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل بانک کشاورزی بر نقش حیاتی این بخش در رشد اقتصاد غیرنفتی و تأمین امنیت غذایی تأکید کرد و افزود: این بانک با حمایت از فعالان بخش کشاورزی که تأمین کنندگان اصلی امنیت غذایی کشور هستند، تلاش کرده تا توجه ویژه ای به تأمین نیاز مالی فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان از مزرعه تا سفره هموطنان داشته باشد.
متقی نیا بر اراده جدی این بانک در حمایت از بخش کشاورزی و ارتقای سطح زندگی مردم کشور تأکید کرد و افزود: فعالیت ها و تلاش های بانک کشاورزی در جهت تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور و بهبود شرایط معیشتی هموطنان ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/