شناسهٔ خبر: 71153341 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک نخبه: ایرنا در تولید و انعکاس اخبار نگاه جهانی دارد

شهرکرد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و نخبه رشته هنر گفت: یکی از ویژگی‌های مهم خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نگاه جهانی این رسانه در تولید و انتشار اخبار است که می‌تواند دستاوردهای خوبی به دنبال داشته باشد.

صاحب‌خبر -

ناهید جعفری دهکردی روز یکشنبه به مناسبت رویداد ۹۰سالگی خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیار مشتاقم که نزدیک شدن عمر رسانه وزین ایرنا به ۹۰ سالگی‌اش را تبریک بگویم و خرسندی و خوشحالی هم‌میهنانم را از کارنامه یک قرن خبرگزاری و خبررسانی اعلام کنم.

وی ادامه داد: همین اهمیت خبر بود که مولانا در سده هفتم آن را متوجه شده بود و می‌گفت که 《جان نباشد جز خبر در آزمون هر که افزون خبر، جانش فزون》.

این نخبه استان چهارمحال و بختیاری با ارزیابی مطلوب از عملکرد ایرنا تصریح کرد: همکاران این مجموعه به کم و کیف کار خود بسیار آگاهند و در کشور ما که من می‌خواهم آن را جامعه "خبر محور"معرفی کنم، فعالان این حوزه بیش از هر کسی به بایستگی‌های وظیفه‌شان اِشراف دارند اما بنا دارم برای تقویت عملکرد این رسانه پیشنهاداتی مطرح کنم.

جعفری دهکردی ادامه داد: نیاز است بخشی برای پوشش دادن اخبار هنری ساماندهی شود و به صورت موعدی، اخبار مرتبط با آن را در بازه‌های زمانی هفتگی یا ماهیانه در یک تارنمای اینترنتی یا هر شکل و شیوه دیگری بازتاب داده شود و این اخبار در صورتی‌ که نگاهی جهانی داشته باشد می‌تواند به صورت روزانه کار شود و به زبان‌های فارسی، انگلیسی، فرانسوی و سایر زبان‌های مطرح جهان ترجمه شود.

عضو هیات علمی گروه هنر دانشگاه شهرکرد یادآور شد: فکر می‌کنم که هنر روح جامعه است و بدون هنر، جامعه دچار استحاله و نابودی می‌شود از همین رو لازم است جدای از جنبه خبری بین ۲ قشر هنر و رسانه تعامل بیشتری برقرار شود و از طریق مصاحبه از کار و فعالیت اشخاص خاص در فضای هنر، به تلطیف فضای جامعه کمک و برای شهروندان و به خصوص رده‌های سنی در حال رشد الگوسازی شود.

جعفری همچنین پیشنهاد داد تا سطحی از تعامل با عنوان "خبرنگار افتخاری هنری" یا "هنرنگار" (که ممزوجی از ۲ واژه هنرمند و خبرنگار است) تعریف شود که خود هنرمندان و فعالان حوزه هنری اخبار و مسائل مهم موجود در جمع خودشان را به خبرگزاری بازتاب دهند.

به گزارش ایرنا، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی به‌عنوان نخستین کانون گردآوری خبر با عنوان «آژانس پارس» در وزارت امور خارجه تشکیل و شروع به فعالیت نمود. پایه گذاری وزارتخانه تازه تاسیس «اطلاعات و جهانگردی» در سال ۱۳۵۳ سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشکیلاتی دگرگونیهایی را تجربه کند.

در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره کل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یک شرکت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با ۲۳ ماده و هفت تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، خبرگزاری رسمی و اولین نهاد حرفه‌ای گردآوری، انتشار خبر، عکس و تولید محصولات رسانه ای – خبری در تاریخ ایران است.

سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در دی ماه ۱۳۶۰، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری « ایرنا (IRNA) » تغییر نام داد و فصل تازه‌ای در فعالیت‌های این رسانه گشوده شد.

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، خبرگزاری در راستای اهداف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران به بازتعریف رسالت خبری خود پرداخت و برپایه اهدافی چون انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی و مخابره واقعیت‌های ایران و جهان به‌ ویژه کشورهای اسلامی فعالیت خود را ادامه و گسترش داد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی رسانه‌ای شناخته شده به شمار می‌رود و به عنوان بنگاه خبری مادر و ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، مورد توجه دیگر بنگاه‌های خبری جهان قرار دارد.

با توجه به جایگاه ایرنا، بخش مهمی از استنادهای رسانه های داخلی و خارجی به رویدادهای ایران، منطقه و حتی جهان، موضع گیری های مسوولان و سیاست های رسمی کشور معطوف به خبرگزاری جمهوری اسلامی است.