شناسهٔ خبر: 71144988 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اقتصاد بخش معدن در کشور پیش بینی پذیر نیست

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اقتصاد کشور در بخش معدن پیش بینی پذیر نیست و نمی‌توان برای سرمایه گذاری در آن انتظاری مشخص داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای قدیر قیافه در نشست خبری الزامات تحقق هدف‌گذاری برنامه توسعه هفتم در بخش معدن افزود: امنیت سرمایه گذار یکی از مسائل مهم در توسعه بخش معدن است، سرمایه گذار باید احساس امنیت کند و در غیر این صورت سرمایه گذاران از کشور خارج می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد، گفت: دولت و مجلس در این زمینه باید اجازه پیش بینی به سرمایه گذاران بدهند و نباید هر روز بخشنامه‌های جدید صادر شود که این تعدد و تناقض در بخشنامه‌ها به مشکلات بخش معدن دامن می‌زند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: بخش خصوصی آمادگی همکاری با بخش دولتی دارد، باید واردات ماشین آلات و تجهیزات معدنی تسهیل شود و تخصیص ارز صورت بگیرد، واردکنندگان نیازمند تخصیص ارزی هستند تا صرف سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت‌ها کنند.

قیافه گفت: رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم بدون تامین ملزومات آن ممکن نیست و تاکنون به ۵ درصد از رشد در این حوزه رسیده‌ایم.

به گفته وی نبود صرفه اقتصادی باعث تعطیلی معادن شده و بخش خصوصی با مشکلات متعددی در حوزه معدن مواجه است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: چند سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی جایگزینی بخش معدن را به جای نفت عنوان کردند. اگر در بخش معدن سرمایه گذاری کنیم به منویات رهبری دست خواهیم یافت و بخش معدن یکی از بخش‌های متعهد در حفظ محیط زیست است.

قیافه با اشاره به وضعی اکتشافات در کشور ادامه داد: در کشور ما اکتشافات جدی بر اساس فناوری‌های روز دنیا اتفاق نیفتاده است، در صورتی که اگر این امر محقق شود به ثروت‌های زیرزمینی دست می‌یابیم برای این امر باید سرمایه‌های اجتماعی، هوشمندسازی معادن و استفاده از فناوری‌ها در بخش معدن مورد توجه قرار گیرد.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تامین مالی را یکی از مشکلات معدنکاران دانست و افزود: معدنی‌ها از بالادست تا انتهای زنجیره با مشکل تامین مالی مواجه هستند، در گذشته از طریق صادرات تامین مالی صورت می‌گرفت، اما امروز برای اینکه صادرکننده بتواند صادر کند از او می‌خواهند که ضمانتنامه بانکی دریافت کند.

وی تاکید کرد: برای دستیابی به ثروت‌های خدادادی کشور باید از سرمایه‌های انسانی کشور استفاده کنیم و با توجه ویژه به این بخش آنها را برای کشور حفظ کنیم.