شناسهٔ خبر: 71156276 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

اسلامی: گفت‌و‌گو‌های اخیر برای از سرگیری دوباره مذاکرات بوده است؛ پذیرش بازرسی‌ها در راستای شفاف‌سازی

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به گفت‌و‌گو‌های ژنو، گفت این گفت‌وگویی که وزارت امور خارجه انجام داده، به نوعی گفت‌و‌گو با هدف سنجیدن طرف‌ها برای آمادگی جهت ازسرگیری مذاکرات است.  

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح آخرین دستاورد‌ها و پیشرفت‌ها در صنعت هسته‌ای کشور پرداخت.

فناوری‌های پیشرفته؛ حوزه تعیین‌کننده در سطح بین‌المللی

اسلامی گفت: فناوری‌های پیشرفته اکنون حوزه تعیین‌کننده هستند؛ برای نظام استکبار مهم است که چه کشوری وارد این عرصه شود و هر کشوری که وارد شد باید منافع آمریکا را تامین کند؛ موضوع اصلی بحث، فناوری‌های پیشرفته است، اما به این دلیل که ایران عضو هیچ بلوکی نیست، این فعالیت‌ها برای ایران ممنوعه اعلام شده است.

لزوم حمایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای دستیابی همه کشور‌ها به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای 

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه قانون و تکلیف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صراحت اعلام می‌کند که باید به دستیابی همه کشور‌های عضو به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای حمایت کند، اظهار کرد: با وجود این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در پشت پرده همان موضوع محدودیت‌ها و فشار‌های سیاسی وجود دارد و در حوزه هسته‌ای کشور‌ها باید حتما تابع آمریکا باشند وگرنه این عرصه منطقه ممنوعه است.

فناوری پیشرفته؛ منطقه ممنوعه برای ایران از دیدگاه غرب

معاون رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: طرف مقابل به بهانه برنامه هسته‌ای ایران، فشار حداکثری و تحریم را بر کشور ما تحمیل کرد، اما جمهوری اسلامی ایران این انحصار را شکسته و به‌صورت تحقیقات درون‌زا، بدون کمک خارجی توانسته روی پای خودش به این ظرفیت‌های فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای دست پیدا کند.

فناوری هسته‌ای؛ سکویی برای توسعه در دیگر علوم

رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: این فناوری، شکافنده و  پیش‌برنده است که خلق فرصت می‌کند و شما می‌توانید از پرتو فناوری هسته‌ای توسعه دیگر علوم را شتاب بدهید؛ این فناوری در همه سرفصل‌ها حضور دارد و تاثیرگذار است و اکنون ما در آغاز این راه هستیم و دستاورد‌های خیلی نفیس و ارزشمندی هم داشتیم.

اتهام‌های غرب در مورد برنامه هسته‌ای ایران، بهانه‌گیری آن‌ها است

اسلامی در ادامه تصریح کرد: اگر غرب اتهام‌های ساختگی درباره ماهیت تسلیحاتی برنامه هسته‌ای ایران را مطرح نکند، بهانه‌ای برای مخالفت با آن نخواهد داشت، اما نکته حائز اهمیت این است که اگر غرب این ادعا‌ها را که فاقد ارزش واقعی هستند کنار بگذارد، دیگر نمی‌تواند با ایران مخالفت کند؛ زیرا نه قانون و نه آژانس در این زمینه تکلیفی ندارد.

وی گفت: این رفتار سیاسی است وگرنه کجای قانون سازمان ملل و سازمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داده شده که مدیرکل یا تشکیلات آژانس وارد بحث‌های سیاسی شوند؟

ایران در راستای شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای خود، بازرسی‌ها را پذیرفته است

اسلامی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران بازرسی‌ها را به نشانه شفافیت اقدام‌های خود پذیرفته و این پذیرش موجب شده که آن‌ها شدیدترین بازرسی‌ها را از ایران داشته باشند، گفت: با وجود این، بازهم این ادعا‌ها را تکرار می‌کنند؛ ما با یک موضوع سیاسی مواجه هستیم؛ نه یک موضوع فنی، نه یک موضوع حقوقی؛ نشانه اخیر و مهم این موضوع، اظهارات مدیرکل آژانس است که از ایران خواسته مسائل خود را با آمریکا حل کند؛ همچنین فرمایش دبیرکل سازمان ملل نیز در همین راستا قرار دارد.

گفت‌و‌گو‌های اخیر برای از سرگیری دوباره مذاکرات بوده است

اسلامی درباره مذاکرات ژنو، گفت: مذاکراتی که وزارت امور خارجه انجام داده، به نوعی گفت‌و‌گو برای از سرگیری مذاکرات بوده است؛ هدف سنجیدن طرف‌ها برای آمادگی جهت ازسرگیری مذاکرات است. 

وی اظهار کرد: این گفت‌وگوها، گفت‌و‌گو‌هایی است که تنظیم کند اگر شما مسیر تعاملی را انتخاب کنید ما هم آماده هستیم؛ محتوای گفت‌و‌گو‌ها این بوده که می‌توان امیدوار بود، اما می‌گویند تکلیف تحریم‌ها دست ما نیست و دست آمریکاست. 

دریافت پاسخ محکم در صورت حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: دشمن صهیونیستی که به هیچ قانونی پایبند نیست و تهدید مستمر انجام می‌دهد؛ اگر دیوانگی کنند پاسخ محکم متقابل را دریافت می‌کنند.

ورود ایران به‌عنوان کشور پیش‌رو در حوزه آب سنگین

اسلامی با بیان اینکه آب سنگین یکی از مواد موثر در همه علوم و فنون است، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ مشتق از آن وجود دارد که در صنایع نیمه‌هادی، الکترونیک، داروسازی و بخش‌های گوناگون ازجمله پزشکی و داروسازی استفاده می‌شود و ما به‌عنوان کشور پیش‌رو در این عرصه وارد شدیم.

وی در ادامه گفت: آب سنگین بسیار ارزشمند است و هر گرم از مشتقات آب سنگین چند ۱۰ هزار دلار ارزش دارد.

پیشروی ساخت نیروگاه‌های برق اتمی براساس برنامه

رئیس سازمان انرزی اتمی با تاکید بر اینکه ما از سال ۱۴۰۰ سعی کردیم امر مقام معظم رهبری را به سرانجام برسانیم، گفت: ما امیدواریم تا سال ۱۴۲۰ به سقف ۲۰ هزار مگاوات دست پیدا کنیم و تا پایان برنامه هفتم توسعه هزار مگاوات برق تولیدی فعلی را به ۳ هزار مگاوات برسانیم؛ پروژه احداث واحد‌های دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر در دو سال اخیر با سرعت بالایی در حرکت است.

انتهای پیام/