گروه استانهای دفاعپرس - سرهنگ پاسدار «جواد قاصد نظامیان» مدیر دانشنامه و مرکز اسناد ادارهکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی؛ اسلام براى ساخت یک جامعه سرافراز و پویا خصوصیاتى را ترسیم کرده و راه رسیدن به آنها را براى امت اسلامى در طول تاریخ تبیین کرده است.
یکى از این نشانها و خصوصیات، عزت ملى است؛ همچنانى که یک فرد مایل است ذلیل نباشد و عزیز باشد، از آرزوهاى بزرگ یک ملت هم این است که عزیز باشد و ذلیل نباشد.
عزت ملى چیست؟ عزت ملى عبارت است از اینکه یک ملت در درون خود احساس سرافرازی و سربلندی کند. نقطهى مقابل احساس عزت، احساس حقارت است؛ یک ملت وقتى به درون خود- به سرمایههاى خود، به تاریخ خود، به مواریث تاریخى خود، به موجودى انسانى و فکرى خود- نگاه مىکند، احساس عزت و غرور کند، احساس حقارت و ذلت نکند. این یکى از چیزهائى است که براى یک ملت لازم است. قرآن در موارد متعددى به این معنا اشاره کرده: «یَقُولُونَ لَئِنْ رَجَعْنا إِلَى الْمَدِینَةِ لَیُخْرِجَنَّ الْأَعَزُّ مِنْهَا الْأَذَلَّ وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لکِنَّ الْمُنافِقِینَ لا یَعْلَمُونَ». منافقان با خودشان گفتوگو مىکردند که ما عزیزیم و مسلمانها را- که ذلیلند- از مدینه خارج خواهیم کرد! خداوند به پیغمبر وحى فرستاد که اینها اینجور مىگویند، لیکن نمىفهمند و نمىدانند؛ آنکه عزیز است مؤمنانند؛ عزت از آنِ خداست و از آنِ پیامبر خدا و از آنِ مؤمنان باللَّه. این یک تابلوی درخشانى است که همیشه جلوى چشم امت اسلامى باید قرار داشته باشد؛ اگر یک ملتى احساس عزت نکند، یعنى به داشتههاى خود- به آداب خود، به سنن خود، به زبان خود، به الفباى خود، به تاریخ خود، به مفاخر خود و به بزرگان خود- به چشم حقارت نگاه کند، آنها را کوچک بشمارد و احساس کند از خودش چیزى ندارد، این ملت بهراحتى در چنبره سلطه بیگانگان قرار مىگیرد.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران بدون شک معجزه الهی بود که به دست مردی از سلاله پاک رسول خدا؛ صلی الله علیه و آله و سلم حضرت امام خمینی (ره) به انجام رسید و چشم امید مظلومان و مستضعفان جهان را به خود خیره ساخت.
دهه فجر انقلاب اسلامی، فرصت بازنگری در ارزشها و آرمانهاست. این روزها، روزهای ماندگار و فراموش ناشدنی در تاریخ ملت بزرگ ایران است. انقلابی که رساترین فریاد تاریخ یعنی امام امت آن را رهبری کرد و به فرجام رساند و برای حفظ آن با تمام وجود تلاش کرد و اینک پرچم این نهضت باشکوه و انقلاب جهانی بر دستان خلف صالح او، امام خامنهای مدظله العالی میدرخشد. انقلابی که مبتنی بر بینش عمیق توحیدی و الهامگرفته از انقلاب سرخ عاشورای حسینی بود که در آن، عدهای قلیل با اعتقادی وسیع و راسخ، نیروهای کفر و باطل را شکست دادند و چشم قدرتمندان را خیره ساختند و با پای گذاردن در دایره معنویت ایثار و شهادت بود که فرزانگان خاک از این سرزمین پاک بهسوی افلاک پر گشودند.
تاریخ انقلاب اسلامی را باید با قلمهایی مرصع بر صفحه جانها نوشت و با دیده عبرت تبیین نمود. این تاریخ را باید نوشت تا آیندگان بفهمند که میوه پرطراوت این انقلاب یعنی نظام اسلامی، آسان به دست نیامده است و در پای واژه این نظام مقدس، خون پاکترین، شجاعترین و ولایتمدارترین مردان مرد ایران اسلامی یعنی شهدای والامقام ریخته شده است.
تاریخ انقلاب اسلامی را باید حفظ کرد تا آنان که در فجر، چشم به جهان گشودهاند و در روشنایی پا گرفتهاند، قدر نعمت روز را بدانند و تصویری از سیاهی شب را در ذهن خویش داشته باشند. این تاریخ را باید برای نسل جوان ایران اسلامی خواند تا بدانند که نیاکانشان برای پیروزی و تداوم آن، چه خوندلها خوردهاند و چه شکنجهها و مرارتها و تبعیدها را به جان خریدهاند. باید به نسل جوان انقلاب اسلامی یادآوری کرد تا میراث گرانسنگ انقلاب اسلامی را ارزان از دست ندهند و آن را بیهوده در پای دنیاطلبی قربانی نکنند.
امام خمینی (ره) به ملت ایران آموخت که میتوانند با خداباوری، اعتماد به نفس و بر اساس کرامت انسانی روی پای خود بایستند و به شرق و غرب اتکا نکنند. بر اساس مکتب امام راحل، جامعه مبتنی بر استقلال و عدم وابستگی، موجب عزت نفس و عزت ملی توامان با قدرت ملی خواهد شد و بالتبع، این بینش و گفتمان، دشمنی قدرتهای استکباری علیه انقلاب اسلامی را موجب شده است. باکی نیست، گرچه این امر به مذاق استکبار شرق و غرب خوش نیامده؛ اما موجب استقلال و خودباوری و منشأ تحولات بزرگی در حوزههای مختلف انقلاب اسلامی شده است. دشمنان پیشبینی میکردند که از جمهوری اسلامی نه جمهوری باقی میماند و نه اسلامیتی، اما باوجود همه فشارها و توطئهها، هم جمهوریت نظام پا برجاست و هم اسلامیت آن باقی است.
خلاصه کلام، اینکه هر ملتی در تاریخ خود روزهای فراموشنشدنی دارد که در خاطره آن ملت ثبت و ضبط است و در تاریخ کشور ما نیز روز ۲۲ بهمن از همین ایام است. آنچه در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ رخ داد گرچه از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ آغاز شده بود، در آموزههای نهضت حسینی ریشه دارد و این انقلاب با تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری و وجود جوانان عاشق و علاقهمند، در پرتوی گام دوم انقلاب اسلامی، به امید خدا و نگاه شهدای والامقام، از پیچ تاریخی دوران، به سر منزل مقصود خواهد رسید. انشاءالله
انتهای پیام/
∎