به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، سعدی نقشبندی امروز _یکشنبه چهاردهم بهمن_ در جلسه تنظیم بازار استان کردستان از عرضه نظارتی و ویژه سیبزمینی در بازارچههای تعاون روستایی استان از فردا خبر داد و اظهار کرد: روزانه حدود ۱۰ تا ۲۰ تُن سیبزمینی در بازارچههای تعاون روستایی استان عرضه میشود که قرار است حدود ۲۵ درصد زیر قیمت بازار عرضه شود.
وی افزود: ۸۳۰۰ هکتار زمین در استان کردستان تحت کشت سیبزمینی قرار دارد که اگر هر هکتار پنج تُن بذر بخواهد، حدود ۴۰ تُن بذر موردنیاز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: انبارهای فنی و سردخانههای استان را در مورد ذخیره سیبزمینی بررسی کردهایم که در شهرستان دهگلان ۷۴۲۰ تُن سیبزمینی خوراکی و ۲۲ هزار و ۱۰۰ تُن سیبزمینی بذری را داشتیم.
نقشبندی ادامه داد: در شهرستان قروه نیز ۶۵۰۰ تُن سیبزمینی خوراکی و ۱۱ هزار و ۱۳۰ تُن سیبزمینی بذری را داریم که در مجموع ۱۴ هزار تُن سیبزمینی خوراکی و ۳۵ هزار سیبزمینی بذری، ذخیره این دو شهرستان است.
وی اضافه کرد: انبارهایی دیگری نیز در حد حرف و حدیث وجود دارد که باید موجودی آنها را نیز بررسی کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: قیمت تمام شده محصول سیبزمینی در تابستان امسال در سر مزرعه ۱۲ هزار و ۱۸۹ تومان، بدون لحاظ کردن سود کشاورز و اجاره زمین و غیره بوده است.
نفشبندی گفت: به طور معمول قیمتگذاری دستوری نگرانیهایی را در بازار بهوجود میآورد اما ما مقطعی باید قیمت را متناسب با قیمت عمدهفروشیهای بازار تهران که کل کشور قیمت را از آن میگیرند، تعیین کنیم.
حمل ۱۷۰ تُن سیبزمینی از کردستان به تهران
بهرام کوشکی، مدیر تعاون روستایی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به کمبودهای اساسی بازار تهران، ۱۷۰ تُن سیبزمینی را از کردستان تاکنون به تهران ارسال کردهایم که با همراهی خوبی که در استان شکل گرفته روزانه سه الی چهار محموله به تهران حمل میشود.
وی افزود: سیبزمینی در میادین تهران با ۳۷ و ۵۰۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
سیبزمینی به عنوان کالای ضروری لحاظ شود
بختیار خلیقی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: سیبزمینی جزو کالاهای ضروری در مصوبه هیئت وزیران نیامده، اما لازم که است که به عنوان یک کالای ضروری نهادینه شود.
وی سیاستگذاری، برنامهریزی، صادرات و واردات را جزو وظایف ستاد تنظیم بازار برشمرد و گفت: لازم است که در این کارگروه سیبزمینی نیز به عنوان کالای ضروری لحاظ و به کشور ابلاغ شود.
سرانه مصرف سیبزمینی در کشور سالانه حدود ۴۰ کیلوگرم است
شهاب ناصری، رئیس اتاق اصناف کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: سرانه مصرف سیبزمینی در کشور سالانه ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است که بر اساس آن میتوان برنامهریزی لازم را انجام داد.
وی افزود: هرسال با توجه به اینکه قیمت گوشت در کشور بالا میرود و توان خرید مردم کم میشود سرانه مصرف سیبزمینی نیز در کشور افرایش مییابد.
رئیس اتاق اصناف کردستان گفت: با توجه به اینکه سیبزمینی جنوب طی روزهای آینده به بازار تزریق میشود قطعاً قیمت سیبزمینی در کشور کاهش خواهد یافت.