به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، ابوالفضل باقری عصر یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ در نشست خبری «همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع» اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان نیازمند یک زیرساخت قانونی هستند و این مهم از رهگذر قانون جهش تولید دانشبنیان به منظور نقشآفرینی هرچه بیشتر آنها در تحقق اقتصاد دانشبنیان در قالب فعالیتهای تحقیق و توسعه و تبدیل علم به فناوری محقق شده است.
وی افزود: بر همین اساس نیز برای نخستین بار در کشور اهرم اعتبار مالیاتی برای استفاده دانش بنیان ها تعریف شده که مطابق با آن دانش بنیان ها متناسب با هزینهای که در حوزه تحقیق و توسعه خود انجام می دهند از اعتبار مالیاتی بهره مند خواهند شد.
دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ رقم ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی به شرکت های فناور تخصیص داده شده است، افزود: شرکتهایی که قراردادهای تحقیق و توسعه با دانشگاهها، پژوهشگاهها و شرکتهای دانشبنیان داشته باشند نیز معادل هزینهکردن خود اعتبار مالیاتی دریافت خواهند کرد و در سایه این قانون به طور حتم شکاف بین حوزه صنعت و دانشگاه مرتفع خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنایع در اواخر ماه جاری، یکی از مزایای مهم این همایش را اتصال دانش بنیان ها با شرکت های بزرگ صنعتی کشور عنوان کرد.
باقری افزود: اگر شرکتهای بزرگ تولیدی با سرمایه ثبتی حداقل ۳۳۵ میلیاردی یا بورسی در قالب های مختلف از جمله طرح تجاریسازی، تحقیق و توسعه، تکمیل زنجیره ارزش در شرکتهای دانشبنیان سرمایه گذاری کنند از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد اعتبار مالیاتی بهره مند خواهند شد.
وی همچنین گفت: درصورتی که مجموعه های بزرگ صنعتی با هدف خلق و توسعه فناوری زیرساختی را به عنوان مثال همچون یک آزمایشگاه مرجع در یکی از دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری دایر کنند معادل هزینهکرد برای این زیرساخت اعتبار مالیاتی دریافت می کنند.
شکوفایی دانش بنیان های فعال در حوزه هوشمصنوعی نیازمند وجود تقاضا و بازار
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنعتی نیر در این نشست هوشمندسازی صنایع کشور را بسیار با اهمیت دانست و در عین حال تاکید کرد: شکوفایی و تبلور شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه هوشمصنوعی در گرو تقاضا و وجود بازار برای آنهاست.
مهدی محمدی با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم از حدود سال ۲۰۱۵ در دنیا شروع شده است، تفاوت این انقلاب با تغییرات انقلاب صنعتی در دوره های گذشته دوره کوتاه آن است و یکی از مهمترین اقدامات در این فرصت اندک، معرفی نیازهای حوزه صنعت به دانش بنیان ها است.
محمدی افزود: اگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز، حمل و نقل به ظرفیتهای دانشبنیان گره خورد در کنار حمایت سازمان های دولتی همچون معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی جهش مناسبی در حوزه اقتصاد کشور اتفاق خواهد افتاد.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنعتی در ادامه، رونمایی از کنسرسیوم هوشمندسازی صنعتی ایران را از مهمترین برنامههایی این همایش عنوان کرد.