به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، مهدی الیاسی روز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در نشست خبری « همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع» اعلام کرد: این همایش یک روزه با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ۲۸ بهمن ماه امسال در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
وی هدف اصلی از برگزاری این همایش یک روزه را کمک به ایجاد بستری برای بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری در حوزه هوش مصنوعی و همچنین معرفی ظرفیتهای طرفین برای توسعه و بهکارگیری این فناوری در صنایع مختلف ذکر کرد.
الیاسی همچنین این همایش را یک فرصت مناسب برای شناسایی نیازهای واحدهای صنعتی بالغ مختلف به عنوان طرف تقاضا و بازار هدف این فناوریها دانست.
وی با اشاره به وجود حدود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور گفت: حدود ۱۰ درصد این مجموعهها از قابلیتهای بزرگ فناورانه برخوردارند و از سال ۱۴۰۱ اولویت اصلی معاونت علمی بر پایه اتصال مجموعههای توانمند دانشبنیان به صنایع مختلف در کشور بوده است.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، توسعه اقتصاد دانشبنیان را نیازمند حضور بنگاهها و شرکتهای بزرگ تولید دانست و گفت: اولویت فعلی ما پیوند بازیگران بزرگ حوزه دانشبنیان به مجموعههای بزرگ صنعتی همچون صنایع پتروشیمی، فولاد، خودرو و حمل و نقل و دارویی کشور است.
وی افزود: تمرکز ما برای دستیابی به این مهم ابتدا بر روی تحقیق و توسعه و سپس سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ تولیدی در حوزه دانشبنیانها است که این به طورحتم اتصال شبکه دانشبنیانها به مجموعههای بزرگ صنعتی را به دنبال خواهد داشت.
الیاسی با اشاره به ماده یازده قانون جهش دانشبنیان گفت: هم اکنون شبکهای تحت عنوان مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور راهاندازی شده و تقریبا ۲۰۰ بنگاه بزرگ کشور، تعداد زیادی از معاونین تحقیق و توسعه شرکتها، معاونان سرمایهگذاری، شتابدهندهها و اجتماعی از فعالان نوآوری اعم از دانشبنیان و غیر دانشبنیان گرد هم جمع شدهاند.
وی افزود: تاکنون دو جلسه از این مجمع برگزار شده است؛ محور این دو جلسه جهتگیریهای سیاستگذاری، تسهیل قانون جهش تولید دانشبنیان و تسهیل سرمایهگذاری بود اما تصمیم گرفتیم در سومین جلسه این شبکه، موضوعات فناورانه را هم کلید بزنیم و این مهم انگیزهای شد تا سومین جلسه شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری و همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی را با هم برگزار کنیم.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری همچنین گفت: هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی بهعنوان یکی از مگاترندهای جهانی یا عامل اصلی شکل دهی بازارهای آینده خواهند بود، تأثیرات قابلتوجهی بر آینده جهان خواهد داشت و کشورهای مختلف تلاش میکنند اقدامات مؤثری در این راستا انجام دهند.
الیاسی اظهار کرد: ایران نیز با توجه به سیاستهای علم و فناوری بهعنوان یکی از راهبردهای اصلی، توسعه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است و باید برای بهرهگیری از ظرفیتهای این فناوری و همراهی با پیشرفتهای روز دنیا همه ظرفیتها و داشتههای کشور را برای این موضوع به کار گرفت.
به گفته وی، معاونت علمی سه رویکرد مکمل را در بحث هوش مصنوعی دنبال می کند؛ نخست تلاش برای کاهش شکاف و خلاءهایی که در زیرساختهای ملی پردازشی داریم. دوم، بالا بردن ظرفیت دانشی و فنی خصوصا در نسل جدید و سوم، نفوذ هوش مصنوعی در بخشهای مختلف اقتصاد است که این بخش با اهداف همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی گره میخورد.
الیاسی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی تحولات عظیمی را در دنیای امروز رقم زده است اما با این حال، کاربردی سازی هوش مصنوعی در اقتصاد موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده، این در حالی است که ما در کشور از ظرفیت دانشی قابل قبولی در این زمینه برخوردار هستیم و اینجاست که پیوند بین دانشبنیانها و بنگاههای بزرگ موضوعیت پیدا میکند و امیدوارم این همایش، فرصتی برای بههمرسانی شرکتهای دانشبنیان و شناسایی نیازهای واحدهای صنعتی بالغ به عنوان طرف تقاضا و بازار هدف این فناوری نوظهور باشد. همچنین، نفوذ گستردهتر هوشمندسازی در صنایع ایران از دیگر اهداف ما در این همایش است و امید آن میرود که در سالهای آینده کشورمان به یکی از پیشروان این حوزه تبدیل شود.
مدیرعامل صندوق اقتصاد دیجیتال نیز در این نشست اظهار کرد:همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع، به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری ۲۸ بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
محمد موسیزاده موسوی این همایش با تمرکز بر معرفی پروژههای موفق، بررسی ظرفیتهای راهبردی و بههمرسانی عرضه و تقاضای فناوری، بستری برای توسعه و بهکارگیری هوش مصنوعی در صنایع بالغ در چهار حوزه انرژی (نفت، گاز، پتروشیمی و برق)، فینتک و بانکداری، فولاد و صنایع معدنی و تلکام ایجاد میکند. همچنین، برگزاری پنلهای تخصصی، ارائه فضای نمایشگاهی به شرکتهای دانشبنیان و فناور و حضور در جلسات مذاکره B۲B از دیگر برنامههای این رویداد است.
وی افزود: این همایش که با مشارکت صنایع بالغ دارای فرصت برای حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی و همچنین شرکتهای دانشبنیان و فناور برگزار میشود، به مسائل و اولویتهایی نظیر ناترازی انرژی، موضوعات زیستمحیطی، مسائل امنیت و ایمنی صنعتی، الزامات حاکمیتی و تنظیمگری هوش مصنوعی و دیگر چالشهای صنایع و کسبوکارها در مسیر هوشمندسازی میپردازد.