شناسهٔ خبر: 71143069 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس خانه معدن ایران:

بن بست های ورود سرمایه به بخش معدن باز شود

تهران-ایرنا- رئیس خانه معدن ایران گفت: بن بست هایی برای ورود سرمایه به کشور وجود دارد که باید این مسیر باز شود، در این راستا هر پیشنهادی که ارایه می شود باید ظرفیت‌ها و زیرساخت های لازم فراهم شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا بهرامن روز یکشنبه در نشست «الزامات تحقق هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه در معدن» اظهار داشت: نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه زیرساخت ها در بخش معدن هستیم که باید موانع برداشته شود.

وی افزود: باید فضا سازی و شفاف سازی کنیم تا سرمایه های خارجی وارد بخش تولید و معدن کشور شود. امروز بسیاری از کشورها از جمله چین و روسیه تحریم هستند اما مشکلی در تبادلات مالی ندارد.

رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه رشد ۱۳ درصدی برای معادن تعریف شده است، گفت: اکنون رشد سه درصدی در بخش معدن محقق شده است. ما در کشورمان دارای ظرفیت های نفت، گاز و ذخایر معادن هستیم.

وی عنوان کرد: زنجیره ارزش افزوده در معادن نیاز به توسعه زیرساخت های انرژی دارد، ساختار زمین شناسی کشور ما وارداتی نبوده است، بلکه در کنار نفت و گاز ثروت است.

بهرامن اضافه کرد: سه کشور روسیه، امریکا و ایران دارای ذخایر معدنی بالایی هستند، این امر فرصت سرمایه گذاری در منطقه بر روی معدن را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی به عنوان سهامدار بخش معدن است، گفت: در رشد بخش معدن الزاماتی داریم، از ۶۵ سال گذشته تا کنون حدود ۱۰ میلیارد یورو سرمایه گذاری در بخش معدن انجام شده است، در حالی که باید ۵۵ میلیارد یورو به بخش معدن کشور تزریق شود.

‌ رئیس خانه معدن ایران تاکید کرد: توسعه بخش معدن باید از محل سرمایه گذاری های بخش خصوصی انجام شود نه اینکه از محل درآمدهای دولتی باشد و دولت باید نقش تسهیل گری ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه باید رشد را در اقتصاد تعریف کنیم، گفت: با اراده جمعی می توانیم به اهداف خود در بخش توسعه ای بخش معدن برسیم. بخش خصوصی راهکارهایی برای تحقق رشد ۱۳ درصدی دارد و باید با تغییر نگاه، دولت ناظر بر بخش معادن باشد.

بهرامن خاطرنشان کرد: همه کشورها قانون بخش معدن را دارند، نظارت حاکم بر عملیات است، دولت وقتی ناظر باشد می تواند از توانمندی ها و ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند.

وی با بیان اینکه بخش معدن باید خصوصی شود گفت: مستندات و الزامات دسترسی به رشد بخش معدن ارائه شده است و باید نگاه ها به بخش معدن تغییر کند.

رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: موضوع مواد ناریه (مواد منفجره) از سوی وزارت اقتصاد در حال پیگیری است تا بتوانیم از انحصار خارج کنیم.

نبود صرفه اقتصادی باعث تعطیلی معادن شده است

در ادامه این نشست، قدیر قیافه نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه نبود صرفه اقتصادی باعث تعطیلی معادن شده است، گفت: بخش خصوصی با مشکلات متعددی در حوزه معدن مواجه است.

وی افزود: امنیت سرمایه گذار یکی از مسایل مهم در توسعه بخش معدن است، سرمایه گذار باید احساس امنیت کند و در غیر این صورت سرمایه گذاران از کشور خارج می شوند.

وی ادامه داد: بخش خصوصی آمادگی همکاری با بخش دولتی دارد، باید واردات ماشین آلات و تجهیزات معدنی تسهیل شود و تخصیص ارز صورت بگیرد، واردکنندگان نیازمند تخصیص ارزی هستند که بتوانند آن را بفروشند و صرف سرمایه گذاری ‌توسعه زیرساخت ها کند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد، گفت: نباید هر روز بخشنامه های جدید صادر شود که این تعدد و تناقض در بخشنامه ها به مشکلات بخش معدن دامن می زند.

وی اضافه کرد: رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم بدون تامین ملزومات آن ممکن نیست.

قیافه، با بیان اینکه بخش معدن یکی از بخش‌های متعهد در حفظ محیط زیست است، اضافه کرد: چند سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی جایگزینی بخش نفت را به جای معدن را عنوان کردند و اگر در بخش معدن سرمایه گذاری کنیم به منویات رهبری دست خواهیم یافت.

وی عنوان کرد: در کشور ما اکتشافات جدی بر اساس تکنولوژی های روز دنیا اتفاق نیافتاده است، در صورتی که اگر این امر محقق شود به ثروت های زیرزمینی دست می یابیم برای این امر باید سرمایه های اجتماعی، هوشمندسازی معادن، استفاده از فناوری ها در بخش معدن مورد توجه قرار گیرد.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از مشکلات معدنکاران است، گفت: معدنی ها از بالادست تا انتهای زنجیره با مشکل تامین مالی مواجه هستند، در گذشته از طریق صادرات تامین مالی صورت می گرفت اما امروز برای اینکه صادرکننده بتواند صادر کند از او می خواهند که ضمانتنامه بانکی دریافت کند.